İlçe başkanından meclis üyesine: ‘Cibilliyeti bozuk’

SİYASET 03.10.2019 - 12:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İlçe başkanından meclis üyesine: ‘Cibilliyeti bozuk’

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclisi'nde Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in adının bir caddeye verilmesine ilişkin CHP'li Meclis Üyesi Mustafa İlhan'ın şerh koymasına "Cibilliyeti bozuk" sözleriyle tepki gösterdi

haberimizvar.net Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclisi toplantısında, Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in adının bir caddeye verilmesine ilişkin 'şerh' konusuna değindi. Şehit babası İlyas Sönmez'in de katıldığı toplantıda Bahattin Bayraktar, “CHP'nin bir meclis üyesi, ismi çok önemli değil, isim komisyonunun imza attığı yere bir şerh düştü. O şerh aslında onların içindeki dünyasını yansıtan bir şerhti. Mecliste önce şerh düşüp MHP ilçe başkanımızın açıklaması ve kamuoyundaki tepkilerden sonra o şahıs günah çıkarırcasına oybirliği noktasında oy kullanmış. İnsanın iç dünyasında, cibilliyetinde ne varsa, söz konusu vatan hainliği olduğu zaman da cibilliyetine döner, sofrayı atıp gider" dedi. ‘SEVİYESİNİ DÜŞÜRMÜŞ’ Şehitlerin peygamberlik rütbesinden sonraki en yüksek rütbe olduğunu belirten Bayraktar, “Şehitlerimizin önemi bu kadar söz konusuyken CHP meclis üyesinin birisi çıkıyor, diyor ki 'Bu isim milletin psikolojisini bozacaktır.' Aslında demek ki cibilliyeti bozuk olanların psikolojisi şehitlerden bozuluyor. Bunu kendisine sormak lazım. Cibilliyeti bozuk, şehide laf söyleyecek kadar seviyesini düşürmüş insanlara aslında çok da bir şey söylemeye gerek yok. Milletin, kamuoyunun takdirine bırakacağız" diye konuştu. MİLLET KANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR Milletin kandırılmaya çalışıldığını da belirten Bayraktar, “Milletin tepkisini görünce kıvırttıktan sonra, bugün kıvırtmış olabilirler ama iç dünyasında o cibilliyet geleneğini bunların devam ettirdiğini düşünüyorum. Kepez Belediyemizin yeni dönemde planlanan 123 projesi var ve bunlar içindeki önemli projelerden biri de Şehitler Müzesi. Biz sözde şehitleri konuşup, şehitler üzerinden siyaset yapan değil, şehitleri gerçek manada sahiplenen ve hatırasını gelecek nesillere aktarmak için müzemizi Dokuma'da yakın zamanda açmayı planlıyoruz" dedi. ŞEHİT BABASINDAN TEŞEKKÜR Yaşanan olay sonrası Van'dan da kendisini arayan ve HDP il binasına gidip tepki gösteren çok sayıda kişi olduğunu belirten şehit babası İlyas Sönmez, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye bu olayı çözdüğü için teşekkür etti. Sönmez, “O malum insana diyorum ki Diyarbakır'da çocukları kaçırılan anneler için şerh koysaydı da, getirip çocukları annelerine teslim etseydi daha iyi olmaz mıydı? Önce o annelerin sözlerini dinlemeleri lazım. İYİ Parti Kepez meclis üyelerine de onlardan ayrıldıkları, 'bu bizim kırmızı çizgimiz' dedikleri için teşekkür ederim" diye konuştu.
AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclisi'nde Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in adının bir caddeye verilmesine ilişkin CHP'li Meclis Üyesi Mustafa İlhan'ın şerh koymasına "Cibilliyeti bozuk" sözleriyle tepki gösterdi

haberimizvar.net Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclisi toplantısında, Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in adının bir caddeye verilmesine ilişkin 'şerh' konusuna değindi. Şehit babası İlyas Sönmez'in de katıldığı toplantıda Bahattin Bayraktar, “CHP'nin bir meclis üyesi, ismi çok önemli değil, isim komisyonunun imza attığı yere bir şerh düştü. O şerh aslında onların içindeki dünyasını yansıtan bir şerhti. Mecliste önce şerh düşüp MHP ilçe başkanımızın açıklaması ve kamuoyundaki tepkilerden sonra o şahıs günah çıkarırcasına oybirliği noktasında oy kullanmış. İnsanın iç dünyasında, cibilliyetinde ne varsa, söz konusu vatan hainliği olduğu zaman da cibilliyetine döner, sofrayı atıp gider" dedi.

‘SEVİYESİNİ DÜŞÜRMÜŞ’

Şehitlerin peygamberlik rütbesinden sonraki en yüksek rütbe olduğunu belirten Bayraktar, “Şehitlerimizin önemi bu kadar söz konusuyken CHP meclis üyesinin birisi çıkıyor, diyor ki 'Bu isim milletin psikolojisini bozacaktır.' Aslında demek ki cibilliyeti bozuk olanların psikolojisi şehitlerden bozuluyor. Bunu kendisine sormak lazım. Cibilliyeti bozuk, şehide laf söyleyecek kadar seviyesini düşürmüş insanlara aslında çok da bir şey söylemeye gerek yok. Milletin, kamuoyunun takdirine bırakacağız" diye konuştu.

MİLLET KANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Milletin kandırılmaya çalışıldığını da belirten Bayraktar, “Milletin tepkisini görünce kıvırttıktan sonra, bugün kıvırtmış olabilirler ama iç dünyasında o cibilliyet geleneğini bunların devam ettirdiğini düşünüyorum. Kepez Belediyemizin yeni dönemde planlanan 123 projesi var ve bunlar içindeki önemli projelerden biri de Şehitler Müzesi. Biz sözde şehitleri konuşup, şehitler üzerinden siyaset yapan değil, şehitleri gerçek manada sahiplenen ve hatırasını gelecek nesillere aktarmak için müzemizi Dokuma'da yakın zamanda açmayı planlıyoruz" dedi.

ŞEHİT BABASINDAN TEŞEKKÜR

Yaşanan olay sonrası Van'dan da kendisini arayan ve HDP il binasına gidip tepki gösteren çok sayıda kişi olduğunu belirten şehit babası İlyas Sönmez, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye bu olayı çözdüğü için teşekkür etti. Sönmez, “O malum insana diyorum ki Diyarbakır'da çocukları kaçırılan anneler için şerh koysaydı da, getirip çocukları annelerine teslim etseydi daha iyi olmaz mıydı? Önce o annelerin sözlerini dinlemeleri lazım. İYİ Parti Kepez meclis üyelerine de onlardan ayrıldıkları, 'bu bizim kırmızı çizgimiz' dedikleri için teşekkür ederim" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.