İmamoğlu'nun şarabı

04.12.2019 - 11:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İmamoğlu'nun şarabı

Birleşmiş Milletlere göre, dünyada 192 tane resmen tanınan ülke vardır. Bu ülkelerin hemen hemen hepsinde standart bir yaşam sürülüp, bir yıl boyunca ortalama on kez gündem olacak olaylar yaşanırken, bizde ise durum biraz farklı! Bazen bir günde 3-4 kez gündem değiştirebiliyoruz. O denli "hareketli" bir ülkeyiz! Son olarak Karslı gazetecilerin düzenlediği, Kars'a özgü yöresel kaz ziyafetine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yemekte ne içip, ne içmedikleri ile meşgulüz birkaç gündür! Kendi ekonomilerinin dışında, bu ülkeye hiçbir faydası olmayan malum kesim, İmamoğlu'nun yemekte şarap içtiğini iddia edip, eleştiriyor! Adamların skandal dediği "şarap içmek", dünyanın en normal aktivitesi bu arada. Öyle ki malum kesimin önder gördüğü isimlerden, Necip Fazıl kumarhanelerde tekila içerdi! Turgut Özal viskiyi buzsuz içerdi!  Adnan Menderes rakıyı sek severdi! Hele ki Abdülhamid'in odasında Rom yuvarladığını bilseler, çıldıracaklar demek ki! Oysa ki malum kesimin yaptıkları her kötülüğü arkasına saklanarak gizledikleri Kur'an-ı Kerim'de, içkinin cezası yok! Ama dört hakiki, bir mecazi ceza var. "Öldürmek", "Çalmak", "Zina yapmak", "İftira atmak" ve mecazi olan "haksız kazançla kendine servet yapmak"!  Ülkenin gelişimine hiçbir katkısı olmayan bu malum kesim, arkasına saklandıkları kitapta yer alan bu cezaların hepsini, utanmadan uygular ve desteklerler.  Öldürene sesleri çıkmaz, Çalana sesleri çıkmaz,  Zina yapana sesleri çıkmaz, İftira atana sesleri çıkmaz, Kendisine servet sağlayana sesleri çıkmaz, hatta alkışlarlar!  Ama içki içeni linç ederler! Mini etek giyeni tekmelerler! Oruç tutmayanı döverler! Hakkını arayanın karşısında olurlar!  Haksızlık karşısında her zaman susup, "dilsiz şeytan" olurlar! Bu ülkenin bu zihniyetten kurtulup, isteyenin içki içip isteyenin ibadet edeceği, isteyenin türban takıp isteyenin mini etek giyeceği, kısacası her isteyenin özgürce nasıl yaşamak istiyorsa, öyle yaşayacağı günleri göreceğimiz umuduyla, bu kafalarla mücadele etmeye devam edeceğiz.  Ekrem İmamoğlu bu ülkenin aydınlık yüzüdür, ülkeye zerre faydası olmayan bu malum kesime yedirmeyiz… Neyzen'in de dediği gibi; Rakı şarap içiyorsam, sana ne! Yoksa sana bir zararı, içerim. İkimizde gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim!!!  

Birleşmiş Milletlere göre, dünyada 192 tane resmen tanınan ülke vardır. Bu ülkelerin hemen hemen hepsinde standart bir yaşam sürülüp, bir yıl boyunca ortalama on kez gündem olacak olaylar yaşanırken, bizde ise durum biraz farklı!

Bazen bir günde 3-4 kez gündem değiştirebiliyoruz. O denli "hareketli" bir ülkeyiz!

Son olarak Karslı gazetecilerin düzenlediği, Kars'a özgü yöresel kaz ziyafetine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yemekte ne içip, ne içmedikleri ile meşgulüz birkaç gündür!

Kendi ekonomilerinin dışında, bu ülkeye hiçbir faydası olmayan malum kesim, İmamoğlu'nun yemekte şarap içtiğini iddia edip, eleştiriyor!

Adamların skandal dediği "şarap içmek", dünyanın en normal aktivitesi bu arada.

Öyle ki malum kesimin önder gördüğü isimlerden,

Necip Fazıl kumarhanelerde tekila içerdi!

Turgut Özal viskiyi buzsuz içerdi! 

Adnan Menderes rakıyı sek severdi!

Hele ki Abdülhamid'in odasında Rom yuvarladığını bilseler, çıldıracaklar demek ki!

Oysa ki malum kesimin yaptıkları her kötülüğü arkasına saklanarak gizledikleri Kur'an-ı Kerim'de, içkinin cezası yok! Ama dört hakiki, bir mecazi ceza var. "Öldürmek", "Çalmak", "Zina yapmak", "İftira atmak" ve mecazi olan "haksız kazançla kendine servet yapmak"! 

Ülkenin gelişimine hiçbir katkısı olmayan bu malum kesim, arkasına saklandıkları kitapta yer alan bu cezaların hepsini, utanmadan uygular ve desteklerler. 

Öldürene sesleri çıkmaz,

Çalana sesleri çıkmaz, 

Zina yapana sesleri çıkmaz,

İftira atana sesleri çıkmaz,

Kendisine servet sağlayana sesleri çıkmaz, hatta alkışlarlar! 

Ama içki içeni linç ederler!

Mini etek giyeni tekmelerler!

Oruç tutmayanı döverler!

Hakkını arayanın karşısında olurlar! 

Haksızlık karşısında her zaman susup, "dilsiz şeytan" olurlar!

Bu ülkenin bu zihniyetten kurtulup, isteyenin içki içip isteyenin ibadet edeceği, isteyenin türban takıp isteyenin mini etek giyeceği, kısacası her isteyenin özgürce nasıl yaşamak istiyorsa, öyle yaşayacağı günleri göreceğimiz umuduyla, bu kafalarla mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Ekrem İmamoğlu bu ülkenin aydınlık yüzüdür, ülkeye zerre faydası olmayan bu malum kesime yedirmeyiz…

Neyzen'in de dediği gibi;

Rakı şarap içiyorsam, sana ne!

Yoksa sana bir zararı, içerim.

İkimizde gelsek kıldan köprüye,

Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim!!!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.