İl Müdürü Özen’den EXPO açıklaması: Zoru yapalım, sahip çıkalım!

GÜNDEM 20.08.2019 - 12:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İl Müdürü Özen’den EXPO açıklaması: Zoru yapalım, sahip çıkalım!

Antalya'da 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen ve uzun zamandır atıl durumdan kurtarılamayınca düğün salonu olarak kullanılmaya başlanan EXPO 2016 ile ilgili Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen açıklama yaptı

haberimizvar.net Antalya’nın Aksu İlçesi’nde 121 dekarlık arazide yer alan Türkiye’nin ilk botanik bahçesi EXPO 2016’nın, düğün salonu olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştı. 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen ve resmi açılışı 23 Nisan 2016’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılan EXPO 2016 Antalya Ajansı’nı ve organizasyonunu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetiyordu. POLİTİKA EXPO’YU CANLI TUTMAK EXPO alanın ‘düğün salonu’ olarak kullanıldığın basına yansıması üzerine Antalya Tarım İl Müdürü Mustafa Özen basın açıklaması yaptı. Antalyalıların bu alana sahip çıkması gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan Özen, 2018'in ortasında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne geçen EXPO'nun, 2019 yılında ‘EXPO'da Hayat Var’ sloganıyla bir cazibe alanına dönüştürmeyi hedeflediklerini aktardı.Politikaları EXPO'yu canlı tutmaya yönelik gerçekleştirdiklerini dile getiren Özen, “EXPO gerçekten hem güvenlik anlamında hem şehrin stresinden ve yoğunluğundan uzaklık anlamında vakit geçirme, ziyaret etme, kültürel bir etkinlik anlamında güzel ve eşsiz bir nokta. Antalyalıların bu alana sahip çıkarak, EXPO'nun da Antalya ile bütünleşerek hayatını daha uzun yıllar devam ettireceği ümidindeyiz" şeklinde konuştu. BÜTÜNCÜL ETKİNLİK ŞART EXPO'nun 2016 yılında isminin konserlerle anıldığını hatırlatan Özen, alanın bütüncül düşünülmesi gerektiğini söyledi. Büyük kapalı kongre merkezinin burada olduğunun altını çizen Özen, "Antalya'nın en büyük antik tiyatrosu burada, yine Antalya'nın en büyük aktivite alanı burada. Biz yine halkımızın beklentisi doğrultusunda her ne kadar konserler yaptıysak ve yapmaya devam edeceksek de bütüncül bir etkinlik olarak düşünmemiz lazım. Sadece konserlere değil Antalya'da yapılacak tüm etkinliklere ev sahipliği yapmaya talibiz" diye konuştu. ‘ÖZELLEŞTİRME EN KOLAYI’ Alanı aldıklarındaki durumuna ilişkin bilgi veren Özen, "Az masrafla büyük tasarruflar elde ederek büyük sonuçlar ortaya koyduk. 500 dönümlük yeşil alan kısmının yüzde 95'ini tamamen diri bir hale getirdik. Biz istiyoruz ki bu alan şehir ile bütünleşerek şehrin cıvıl cıvıl doldurduğu bir alan olsun. Özelleştirme bana göre en kolay olanı, dolayısıyla biz zor olanı yapalım alana sahip çıkalım. Alana sahip çıkmak için de Antalyalıların bu alana sahip çıkması gerekiyor. Bu alanı ziyaretçilerimiz yoğun bir şekilde gelir ve bu şehir sahip çıkarsa, bundan sonraki süreçte özelleştirme ile ilgili politikanın da değişeceğine inanıyorum" ifadelerinde bulundu. Özen, EXPO'ya girişlerin ücretsiz olduğunun altını çizdi.
Antalya'da 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen ve uzun zamandır atıl durumdan kurtarılamayınca düğün salonu olarak kullanılmaya başlanan EXPO 2016 ile ilgili Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen açıklama yaptı

haberimizvar.net Antalya’nın Aksu İlçesi’nde 121 dekarlık arazide yer alan Türkiye’nin ilk botanik bahçesi EXPO 2016’nın, düğün salonu olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştı. 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen ve resmi açılışı 23 Nisan 2016’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılan EXPO 2016 Antalya Ajansı’nı ve organizasyonunu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetiyordu.

POLİTİKA EXPO’YU CANLI TUTMAK

EXPO alanın ‘düğün salonu’ olarak kullanıldığın basına yansıması üzerine Antalya Tarım İl Müdürü Mustafa Özen basın açıklaması yaptı. Antalyalıların bu alana sahip çıkması gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan Özen, 2018'in ortasında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne geçen EXPO'nun, 2019 yılında ‘EXPO'da Hayat Var’ sloganıyla bir cazibe alanına dönüştürmeyi hedeflediklerini aktardı.Politikaları EXPO'yu canlı tutmaya yönelik gerçekleştirdiklerini dile getiren Özen, “EXPO gerçekten hem güvenlik anlamında hem şehrin stresinden ve yoğunluğundan uzaklık anlamında vakit geçirme, ziyaret etme, kültürel bir etkinlik anlamında güzel ve eşsiz bir nokta. Antalyalıların bu alana sahip çıkarak, EXPO'nun da Antalya ile bütünleşerek hayatını daha uzun yıllar devam ettireceği ümidindeyiz" şeklinde konuştu.

BÜTÜNCÜL ETKİNLİK ŞART
EXPO'nun 2016 yılında isminin konserlerle anıldığını hatırlatan Özen, alanın bütüncül düşünülmesi gerektiğini söyledi. Büyük kapalı kongre merkezinin burada olduğunun altını çizen Özen, "Antalya'nın en büyük antik tiyatrosu burada, yine Antalya'nın en büyük aktivite alanı burada. Biz yine halkımızın beklentisi doğrultusunda her ne kadar konserler yaptıysak ve yapmaya devam edeceksek de bütüncül bir etkinlik olarak düşünmemiz lazım. Sadece konserlere değil Antalya'da yapılacak tüm etkinliklere ev sahipliği yapmaya talibiz" diye konuştu.
‘ÖZELLEŞTİRME EN KOLAYI’
Alanı aldıklarındaki durumuna ilişkin bilgi veren Özen, "Az masrafla büyük tasarruflar elde ederek büyük sonuçlar ortaya koyduk. 500 dönümlük yeşil alan kısmının yüzde 95'ini tamamen diri bir hale getirdik. Biz istiyoruz ki bu alan şehir ile bütünleşerek şehrin cıvıl cıvıl doldurduğu bir alan olsun. Özelleştirme bana göre en kolay olanı, dolayısıyla biz zor olanı yapalım alana sahip çıkalım. Alana sahip çıkmak için de Antalyalıların bu alana sahip çıkması gerekiyor. Bu alanı ziyaretçilerimiz yoğun bir şekilde gelir ve bu şehir sahip çıkarsa, bundan sonraki süreçte özelleştirme ile ilgili politikanın da değişeceğine inanıyorum" ifadelerinde bulundu. Özen, EXPO'ya girişlerin ücretsiz olduğunun altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.