İçişlerine müdahale sayarız

GÜNDEM 21.07.2021 - 14:19, Güncelleme: 21.07.2021 - 14:31
 

İçişlerine müdahale sayarız

Kabil Havalimanı’nın, diplomatik misyonların ve elçiliklerin güvenliğinin Afganların sorumluluğunda olduğunu söyleyen Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, aksi bir tutumu ülkenin içişlerine müdahale olarak değerlendireceklerini açıkladı.

haberimizvar.net- TRT Arabi’ye açıklama yapan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil Havaalanı’nın, diplomatik misyonların ve elçiliklerin güvenliğinin Afganların sorumluluğunda olduğunu, aksi bir tutumu ülkenin içişlerine müdahale olarak değerlendireceklerini söyledi. Afganistan’da sorunun çözümünün kapsayıcı bir İslam hükümetinde olduğunu dile getiren Mücahid, barış ve güvenliği yeniden canlandırmak, yeniden inşa sürecini başlatmak için diğer ülkelerle çalışmak istediklerini ifade etti. TÜRKİYE’YLE İNANÇ ORTAKLIĞIMIZ VAR Özellikle Müslüman ülkelerden Afganistan’da siyasi çözüm ve savaşın sona erdirilmesi konusunda destek isteyen Mücahid, “Türkiye ile de iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ettiklerini” belirtti. Mücahid, “Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, Türkiye bizim kardeşimiz, inanca dayalı pek çok ortak noktamız var. Türkiye’nin geçmişi bırakıp bugüne ve geleceğe dönmesini istiyoruz. Ondan sonra diyalog isteyebiliriz” dedi. HAVAALANI TALİBAN’IN SORUMLUĞUNDA İstanbul’da yapılması planlanan barış konferansı konusunda, Afganistan’ı ve bölgeyi barışa kavuşturacak her fırsatı değerlendirdiklerini söyleyen Taliban Sözcüsü Mücahid, Kabil havaalanının, diplomatik misyonların ve elçiliklerin güvenliğinin Afganların sorumluluğunda olduğunu, aksi bir tutumu ülkenin içişlerine müdahale olarak değerlendireceklerini kaydetti. ERDOĞAN ABD’DEN MALİ DESTEK İSTEDİ Afganistan’daki Kabil Havaalanı’nın işletilmesi için Türkiye’nin ABD’den istediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şartlarımız sağlanabilirse, Türkiye olarak Kabil Havaalanı’nın işletimini ele almayı düşünüyoruz. Diplomasi noktasında, diplomatik ilişkilerde bizim yanımızda yer alacak. Lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek, hangi gücü varsa lojistik anlamda bunu Türkiye’ye devredecek. Bir de mali ve idari noktada sıkıntılar olacak. Bu noktada gerekli desteği Türkiye’ye verecek” demişti. Erdoğan ayrıca, ‘inancından dolayı’ Taliban’ın Türkiye ile görüşmesinin kolay olacağını savunmuştu.
Kabil Havalimanı’nın, diplomatik misyonların ve elçiliklerin güvenliğinin Afganların sorumluluğunda olduğunu söyleyen Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, aksi bir tutumu ülkenin içişlerine müdahale olarak değerlendireceklerini açıkladı.

haberimizvar.net- TRT Arabi’ye açıklama yapan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil Havaalanı’nın, diplomatik misyonların ve elçiliklerin güvenliğinin Afganların sorumluluğunda olduğunu, aksi bir tutumu ülkenin içişlerine müdahale olarak değerlendireceklerini söyledi. Afganistan’da sorunun çözümünün kapsayıcı bir İslam hükümetinde olduğunu dile getiren Mücahid, barış ve güvenliği yeniden canlandırmak, yeniden inşa sürecini başlatmak için diğer ülkelerle çalışmak istediklerini ifade etti.

TÜRKİYE’YLE İNANÇ ORTAKLIĞIMIZ VAR

Özellikle Müslüman ülkelerden Afganistan’da siyasi çözüm ve savaşın sona erdirilmesi konusunda destek isteyen Mücahid, “ Türkiye ile de iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ettiklerini” belirtti. Mücahid, “ Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, Türkiye bizim kardeşimiz, inanca dayalı pek çok ortak noktamız var. Türkiye’nin geçmişi bırakıp bugüne ve geleceğe dönmesini istiyoruz. Ondan sonra diyalog isteyebiliriz” dedi.

HAVAALANI TALİBAN’IN SORUMLUĞUNDA

İstanbul’da yapılması planlanan barış konferansı konusunda, Afganistan’ı ve bölgeyi barışa kavuşturacak her fırsatı değerlendirdiklerini söyleyen Taliban Sözcüsü Mücahid, Kabil havaalanının, diplomatik misyonların ve elçiliklerin güvenliğinin Afganların sorumluluğunda olduğunu, aksi bir tutumu ülkenin içişlerine müdahale olarak değerlendireceklerini kaydetti.

ERDOĞAN ABD’DEN MALİ DESTEK İSTEDİ

Afganistan’daki Kabil Havaalanı’nın işletilmesi için Türkiye’nin ABD’den istediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şartlarımız sağlanabilirse, Türkiye olarak Kabil Havaalanı’nın işletimini ele almayı düşünüyoruz. Diplomasi noktasında, diplomatik ilişkilerde bizim yanımızda yer alacak. Lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek, hangi gücü varsa lojistik anlamda bunu Türkiye’ye devredecek. Bir de mali ve idari noktada sıkıntılar olacak. Bu noktada gerekli desteği Türkiye’ye verecek” demişti. Erdoğan ayrıca, ‘inancından dolayı’ Taliban’ın Türkiye ile görüşmesinin kolay olacağını savunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.