İlk cemre havaya düştü

YEREL 19.02.2020 - 19:19, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İlk cemre havaya düştü

Antalya’nın Serik ilçesinde cemrelerin ilki havaya düşünce, yerli ve yabancı vatandaşlar soluğu sahilde aldı. Bazı vatandaşlar baharın müjdecisi olan cemreyi kutlamak için hem balık tuttular, hem de çakıl taşlarına dileklerini yazarak denize attılar.

haberimizvar.net-Baharın müjdecisi olan ve doğanın uyanışı olarak kabul edilen cemrelerin ilki 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düştü. Hava sıcaklığının 18 derece ölçüldüğü Serik ilçesinde ise sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı vatandaşlar sahile indi. Bazı vatandaşlar denize girerken bazıları ise sahilde yürüyüş yaptı, bazıları da balık tuttu. Vatandaşlar, cemrenin havaya düşmesini ise çakıl taşlarına dileklerini yazıp, denize atarak kutladı. DİLEK DİLEDİ Sevilay Seyyar da cemrenin havaya düştüğü günde dileklerin kabul olduğuna inandığı için sahile koştuğunu belirterek, “Bugün hava çok güzel. Çok güzel olduğu için, bugün balık avlamaya geldim. Bizim burada inanışlara göre, cemrenin havaya düşmesinde insanlar bir dilek tutar, bende hem balık tutmaya hem de dilek tutmaya geldim. Cemrenin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.  
Antalya’nın Serik ilçesinde cemrelerin ilki havaya düşünce, yerli ve yabancı vatandaşlar soluğu sahilde aldı. Bazı vatandaşlar baharın müjdecisi olan cemreyi kutlamak için hem balık tuttular, hem de çakıl taşlarına dileklerini yazarak denize attılar.

haberimizvar.net-Baharın müjdecisi olan ve doğanın uyanışı olarak kabul edilen cemrelerin ilki 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düştü. Hava sıcaklığının 18 derece ölçüldüğü Serik ilçesinde ise sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı vatandaşlar sahile indi. Bazı vatandaşlar denize girerken bazıları ise sahilde yürüyüş yaptı, bazıları da balık tuttu. Vatandaşlar, cemrenin havaya düşmesini ise çakıl taşlarına dileklerini yazıp, denize atarak kutladı.

DİLEK DİLEDİ

Sevilay Seyyar da cemrenin havaya düştüğü günde dileklerin kabul olduğuna inandığı için sahile koştuğunu belirterek, “Bugün hava çok güzel. Çok güzel olduğu için, bugün balık avlamaya geldim. Bizim burada inanışlara göre, cemrenin havaya düşmesinde insanlar bir dilek tutar, bende hem balık tutmaya hem de dilek tutmaya geldim. Cemrenin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.