İddia: Muharrem İnce ihracı için dilekçe verildi

SİYASET 02.09.2020 - 14:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İddia: Muharrem İnce ihracı için dilekçe verildi

Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, iki CHP'li'nin Muharrem İnce, kardeşi Hüseyin İnce ve görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın partiden ihraç edilmesi için Yalova İl Başkanlığı'na dilekçe verdiğini söyledi.

haberimizvar.net-Gazeteci Barış Yarkadaş, Yalova örgütünden iki CHP’linin 4 Eylül’de Sivas’ta ‘Memleket Hareketi’ başlatacak olan Muharrem İnce hakkında ihraç talebiyle dilekçe verdiğini açıkladı. Halk TV’de yayınlanan ‘Şimdiki Zaman Siyaset’ programında konuşan Barış Yarkadaş şu iddiaları dile getirdi:  “Hem Muharrem İnce, hem kardeşi Hüseyin İnce hem de Yalova’nın görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Vefa Salman hakkında iki CHP’li disiplin suçu işledikleri gerekçesiyle Yalova İl Başkanlığı’na dilekçe vermiş. Muharrem İnce’nin, yaptığı konuşmalardan; kardeşinin, Facebook’a yazdığı yazılardan; Vefa Salman’ın da belediyede devam eden soruşturmadan dolayı parti hukukuna aykırı davrandığı gerekçesiyle ihraçları istendi. Yalova İl Başkanlığı Muharrem İnce’yle ilgili bir disiplin kararı verebilir. Ancak Muharrem İnce eski milletvekili olduğu için bunu partinin en üst yargı organı olan Yüksek Disiplin Kurulu’na götürüp yedi gün içinde itiraz edebilir. Ben bugün CHP kulislerinde nabız yokladım. Ve bu nabızda da Sayın Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’nin partiden atılmasına sıcak bakmadığı kanaatine eriştim. * Yalova İl Başkanlığı Disiplin Kurulu bildiğim kadarıyla bu hafta toplanacak. Ama nasıl bir karar verecek? 1000 günde memleketi dolaşacağım diyor ya Muharrem İnce. Muharrem İnce o otobüse bir CHP’li olarak binecek. Ama o otobüsten bir CHP’li olarak inebilecek mi onu bilmiyorum.”
Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, iki CHP'li'nin Muharrem İnce, kardeşi Hüseyin İnce ve görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın partiden ihraç edilmesi için Yalova İl Başkanlığı'na dilekçe verdiğini söyledi.

haberimizvar.net-Gazeteci Barış Yarkadaş, Yalova örgütünden iki CHP’linin 4 Eylül’de Sivas’ta ‘Memleket Hareketi’ başlatacak olan Muharrem İnce hakkında ihraç talebiyle dilekçe verdiğini açıkladı.

Halk TV’de yayınlanan ‘Şimdiki Zaman Siyaset’ programında konuşan Barış Yarkadaş şu iddiaları dile getirdi:  “Hem Muharrem İnce, hem kardeşi Hüseyin İnce hem de Yalova’nın görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Vefa Salman hakkında iki CHP’li disiplin suçu işledikleri gerekçesiyle Yalova İl Başkanlığı’na dilekçe vermiş. Muharrem İnce’nin, yaptığı konuşmalardan; kardeşinin, Facebook’a yazdığı yazılardan; Vefa Salman’ın da belediyede devam eden soruşturmadan dolayı parti hukukuna aykırı davrandığı gerekçesiyle ihraçları istendi.

Yalova İl Başkanlığı Muharrem İnce’yle ilgili bir disiplin kararı verebilir. Ancak Muharrem İnce eski milletvekili olduğu için bunu partinin en üst yargı organı olan Yüksek Disiplin Kurulu’na götürüp yedi gün içinde itiraz edebilir. Ben bugün CHP kulislerinde nabız yokladım. Ve bu nabızda da Sayın Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’nin partiden atılmasına sıcak bakmadığı kanaatine eriştim. * Yalova İl Başkanlığı Disiplin Kurulu bildiğim kadarıyla bu hafta toplanacak. Ama nasıl bir karar verecek? 1000 günde memleketi dolaşacağım diyor ya Muharrem İnce. Muharrem İnce o otobüse bir CHP’li olarak binecek. Ama o otobüsten bir CHP’li olarak inebilecek mi onu bilmiyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.