İnfaz paketi muhalefetin görüşüne sunuluyor

GÜNDEM 24.03.2020 - 16:21, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İnfaz paketi muhalefetin görüşüne sunuluyor

AKP, infaz indirimi öngören değişiklik teklifini Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin görüşüne sunuyor. CHP’yi ziyaret eden AKP heyeti ardından İYİ Parti ve HDP’ye gidecek.

haberimizvar.net- AKP’nin infaz oranını yarı yarıya indiren, denetimli serbestlik süresini arttıran kanun teklifi taslağı Meclis’te grubu bulunan diğer partilerin görüşüne sunulacak. İlk ziyaret CHP grubuna yapıldı. AKP heyetinde grup başkanvekilleri Mehmet Muş ve Cahit Özkan ile Adalet Komisyonu üyeleri yer aldı. Ayrıca heyette Adalet Bakanlığı temsilcisi bulundu. CHP heyetinde ise Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ankara Milletvekili Murat Emir yer aldı.   MHP İLE BİRLİKTE HAZIRLANDI   AKP heyeti 10 kanunda değişiklik içeren teklifi İYİ Parti’ye de sunacak. Daha sonra HDP grubuna da gidilerek teklifle ilgili HDP’nin görüşü alınacak. AKP’nin MHP ile olgunlaştırdığı infaz paketi taslağında uyuşturucu ve cinsel suçlar ile mükerrer işlenen suçlar infaz indirimi kapsamına alınıyor. Terör ve örgütlü suçlarda dörtte üç olan infaz oranında ise bir değişiklik öngörülmüyor. Diğer suçlarda infaz oranı yarı yarıya düşürülürken denetimli serbestlik süresi geçici olarak 1 yıldan 3 yıla çıkarılıyor. 
AKP, infaz indirimi öngören değişiklik teklifini Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin görüşüne sunuyor. CHP’yi ziyaret eden AKP heyeti ardından İYİ Parti ve HDP’ye gidecek.

haberimizvar.net- AKP’nin infaz oranını yarı yarıya indiren, denetimli serbestlik süresini arttıran kanun teklifi taslağı Meclis’te grubu bulunan diğer partilerin görüşüne sunulacak. İlk ziyaret CHP grubuna yapıldı. AKP heyetinde grup başkanvekilleri Mehmet Muş ve Cahit Özkan ile Adalet Komisyonu üyeleri yer aldı. Ayrıca heyette Adalet Bakanlığı temsilcisi bulundu. CHP heyetinde ise Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ankara Milletvekili Murat Emir yer aldı.

 

MHP İLE BİRLİKTE HAZIRLANDI

 

AKP heyeti 10 kanunda değişiklik içeren teklifi İYİ Parti’ye de sunacak. Daha sonra HDP grubuna da gidilerek teklifle ilgili HDP’nin görüşü alınacak. AKP’nin MHP ile olgunlaştırdığı infaz paketi taslağında uyuşturucu ve cinsel suçlar ile mükerrer işlenen suçlar infaz indirimi kapsamına alınıyor. Terör ve örgütlü suçlarda dörtte üç olan infaz oranında ise bir değişiklik öngörülmüyor. Diğer suçlarda infaz oranı yarı yarıya düşürülürken denetimli serbestlik süresi geçici olarak 1 yıldan 3 yıla çıkarılıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.