İlk tepki CHP’li Duruk’tan Türkiye uçuruma frensiz gidiyor

SİYASET 20.03.2021 - 11:56, Güncelleme: 20.03.2021 - 12:04
 

İlk tepki CHP’li Duruk’tan Türkiye uçuruma frensiz gidiyor

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına ilk tepki CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk’tan geldi

haberimizvar.net- Yazılı açıklama yapan CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, şunları söyledi: “Bu gece Türkiye, kadınlarımız için hayati öneme haiz İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çekildi. Yine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 4,5 ay kadar önce göreve getirilen Merkez Başkanı Başkanı Naci Ağbal görevinden alındı.  Türkiye "Tek adam rejimi"nin yarattığı harabiyeti yaşıyor. Tek adam rejimi yüzünden Türkiye, uçuruma doğru hızla ilerliyor. Ne yazık ki, artık frenler de tutmuyor. Türkiye çöküş döneminin sancılarını yaşıyor. Son bir kaç günde yaşananlar, tek adam rejiminin, faşizmin Türkiye'yi sürüklediği içler acısı halini gözler önüne sermiştir.  Son günlerde neler yaşandı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Gezi Parkı, Vakıflar'a verildi. 4,5 ay önce Cumhurbaşkanı tarafından göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'a görevden el çektirildi. TBMM'de oybirliğiyle kabul edilen yasayla onaylanan İstanbul Sözleşmesi'nden tek adamın kararıyla çekildik. TBMM'NİN YETKİSİ GASP EDİLDİ İstanbul Sözleşmesi’ni onaylayan ilk ülke olan Türkiye, sözleşmeden çekildi. İstanbul Sözleşmesi Anayasa'nın 90'ıncı maddesi uyarınca yasayla onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Böyle bir sözleşmeden Cumhurbaşkanı kararnamesiyle çıkılamaz. Dolayısıyla, TBMM yeni yasa yapmadıkça İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir. Cumhurbaşkanı'nın TBMM  yerine geçip yasama işlemi yapması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı'nın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine yönelik kararı yok hükmündedir, yoklukla malüldür.  TÜRKİYE MUTSUZ Birleşmiş Milletler'in (BM) 149 ülke arasında yaptığı değerlendirmeyle belirlediği Dünya Mutluluk Raporu yayımlandı. Geçen yıl 93'üncü sırada olan Türkiye 104'üncü sıraya geriledi. Türkiye maalesef mutluluk endeksinde Afganistan gibi ülkelerin hemen yanında yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, tek adam rejiminden AKP'den, tek adam rejiminin başarısız ekonomi, sağlık, eğitim politikalarından ötürü mutsuz. Halkımızın mutluluğa kavuşabilmesi için bir an önce tek adam rejiminden ve AKP'den kurtulması gerekmektedir.”
İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına ilk tepki CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk’tan geldi

haberimizvar.net- Yazılı açıklama yapan CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, şunları söyledi: “Bu gece Türkiye, kadınlarımız için hayati öneme haiz İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çekildi. Yine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 4,5 ay kadar önce göreve getirilen Merkez Başkanı Başkanı Naci Ağbal görevinden alındı. 

Türkiye "Tek adam rejimi"nin yarattığı harabiyeti yaşıyor. Tek adam rejimi yüzünden Türkiye, uçuruma doğru hızla ilerliyor. Ne yazık ki, artık frenler de tutmuyor. Türkiye çöküş döneminin sancılarını yaşıyor.

Son bir kaç günde yaşananlar, tek adam rejiminin, faşizmin Türkiye'yi sürüklediği içler acısı halini gözler önüne sermiştir. 

Son günlerde neler yaşandı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Gezi Parkı, Vakıflar'a verildi. 4,5 ay önce Cumhurbaşkanı tarafından göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'a görevden el çektirildi. TBMM'de oybirliğiyle kabul edilen yasayla onaylanan İstanbul Sözleşmesi'nden tek adamın kararıyla çekildik.

TBMM'NİN YETKİSİ GASP EDİLDİ

İstanbul Sözleşmesi’ni onaylayan ilk ülke olan Türkiye, sözleşmeden çekildi. İstanbul Sözleşmesi Anayasa'nın 90'ıncı maddesi uyarınca yasayla onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Böyle bir sözleşmeden Cumhurbaşkanı kararnamesiyle çıkılamaz. Dolayısıyla, TBMM yeni yasa yapmadıkça İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir. Cumhurbaşkanı'nın TBMM  yerine geçip yasama işlemi yapması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı'nın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine yönelik kararı yok hükmündedir, yoklukla malüldür. 

TÜRKİYE MUTSUZ

Birleşmiş Milletler'in (BM) 149 ülke arasında yaptığı değerlendirmeyle belirlediği Dünya Mutluluk Raporu yayımlandı. Geçen yıl 93'üncü sırada olan Türkiye 104'üncü sıraya geriledi. Türkiye maalesef mutluluk endeksinde Afganistan gibi ülkelerin hemen yanında yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, tek adam rejiminden AKP'den, tek adam rejiminin başarısız ekonomi, sağlık, eğitim politikalarından ötürü mutsuz. Halkımızın mutluluğa kavuşabilmesi için bir an önce tek adam rejiminden ve AKP'den kurtulması gerekmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.