HDP'li iki yönetici tutuklandı

SİYASET 13.06.2021 - 10:56, Güncelleme: 13.06.2021 - 10:56
 

HDP'li iki yönetici tutuklandı

Mahkeme, HDP İl Örgütü yöneticileri Fener Günana ve Ahmet Subaşı hakkında tutuklama kararı verdi.

haberimizvar.net-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 9 Haziran’da 8 ilçede yapılan ev baskınlarında, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan HDP İl Örgütü yöneticileri Fener Günana ve Ahmet Subaşı ile Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sait Bor ve HDP İl Örgütü güvenlik çalışanı Mustafa Turgut, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Partinin Halkla İlişkiler Komisyonu bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla suçlanan HDP’liler, savcılık tarafından tutuklanma talebiyle İstanbul 9’uncu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.  Mahkeme, HDP İl Örgütü yöneticileri Fener Günana ve Ahmet Subaşı hakkında tutuklama kararı verdi. HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sait Bor ve güvenlik çalışanı Mustafa Turgut, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Günana ve Subaşı, Silivri Cezaevi’ne gönderildi.
Mahkeme, HDP İl Örgütü yöneticileri Fener Günana ve Ahmet Subaşı hakkında tutuklama kararı verdi.

haberimizvar.net-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 9 Haziran’da 8 ilçede yapılan ev baskınlarında, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan HDP İl Örgütü yöneticileri Fener Günana ve Ahmet Subaşı ile Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sait Bor ve HDP İl Örgütü güvenlik çalışanı Mustafa Turgut, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Partinin Halkla İlişkiler Komisyonu bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla suçlanan HDP’liler, savcılık tarafından tutuklanma talebiyle İstanbul 9’uncu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

Mahkeme, HDP İl Örgütü yöneticileri Fener Günana ve Ahmet Subaşı hakkında tutuklama kararı verdi. HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sait Bor ve güvenlik çalışanı Mustafa Turgut, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Günana ve Subaşı, Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.