Hazine arazileri satışa çıkarılacak!

EKONOMİ 12.10.2019 - 11:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Hazine arazileri satışa çıkarılacak!

Resmi Gazete'de yayınlanan Orta Vali Mali Plan'da dikkat çeken maddeler yer alıyor. Kamu projelerinin finansmanı için hazine arazileri satışa çıkarılırken, Saray'ın bütçesi ise 3,1 milyar liraya yükseldi

haberimizvar.net Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın hazırladığı, dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Mali Plan (2020-2022), kaynak arayışıyla dikkat çekiyor. Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır’ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesi 3,1 milyar liraya çıkarılırken, Hazine’nin taşınmazları, kamu projelerinin finansmanı için satılığa çıkarılacak. Orta Vadeli Mali Plan’da yer alan bazı maddeler şöyle: - Atıl kamu sosyal tesisleri ve lojmanları özelleştirilecek. -Hazine’ye ait taşınmazlar önemli kamu projelerinin finansmanında kullanılmak üzere uygulayıcı kuruluşlara devredilmek suretiyle ekonomiye kazandırılacak, bu sayede kaynak oluşturulmasına destek sağlanacak. -Yatırımlara destek amacıyla Hazine’ye ait taşınmazların tarım, hayvancılık, eğitim, turizm ve diğer amaçlı yatırımların teşviki doğrultusunda kullandırılmasına ilişkin faaliyetlere hız verilecek. -Kamu-özel işbirliği (KÖİ) projeleri, kamu yükümlülükleri ve bütçe dengeleri dikkate alınarak planlanacak ve yürütülecek, yatırımların gerçekleştirilmesinde maliyet etkinliğinin sağlandığı durumlarda kullanılacak. SARAY'A 3.1 MİLYAR TL -Yeni yatırım projeleri geliştirilmeden önce mevcut sermaye stokundan azami faydayı sağlamak üzere yatırımlara ilişkin bakım-onarım ve rehabilitasyon harcamalarının yapılması alternatifi öncelikle değerlendirilecek. -Cumhurbaşkanlığı’nın bu yıl 2.8 milyar lira olan bütçesi 2020 için 3.1 milyar liraya yükseltildi. Geçen yılki planda 2020 için de 2.8 milyar lira öngörülmüştü. -İçişleri Bakanlığı’nın 8.5 milyar liralık bütçesi gelecek yıl için 9.6 milyar liraya çıkarılırken, MİT’in bütçesi bu yılki gibi 2.1 milyar lira olacak. -Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 388.9 milyar lira olan 2019 bütçesi 2020 için 434.3 milyar lira olacak. Diyanet’e dev bütçe -2019 bütçesi 10.4 milyar lira olan Diyanet İşleri Başkanlığı, gelecek yıl 11.5 milyar liralık bütçe kullanacak. -Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 238 milyon lira olan bütçesi 2020’de 9 milyar lira olacak. Ayrıca 8.7 milyar lira yedek ödenek ayrıldı. -TBMM’nin 1.7 milyar lira olan bütçesi gelecek yıl 1.6 milyar lira olarak düzenlendi. -Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 113.8 milyar liradan 125.3 milyar liraya yükseltildi. -Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesi ise 13.6 milyar liradan 10.5 milyar liraya düşürüldü.
Resmi Gazete'de yayınlanan Orta Vali Mali Plan'da dikkat çeken maddeler yer alıyor. Kamu projelerinin finansmanı için hazine arazileri satışa çıkarılırken, Saray'ın bütçesi ise 3,1 milyar liraya yükseldi

haberimizvar.net Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın hazırladığı, dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Mali Plan (2020-2022), kaynak arayışıyla dikkat çekiyor. Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır’ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesi 3,1 milyar liraya çıkarılırken, Hazine’nin taşınmazları, kamu projelerinin finansmanı için satılığa çıkarılacak.

Orta Vadeli Mali Plan’da yer alan bazı maddeler şöyle:

- Atıl kamu sosyal tesisleri ve lojmanları özelleştirilecek.

-Hazine’ye ait taşınmazlar önemli kamu projelerinin finansmanında kullanılmak üzere uygulayıcı kuruluşlara devredilmek suretiyle ekonomiye kazandırılacak, bu sayede kaynak oluşturulmasına destek sağlanacak.

-Yatırımlara destek amacıyla Hazine’ye ait taşınmazların tarım, hayvancılık, eğitim, turizm ve diğer amaçlı yatırımların teşviki doğrultusunda kullandırılmasına ilişkin faaliyetlere hız verilecek.

-Kamu-özel işbirliği (KÖİ) projeleri, kamu yükümlülükleri ve bütçe dengeleri dikkate alınarak planlanacak ve yürütülecek, yatırımların gerçekleştirilmesinde maliyet etkinliğinin sağlandığı durumlarda kullanılacak.

SARAY'A 3.1 MİLYAR TL

-Yeni yatırım projeleri geliştirilmeden önce mevcut sermaye stokundan azami faydayı sağlamak üzere yatırımlara ilişkin bakım-onarım ve rehabilitasyon harcamalarının yapılması alternatifi öncelikle değerlendirilecek.

-Cumhurbaşkanlığı’nın bu yıl 2.8 milyar lira olan bütçesi 2020 için 3.1 milyar liraya yükseltildi. Geçen yılki planda 2020 için de 2.8 milyar lira öngörülmüştü.

-İçişleri Bakanlığı’nın 8.5 milyar liralık bütçesi gelecek yıl için 9.6 milyar liraya çıkarılırken, MİT’in bütçesi bu yılki gibi 2.1 milyar lira olacak.

-Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 388.9 milyar lira olan 2019 bütçesi 2020 için 434.3 milyar lira olacak.
Diyanet’e dev bütçe

-2019 bütçesi 10.4 milyar lira olan Diyanet İşleri Başkanlığı, gelecek yıl 11.5 milyar liralık bütçe kullanacak.

-Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 238 milyon lira olan bütçesi 2020’de 9 milyar lira olacak. Ayrıca 8.7 milyar lira yedek ödenek ayrıldı.

-TBMM’nin 1.7 milyar lira olan bütçesi gelecek yıl 1.6 milyar lira olarak düzenlendi.

-Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 113.8 milyar liradan 125.3 milyar liraya yükseltildi.

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesi ise 13.6 milyar liradan 10.5 milyar liraya düşürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.