Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki

GÜNDEM 01.03.2020 - 15:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki

G9 gazetecilik örgütleri platformu, gazetecilerin gözaltına alınmasını ve saldırıya maruz kalmasını protesto etti.

haberimizvar.net-G9 gazetecilik örgütleri platformu, dün Edirne ve İstanbul'da sığınmacıların yurtdışına çıkışları ile ilgili haber yapan 3 gazeteci gözaltına alındığını açıkladı. Ankara’da da dün gece, Sputnik Haber Ajansı Türkiye servisinde çalışan 3 gazetecinin evlerine saldırı girişimi yapıldığını belirten platform, saldırı girişimi hakkında şikayetçi olmak için emniyete giden gazetecilerin de gözaltına alındığını açıkladı. Platform, “Dün gece yaşanan olayda meslektaşlarımızın zarar görmemesi tesellimizdir. Ancak bu olayın araştırılarak sorumluların bulunması, hukuki sürecin başlatılması bir zorunluluktur. Her şeyden önce meslektaşlarımızın ev adreslerinin kimler tarafından nasıl ve hangi gerekçe ile bu kişilere verildiği ortaya çıkarılmalı ve gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.  Gazeteciler, taraf ya da düşman değil olayları gerçek boyutlarıyla yansıtmakla görevli, halkın haber alma hakkını sağlamaya çalışan kişilerdir. Gazetecilerin özgürce görevlerini yapmasını sağlamak devletlerin sorumluluğundadır. Gazetecileri hedef göstermekten vazgeçmeye, gazetecilerin görevlerini özgür bir ortamda yapmalarını sağlamak için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakılmalıdır” dedi. G9 GAZETECİLİK ÖRGÜTLERİ PLATFORMU Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (DİSK BASIN-İŞ) Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV)
G9 gazetecilik örgütleri platformu, gazetecilerin gözaltına alınmasını ve saldırıya maruz kalmasını protesto etti.

haberimizvar.net-G9 gazetecilik örgütleri platformu, dün Edirne ve İstanbul'da sığınmacıların yurtdışına çıkışları ile ilgili haber yapan 3 gazeteci gözaltına alındığını açıkladı. Ankara’da da dün gece, Sputnik Haber Ajansı Türkiye servisinde çalışan 3 gazetecinin evlerine saldırı girişimi yapıldığını belirten platform, saldırı girişimi hakkında şikayetçi olmak için emniyete giden gazetecilerin de gözaltına alındığını açıkladı. Platform, “Dün gece yaşanan olayda meslektaşlarımızın zarar görmemesi tesellimizdir. Ancak bu olayın araştırılarak sorumluların bulunması, hukuki sürecin başlatılması bir zorunluluktur. Her şeyden önce meslektaşlarımızın ev adreslerinin kimler tarafından nasıl ve hangi gerekçe ile bu kişilere verildiği ortaya çıkarılmalı ve gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.  Gazeteciler, taraf ya da düşman değil olayları gerçek boyutlarıyla yansıtmakla görevli, halkın haber alma hakkını sağlamaya çalışan kişilerdir. Gazetecilerin özgürce görevlerini yapmasını sağlamak devletlerin sorumluluğundadır. Gazetecileri hedef göstermekten vazgeçmeye, gazetecilerin görevlerini özgür bir ortamda yapmalarını sağlamak için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakılmalıdır” dedi.

G9 GAZETECİLİK ÖRGÜTLERİ PLATFORMU

Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği

Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (HABER-SEN)

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)

Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (DİSK BASIN-İŞ)

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD)

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)

Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.