Savcılar gazetecilerle değil, ihalecilerle uğraşsın

GÜNDEM 07.02.2020 - 17:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Savcılar gazetecilerle değil, ihalecilerle uğraşsın

Konyaaltı sahili işletme projesinin iptaliyle ilgili basın toplantısında soru soran gazeteci Ebru Küçükaydın’a soruşturma açılmasına tepki gösteren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin, “Savcılar gazetecilerle değil, kamu zararına yol açan yöneticilerle uğraşsın” dedi.

haberimizvar.net-Basın toplantısında Alkoçlar firması ve eski belediye başkanı Menderes Türel’le ilgili sorular soran gazeteci Ebru Küçükaydın’a soruşturma açılmasına tepki gösteren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Antalya Cumhuriyet Başsavcılığını gazetecilere değil, Konyaaltı sahilinde kamu zararı oluşmasına sebep olan yöneticiler hakkında işlem yapmaya davet ediyoruz” dedi.  ‘KONYAALTI SOYGUN PROJESİ’  Hasan Şahin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in 6 Şubat 2020 tarihinde yaptığı basın açıklaması ile görüldüğü üzere Konyaaltı sahil pıojesinde birçok usulsüz iş yapılarak birileri zengin edilmiştir. Büyükşehir Belediyemiz, milletimizi 2 yılda 15 milyon lira zarara uğratan bu soyguna bir dur diyerek Konyaaltı Sahil Projesi ihalesini iptal etmişti. Ancak görülüyor ki adeta soygun gibi projenin miktarı akıl alacak gibi değildir”.  ‘SORUMLULARA DAVA AÇILSIN’  Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem yöneticileri tarafından fahiş fiyatlar karşılığında yaptırılan Konyaaltı sahil projesinin birilerini zengin etme projesi olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu nedenle Türk Ceza Kanunu’nun 257. maddesi ile düzenlenen görevi kötüye kullanma suçunun oluştuğu sabittir. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nı gazeteci Ebru Küçükaydın’ın mesleğinin yerine getirilmesi gereği sorduğu sorular nedeni ile soruşturma başlatması yerine Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında kamu zararı oluşmasına sebep olan yöneticiler hakkında görevlerini kötüye kullanmaları nedeni ile işlem yapılması için göreve davet ediyoruz” dedi.  
Konyaaltı sahili işletme projesinin iptaliyle ilgili basın toplantısında soru soran gazeteci Ebru Küçükaydın’a soruşturma açılmasına tepki gösteren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin, “Savcılar gazetecilerle değil, kamu zararına yol açan yöneticilerle uğraşsın” dedi.

haberimizvar.net-Basın toplantısında Alkoçlar firması ve eski belediye başkanı Menderes Türel’le ilgili sorular soran gazeteci Ebru Küçükaydın’a soruşturma açılmasına tepki gösteren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Antalya Cumhuriyet Başsavcılığını gazetecilere değil, Konyaaltı sahilinde kamu zararı oluşmasına sebep olan yöneticiler hakkında işlem yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 ‘KONYAALTI SOYGUN PROJESİ’

 Hasan Şahin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in 6 Şubat 2020 tarihinde yaptığı basın açıklaması ile görüldüğü üzere Konyaaltı sahil pıojesinde birçok usulsüz iş yapılarak birileri zengin edilmiştir. Büyükşehir Belediyemiz, milletimizi 2 yılda 15 milyon lira zarara uğratan bu soyguna bir dur diyerek Konyaaltı Sahil Projesi ihalesini iptal etmişti. Ancak görülüyor ki adeta soygun gibi projenin miktarı akıl alacak gibi değildir”.

 ‘SORUMLULARA DAVA AÇILSIN’

 Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem yöneticileri tarafından fahiş fiyatlar karşılığında yaptırılan Konyaaltı sahil projesinin birilerini zengin etme projesi olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu nedenle Türk Ceza Kanunu’nun 257. maddesi ile düzenlenen görevi kötüye kullanma suçunun oluştuğu sabittir. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nı gazeteci Ebru Küçükaydın’ın mesleğinin yerine getirilmesi gereği sorduğu sorular nedeni ile soruşturma başlatması yerine Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında kamu zararı oluşmasına sebep olan yöneticiler hakkında görevlerini kötüye kullanmaları nedeni ile işlem yapılması için göreve davet ediyoruz” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.