HDP’li 4 belediyeye daha kayyum atandı

SİYASET 07.12.2019 - 21:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

HDP’li 4 belediyeye daha kayyum atandı

HDP yönetimindeki Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü Belde Belediyesi ile Van’ın Özalp, Muradiye ve Başkale belediyelerine kayyum atandı. Böylece kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 28 oldu

haberimizvar.net-HDP yönetimindeki Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü Belde Belediyesi ile Van’ın Özalp, Muradiye ve Başkale belediyelerine kayyum atandı. Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü Belediyesi’ne, askerler tarafından baskın yapıldı. Belediye binasını ablukaya alan askerler, hizmet binasında arama yaptığı bildirildi. Belediyede arama devam ederken İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Belediye Eş Başkanı Osman Karabulut, hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava gerekçe gösterilerek, görevden uzaklaştırıldı. Karabulut’un yerine Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı kayyum olarak atandı. POLİSLER KAPILARI KIRDI  Van’da dün (6 Aralık) sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan Özalp Belediyesi eş başkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç, Muradiye Belediyesi eş başkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan ile Başkale Belediyesi Eş Başkanı Erkan Acar’ın yerine de kayyım atandı. Örenci ve Almaç yerine Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Balkan ve Yılmaz Şalan’ın yerine Muradiye Kaymakamı Erkan Savar, Acar yerine ise Başkale Kaymakamı Asım Solak kayyum olarak atandı. Kayyum kararının resmi yazıyla Özalp Belediye Meclisi’ne bildiren polisin, belediye binasında dün akşam başlattığı arama devam ediyor. Kilitli kapıları kıran polis, Belediye Meclis üyelerinin binaya girişine izin vermedi. Kayyum atandığına dair tebligatın yapılmadığı Başkale’de ise belediye binası polis ablukasına alınmış durumda. Dün gözaltına alınan Özalp Belediyesi eş başkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç ile Başkale Belediyesi Eş Başkanı Erkan Acar, Muradiye Belediye eş başkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan hakkında avukat kısıtlılığı getirilmişti. “Örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltında bulunan 5 eş başkan İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. 65 BELEDİYEDEN 28'İNE KAYYUM  HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyum atamalarıyla partinin 3’ü büyükşehir 26 ilçe ve 2 belde belediyesine kayyum atanmış oldu. Kaynak: Mezopotamya Ajansı  
HDP yönetimindeki Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü Belde Belediyesi ile Van’ın Özalp, Muradiye ve Başkale belediyelerine kayyum atandı. Böylece kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 28 oldu

haberimizvar.net-HDP yönetimindeki Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü Belde Belediyesi ile Van’ın Özalp, Muradiye ve Başkale belediyelerine kayyum atandı.

Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü Belediyesi’ne, askerler tarafından baskın yapıldı. Belediye binasını ablukaya alan askerler, hizmet binasında arama yaptığı bildirildi.

Belediyede arama devam ederken İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Belediye Eş Başkanı Osman Karabulut, hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava gerekçe gösterilerek, görevden uzaklaştırıldı. Karabulut’un yerine

Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı kayyum olarak atandı.

POLİSLER KAPILARI KIRDI 

Van’da dün (6 Aralık) sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan Özalp Belediyesi eş başkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç, Muradiye Belediyesi eş başkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan ile Başkale Belediyesi Eş Başkanı Erkan Acar’ın yerine de kayyım atandı. Örenci ve Almaç yerine Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Balkan ve Yılmaz Şalan’ın yerine Muradiye Kaymakamı Erkan Savar, Acar yerine ise Başkale Kaymakamı Asım Solak kayyum olarak atandı.

Kayyum kararının resmi yazıyla Özalp Belediye Meclisi’ne bildiren polisin, belediye binasında dün akşam başlattığı arama devam ediyor. Kilitli kapıları kıran polis, Belediye Meclis üyelerinin binaya girişine izin vermedi.

Kayyum atandığına dair tebligatın yapılmadığı Başkale’de ise belediye binası polis ablukasına alınmış durumda.

Dün gözaltına alınan Özalp Belediyesi eş başkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç ile Başkale Belediyesi Eş Başkanı Erkan Acar, Muradiye Belediye eş başkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan hakkında avukat kısıtlılığı getirilmişti. “Örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltında bulunan 5 eş başkan İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

65 BELEDİYEDEN 28'İNE KAYYUM 

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.

Son kayyum atamalarıyla partinin 3’ü büyükşehir 26 ilçe ve 2 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.