HDP’yle ilgili ilk karar

GÜNDEM 18.06.2021 - 11:38, Güncelleme: 18.06.2021 - 11:38
 

HDP’yle ilgili ilk karar

Yargıtay Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyle ilgili ilk karar verildi. Anayasa Mahkemesi raportörü iddianamenin kabul edilmesini istedi.

haberimizvar.net- Anayasa Mahkemesi’ndeki (AYM) HDP iddianamesi ile ilgili ilk karar verildi, raportör iddianamenin kabul edilmesini istedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı ilk iddianame Anayasa Mahkemesi tarafından geri gönderilmişti. Bunun üzerine Anayasa Mahkemesi’nin uyarılarına uygun olarak iddianameyi yenileyen Başsavcı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması talebiyle ikinci kez başvurdu. ANAYASA MAHKEMESİ’NE İKİNCİ İDDİANAME 8 Mayıs’ta HDP’nin kapatılması istemiyle AYM’de yeniden açılan davada ilk inceleme için raportör görevlendirilmişti. Kabul edilmesi halinde iddianame ön savunma için HDP’ye gönderilecek. Böylece hem parti hem de Yargıtay için yeni bir süreç başlayacak. 10 Haziran’da hazırladığı iddianamenin detaylarıyla ilgili gazetecilere konuşan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, “843 sayfalık bir iddianame. 451 kişi hakkında siyasi yasak istiyoruz. 69 kişi de terör örgütü lehine konuşmaları parti mensubu konuşmaları var. Banka hesabına tedbir konulmasını talep ettik” demişti.  
Yargıtay Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyle ilgili ilk karar verildi. Anayasa Mahkemesi raportörü iddianamenin kabul edilmesini istedi.

haberimizvar.net- Anayasa Mahkemesi’ndeki (AYM) HDP iddianamesi ile ilgili ilk karar verildi, raportör iddianamenin kabul edilmesini istedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı ilk iddianame Anayasa Mahkemesi tarafından geri gönderilmişti. Bunun üzerine Anayasa Mahkemesi’nin uyarılarına uygun olarak iddianameyi yenileyen Başsavcı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması talebiyle ikinci kez başvurdu.

ANAYASA MAHKEMESİ’NE İKİNCİ İDDİANAME

8 Mayıs’ta HDP’nin kapatılması istemiyle AYM’de yeniden açılan davada ilk inceleme için raportör görevlendirilmişti. Kabul edilmesi halinde iddianame ön savunma için HDP’ye gönderilecek. Böylece hem parti hem de Yargıtay için yeni bir süreç başlayacak. 10 Haziran’da hazırladığı iddianamenin detaylarıyla ilgili gazetecilere konuşan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, “843 sayfalık bir iddianame. 451 kişi hakkında siyasi yasak istiyoruz. 69 kişi de terör örgütü lehine konuşmaları parti mensubu konuşmaları var. Banka hesabına tedbir konulmasını talep ettik” demişti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.