Çeyrek altın 515 TL

EKONOMİ 20.02.2020 - 12:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Çeyrek altın 515 TL

Altının ons fiyatı küresel piyasalarda bin 612 dolara gelerek son 7 yılın en yüksek seviyesini gördü. Çeyrek altın 515 liradan alıcı buluyor.

haberimizvar.net-Çin’deki coronavirüs salgını nedeniyle artan küresel riskler yatırımcıların yönünü altına çevirdi. Altının ons fiyatı bin 612 liraya yükselerek son 7 yılın en yüksek seviyesini gördü. Kapalıçarşı’da ise çeyrek altın 515 liraya yükseldi. Analistler fiyatların daha fazla artmasını bekliyor. Coronavirüsün tetiklediği küresel riskler 'güvenli liman' altın fiyatlarında hızlı yükselişlere neden oluyor. ONS FİYATLARI Dün 1600 doları aşan spot altının ons fiyatı, 1612 dolar ile son 7 yılın zirvesini gördü. Piyasalarda coronavirüse dair endişelerde sürüyor. Çin dışında, İran ve Japonya'da virüse bağlı ölümlerin gelmesi virüsün dünya geneli yayılabilme ihtimaline karşın piyasalarda fiyatları baskılayan en önemli unsur olarak ön plana çıkıyor. Bu baskının bir neticesi olarak altın ve diğer emtiaların fiyatları da yükseliyor. Spot altının ons fiyatı bir hafta içerisinde 1550 dolardan 1612 seviyelerine kadar ulaştı ve yaklaşık 7 yılın zirvesini gördü. SON 7 YIL FARKI Dünya'nın aktardığına göre, spot altının ons fiyatları dün akşam itibariyle 1612.9 seviyesine kadar ulaştı. Bu seviyeler altın fiyatları için 2013 Mayıs ayından bu yana en yüksek seviye anlamına geliyor. Son 7 yılın zirvesine ulaşan altın fiyatlarına bu seviyeden bir miktar kar satışları geldi. Satışların etkisiyle altının onsu bu sabah saatlerinde 1610 doların altına indi. Altının onsu 1609 dolar seviyelerinde işlem görüyor. KAPALIÇARŞI'DA DA FİYATLAR YÜKSELİYOR Küresel piyasalarda altın fiyatlarındaki artışa dolar/TL kurundaki yukarı yönlü hareket de eklenince Kapalıçarşı'da altın fiyatları da yükseliyor. Altının gram fiyatı 313-314 lira bandına yükselirken çeyrek altın 515 liraya dayandı. CİTİ: ALTIN FİYATLARI 2 BİN DOLARI GÖRECEK Amerikan finans kuruluşu Citigroup, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının global büyümede potansiyel bir yavaşlamaya yönelik endişeleri ön plana çıkardığı ortamda yatırımcıların aşağı yönlü risklerini hedge etmek için bir yol olarak altına yönelebileceklerini belirtti. Piyasalardaki endişe, tedirginlikleri yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yönlendirebileceğini ifade eden Citi, altın fiyatının gelecek 12-24 ayda 2 bin dolar/ons seviyesini görebileceğini vurguladı. Citi gelecek 6-12 ay için altın fiyatı hedefini ise 1.700 dolar/ons olarak belirledi.    
Altının ons fiyatı küresel piyasalarda bin 612 dolara gelerek son 7 yılın en yüksek seviyesini gördü. Çeyrek altın 515 liradan alıcı buluyor.

haberimizvar.net-Çin’deki coronavirüs salgını nedeniyle artan küresel riskler yatırımcıların yönünü altına çevirdi. Altının ons fiyatı bin 612 liraya yükselerek son 7 yılın en yüksek seviyesini gördü. Kapalıçarşı’da ise çeyrek altın 515 liraya yükseldi. Analistler fiyatların daha fazla artmasını bekliyor. Coronavirüsün tetiklediği küresel riskler 'güvenli liman' altın fiyatlarında hızlı yükselişlere neden oluyor.

ONS FİYATLARI

Dün 1600 doları aşan spot altının ons fiyatı, 1612 dolar ile son 7 yılın zirvesini gördü. Piyasalarda coronavirüse dair endişelerde sürüyor. Çin dışında, İran ve Japonya'da virüse bağlı ölümlerin gelmesi virüsün dünya geneli yayılabilme ihtimaline karşın piyasalarda fiyatları baskılayan en önemli unsur olarak ön plana çıkıyor. Bu baskının bir neticesi olarak altın ve diğer emtiaların fiyatları da yükseliyor. Spot altının ons fiyatı bir hafta içerisinde 1550 dolardan 1612 seviyelerine kadar ulaştı ve yaklaşık 7 yılın zirvesini gördü.

SON 7 YIL FARKI

Dünya'nın aktardığına göre, spot altının ons fiyatları dün akşam itibariyle 1612.9 seviyesine kadar ulaştı. Bu seviyeler altın fiyatları için 2013 Mayıs ayından bu yana en yüksek seviye anlamına geliyor. Son 7 yılın zirvesine ulaşan altın fiyatlarına bu seviyeden bir miktar kar satışları geldi. Satışların etkisiyle altının onsu bu sabah saatlerinde 1610 doların altına indi. Altının onsu 1609 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

KAPALIÇARŞI'DA DA FİYATLAR YÜKSELİYOR

Küresel piyasalarda altın fiyatlarındaki artışa dolar/TL kurundaki yukarı yönlü hareket de eklenince Kapalıçarşı'da altın fiyatları da yükseliyor. Altının gram fiyatı 313-314 lira bandına yükselirken çeyrek altın 515 liraya dayandı.

CİTİ: ALTIN FİYATLARI 2 BİN DOLARI GÖRECEK

Amerikan finans kuruluşu Citigroup, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının global büyümede potansiyel bir yavaşlamaya yönelik endişeleri ön plana çıkardığı ortamda yatırımcıların aşağı yönlü risklerini hedge etmek için bir yol olarak altına yönelebileceklerini belirtti. Piyasalardaki endişe, tedirginlikleri yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yönlendirebileceğini ifade eden Citi, altın fiyatının gelecek 12-24 ayda 2 bin dolar/ons seviyesini görebileceğini vurguladı. Citi gelecek 6-12 ay için altın fiyatı hedefini ise 1.700 dolar/ons olarak belirledi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.