Ödüllü film Antalya kokuyor

KÜLTÜR 18.02.2020 - 19:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ödüllü film Antalya kokuyor

Çanakkale Savaşı'nın 100. Yılı Senaryo Yarışması’nda birincilik ödülü alan, Antalya’da çekimleri yapılan, Antalya Valiliği tarafından desteklenen ve Antalyalı A. Kadir Bozkurt imzalı sıra dışı senaryoya sahip ‘Mendilim Kekik Kokuyor’ adlı sinema filminde Antalyalı oyuncular Abdullah Sürekli ve Zehra Ece Aral rol alıyor.

haberimizvar.net- Çanakkale Savaşı'nı anlatan ve tamamına yakını Antalya'nın Akseki ilçesinde çekilen Mendilim Kekik Kokuyor adlı sinema filmi 6 Mart’ta vizyona giriyor. Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin düzenlediği senaryo yarışmasında Antalyalı Kadir Bozkurt'un yazdığı 'Mendilim Kekik Kokuyor' adlı uzun metraj sinema filmi projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle hayata geçirildi. Kemer ilçesinde başlayan filmin çekimleri Akseki ilçesinde devam etti. KEMER VE AKSEKİ’DE ÇEKİLDİ Film çekimine Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra Türk Kızılayı, Antalya Valiliği, Akseki ve Kemer Kaymakamlıkları, Akseki ve Kemer belediyeleri de destek verdi. Çekimlerinin tamamına yakınının Akseki'de çekilecek ve devam eden filmde Wilma Elles, Mehmet Çevik gibi sinema ve tiyatro oyuncularının yanı sıra şehir tiyatroları ve özel tiyatroların oyuncuları da projede yer alıyor. ANTALYALI OYUNCULAR Alman, İskoç, Rus, Belçikalı, Özbek ve Türk oyuncuların bulunduğu çok uluslu oyuncu kadrosunda Antalyalı oyuncular Zehra Ece Aral ve Abdullah Sürekli’nin yanı sıra Devrim Yakut, Mike Mitchell, Başar Alemdar, Çetin Büyükakın, Hakan Devrim Göztepe Tarık Bayrak, Şaban Türkekül, Azer Şelte, Gürkan Çolaker, Hakan Bozyiğit, Şahruh Tuyçibayev, Buse Bilgin yer alıyor.  BOZKURT’UN HAYALİ Filmin senaristi Kadir Bozkurt,  "Arkadaşlarımız sette bir hayali gerçekleştirmenin peşine düştü. O hayalin de başlangıç noktasındaki kişi benim. O hayali ben kağıdın üzerine bir yıllık bir uğraşla hayata geçirdim. Derken o proje 2015 yılında Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında bir senaryo yarışmasında birinci oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı destek verdi ve o destekten yola çıkarak diğer destekçilerimizle de filmimizin çekim aşamasını tamamladık" dedi. FİLMİN KONUSU Filmin yönetmenliğini üstlenen Hüseyin Özden ve Hakan Kurşun, filmin 6 Mart’ta vizyona gireceğini duyurdu. Ödüllü sinema filmi senaryosunda, kişisel hikayeler üzerinden Çanakkale Savaşı anlatılırken, Anadolu insanının geleceği ve bağımsızlığı için yaptığı fedakarlıklar vurgulanıyor. 
Çanakkale Savaşı'nın 100. Yılı Senaryo Yarışması’nda birincilik ödülü alan, Antalya’da çekimleri yapılan, Antalya Valiliği tarafından desteklenen ve Antalyalı A. Kadir Bozkurt imzalı sıra dışı senaryoya sahip ‘Mendilim Kekik Kokuyor’ adlı sinema filminde Antalyalı oyuncular Abdullah Sürekli ve Zehra Ece Aral rol alıyor.

haberimizvar.net- Çanakkale Savaşı'nı anlatan ve tamamına yakını Antalya'nın Akseki ilçesinde çekilen Mendilim Kekik Kokuyor adlı sinema filmi 6 Mart’ta vizyona giriyor. Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin düzenlediği senaryo yarışmasında Antalyalı Kadir Bozkurt'un yazdığı 'Mendilim Kekik Kokuyor' adlı uzun metraj sinema filmi projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle hayata geçirildi. Kemer ilçesinde başlayan filmin çekimleri Akseki ilçesinde devam etti.

KEMER VE AKSEKİ’DE ÇEKİLDİ

Film çekimine Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra Türk Kızılayı, Antalya Valiliği, Akseki ve Kemer Kaymakamlıkları, Akseki ve Kemer belediyeleri de destek verdi. Çekimlerinin tamamına yakınının Akseki'de çekilecek ve devam eden filmde Wilma Elles, Mehmet Çevik gibi sinema ve tiyatro oyuncularının yanı sıra şehir tiyatroları ve özel tiyatroların oyuncuları da projede yer alıyor.
ANTALYALI OYUNCULAR

Alman, İskoç, Rus, Belçikalı, Özbek ve Türk oyuncuların bulunduğu çok uluslu oyuncu kadrosunda Antalyalı oyuncular Zehra Ece Aral ve Abdullah Sürekli’nin yanı sıra Devrim Yakut, Mike Mitchell, Başar Alemdar, Çetin Büyükakın, Hakan Devrim Göztepe Tarık Bayrak, Şaban Türkekül, Azer Şelte, Gürkan Çolaker, Hakan Bozyiğit, Şahruh Tuyçibayev, Buse Bilgin yer alıyor.

 BOZKURT’UN HAYALİ

Filmin senaristi Kadir Bozkurt,  "Arkadaşlarımız sette bir hayali gerçekleştirmenin peşine düştü. O hayalin de başlangıç noktasındaki kişi benim. O hayali ben kağıdın üzerine bir yıllık bir uğraşla hayata geçirdim. Derken o proje 2015 yılında Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında bir senaryo yarışmasında birinci oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı destek verdi ve o destekten yola çıkarak diğer destekçilerimizle de filmimizin çekim aşamasını tamamladık" dedi.

FİLMİN KONUSU
Filmin yönetmenliğini üstlenen Hüseyin Özden ve Hakan Kurşun, filmin 6 Mart’ta vizyona gireceğini duyurdu. Ödüllü sinema filmi senaryosunda, kişisel hikayeler üzerinden Çanakkale Savaşı anlatılırken, Anadolu insanının geleceği ve bağımsızlığı için yaptığı fedakarlıklar vurgulanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.