Hekimler unutulmadı

GÜNDEM 14.03.2022 - 17:13, Güncelleme: 14.03.2022 - 17:13
 

Hekimler unutulmadı

ANTALYA Tabip Odası üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende pandemi nedeniyle hayatını kaybeden hekimler için saygı duruşunda bulunuldu.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan hekimler adına Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, çelengi Atatürk anıtına sundu. Pandemi sürecinde görev başında yakalandıkları hastalık nedeniyle hayatını kaybeden hekimler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Prof. Dr. Şahin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklamada bulundu.   Hekimler olarak çeşitli noktalardan taleplerini dile getireceklerini söyleyen Prof. Dr. Şahin, “İşgal sırasında yaprak kıpırdamazken okullarının direkleri arasında astıkları bayrakla bu ülkenin aydını, ilericisi, demokratı ve bağımsızlık yanlısı olduğunu göstermiş bir meslek grubuyuz. Bugün de aynı şekilde bu coğrafyada yüzyıllardır hekimlik yapıyoruz. Bu memlekette, bu coğrafyada mesleki bağımsızlığımızla var olacağız. Bugün çeşitli taleplerimizi farklı yerlerde dile getireceğiz. Hekimler pandeminin ağır koşullarında hem ekonomik özlük haklarını kaybetti, hem de mesleki itibarları değersizleşmesi konusunda büyük yaralar aldı" dedi.   Sağlığa bir hak olarak baktıklarını belirten Prof. Dr. Şahin, “Hem toplumun sağlığını hem kendi sağlığımızı önemsedik. Yaşanabilir bir ücret, fazladan çalışmalarımızın ücretini istemek bir lütuf değil. Mesleki bağımsızlığımızla, bilimle, akılla sağlık hizmetini sunmak istiyoruz. Türkiye'de bir koronavirüs mücadelesi verildiyse bunu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının verdiğini biliyoruz. Bundan hiç vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.   Açıklamanın ardından Prof. Dr. Şahin, grevde olan hekimlerle birlikte İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapacakları basın açıklaması için çağrıda bulundu.
ANTALYA Tabip Odası üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende pandemi nedeniyle hayatını kaybeden hekimler için saygı duruşunda bulunuldu.

haberimizvar.net-

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan hekimler adına Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, çelengi Atatürk anıtına sundu. Pandemi sürecinde görev başında yakalandıkları hastalık nedeniyle hayatını kaybeden hekimler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Prof. Dr. Şahin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklamada bulundu.

 

Hekimler olarak çeşitli noktalardan taleplerini dile getireceklerini söyleyen Prof. Dr. Şahin, “İşgal sırasında yaprak kıpırdamazken okullarının direkleri arasında astıkları bayrakla bu ülkenin aydını, ilericisi, demokratı ve bağımsızlık yanlısı olduğunu göstermiş bir meslek grubuyuz. Bugün de aynı şekilde bu coğrafyada yüzyıllardır hekimlik yapıyoruz. Bu memlekette, bu coğrafyada mesleki bağımsızlığımızla var olacağız. Bugün çeşitli taleplerimizi farklı yerlerde dile getireceğiz. Hekimler pandeminin ağır koşullarında hem ekonomik özlük haklarını kaybetti, hem de mesleki itibarları değersizleşmesi konusunda büyük yaralar aldı" dedi.

 

Sağlığa bir hak olarak baktıklarını belirten Prof. Dr. Şahin, “Hem toplumun sağlığını hem kendi sağlığımızı önemsedik. Yaşanabilir bir ücret, fazladan çalışmalarımızın ücretini istemek bir lütuf değil. Mesleki bağımsızlığımızla, bilimle, akılla sağlık hizmetini sunmak istiyoruz. Türkiye'de bir koronavirüs mücadelesi verildiyse bunu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının verdiğini biliyoruz. Bundan hiç vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

 

Açıklamanın ardından Prof. Dr. Şahin, grevde olan hekimlerle birlikte İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapacakları basın açıklaması için çağrıda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.