İbradı’da nöbet başladı ‘Teslim olmayacağız!’

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.09.2019 - 14:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İbradı’da nöbet başladı ‘Teslim olmayacağız!’

Antalya’nın İbradı İlçesi’ndeki Karamıklı Yaylası’nda daha önce iptal edilen maden ocağı açma girişimi için bölgede bulunan ağaçların kesilmesi üzerine İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’nun öncülüğünde eylem başlatıldı

haberimizvar.net Antalya’nın İbradı İlçesi’ndeki Karamıklı Yaylası’nda, daha önce iptal edilen maden ocağının yeniden gündeme gelmesi, yöre halkının isyan ettirdi. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, daha önce yaptığı açıklamada, “Karamıklı Yaylası’na mermer ocağına yol açmak amacıyla firmanın bakanlıktan ve ormandan tekrar izin alınmış olduğunu şu an öğrendik. Diğer firma ile ilgili emsal mahkeme kararına rağmen Pazartesi sedir ormanımızı keseceklermiş. Su kaynaklarımız üzerindeki bu talana izin vermeyeceğiz. Tüm halkımızı bu talana dur demek için bölgeye davet ediyorum” diyerek yöre halkını eyleme çağırmıştı. MECLİS KARAMIKLI’DA TOPLANACAK Dün Karamıklı bölgesinde toplanan Başkan ve yöre halkı maden ocağına ve ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Yöre halkı ile birlikte Karamıklı nöbetine başlayan Başkan Küçükkuru, “Karamıklı’da kalabalıkla nöbete başladık. Halkımızın duyarlılığı çok yüksek. Cuma günü olağan belediye meclis toplantısını Karamıklı’da yapacağız. Bölge ile ilgili endemik bitkilerimizin korunması, yayla turizminin canlandırılması ile ilgili karar alacağız. Herkesi bölgeye bekliyoruz. Çadırlarımızı kurduk sizi de bekliyoruz… Destek veren bölgeye gelen ve gelecek olan herkese teşekkür ederiz. Dağlarımızı sermayeye teslim etmeyeceğiz. Defolun! Talancılar! Sömürücüler!” diyerek açıklama yaptı. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru yaptığı konuşmada, 6 Eylül cuma günü yapacakları Belediye Meclisi toplantısını da eylem alanında gerçekleştireceklerini belirterek tüm halkı toplantıya davet etti.
Antalya’nın İbradı İlçesi’ndeki Karamıklı Yaylası’nda daha önce iptal edilen maden ocağı açma girişimi için bölgede bulunan ağaçların kesilmesi üzerine İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’nun öncülüğünde eylem başlatıldı

haberimizvar.net Antalya’nın İbradı İlçesi’ndeki Karamıklı Yaylası’nda, daha önce iptal edilen maden ocağının yeniden gündeme gelmesi, yöre halkının isyan ettirdi. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, daha önce yaptığı açıklamada, “Karamıklı Yaylası’na mermer ocağına yol açmak amacıyla firmanın bakanlıktan ve ormandan tekrar izin alınmış olduğunu şu an öğrendik. Diğer firma ile ilgili emsal mahkeme kararına rağmen Pazartesi sedir ormanımızı keseceklermiş. Su kaynaklarımız üzerindeki bu talana izin vermeyeceğiz. Tüm halkımızı bu talana dur demek için bölgeye davet ediyorum” diyerek yöre halkını eyleme çağırmıştı.

MECLİS KARAMIKLI’DA TOPLANACAK

Dün Karamıklı bölgesinde toplanan Başkan ve yöre halkı maden ocağına ve ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Yöre halkı ile birlikte Karamıklı nöbetine başlayan Başkan Küçükkuru, “Karamıklı’da kalabalıkla nöbete başladık. Halkımızın duyarlılığı çok yüksek. Cuma günü olağan belediye meclis toplantısını Karamıklı’da yapacağız. Bölge ile ilgili endemik bitkilerimizin korunması, yayla turizminin canlandırılması ile ilgili karar alacağız. Herkesi bölgeye bekliyoruz. Çadırlarımızı kurduk sizi de bekliyoruz… Destek veren bölgeye gelen ve gelecek olan herkese teşekkür ederiz. Dağlarımızı sermayeye teslim etmeyeceğiz. Defolun! Talancılar! Sömürücüler!” diyerek açıklama yaptı. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru yaptığı konuşmada, 6 Eylül cuma günü yapacakları Belediye Meclisi toplantısını da eylem alanında gerçekleştireceklerini belirterek tüm halkı toplantıya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.