Barut Otelleri personel çıkarmayacak

GÜNDEM 20.03.2020 - 16:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Barut Otelleri personel çıkarmayacak

Barut otellerinin sahibi Haydar Barut, korona virüsü krizine rağmen hiçbir çalışanlarını işten çıkarmayacaklarını ve ücretsiz izne göndermeyeceklerini duyurdu. Barut, bütün çalışanlarının maaşını tam olarak ödeyeceklerini de belirtti.

haberimizvar.net- Örnek bir karara imza atan Antalya’daki Akra Barut Hotel ve BHM Otelcilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, korona virüsünün turizm sektörüne yaşattığı krize rağmen hiçbir çalışanlarını işten çıkarmama, askıya almama ve ücretsiz izne göndermeme kararını duyurdu. Tüm çalışanlarının maaşlarını tam ödemeye devam edeceklerini, onları korumaya ve sahiplenmeye karar verdiklerini belirten Barut, şirket çalışanlarına gönderdiği yazıda, “Sizlerin sağlığı ve güvenliği için bu süreçte ücretli izin planlamalarıyla vaktinizi evinizde geçirmenizi sağlamaya karar verdik” dedi. TURİZMDE KORONA ÖNLEMLERİ Korona virüsün küresel çapta yayılmasının ülkemize ve turizm sektörüne etkilerini dile getiren Barut, “Dünya Sağlık Örgütü Covid-19’u küresel çapta pandemik ilan etti ve merkezini Avrupa’ya kaydırdı. 17 Nisan 2020’ye kadar 20 ülkeye seyahat yasağı getirildi. Turizm Bakanlığı ülkemize gelecek turist sayısını azaltmayı ve otel açılışlarını ertelemeyi tavsiye etti. TUİ ikinci bir tarihe kadar operasyonlarının büyük çoğunluğunu durdurdu. Türkiye ile İngiltere arasında ulaşım kapatıldı” diye özetledi. ‘OPERASYONLARIMIZ ETKİLENDİ’ Bu gelişmelerin turizm sektörüne etkilerini ve şirketleri açısından doğurduğu sonuçları İcra Kurulu ile değerlendirdiklerini aktaran Haydar Barut, “Konaklama işletmelerinin çok büyük bir çoğunluğu misafirlere kapılarını açamamakta ve her gün rezervasyon iptalleri almaya devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle resort otellerimizin açılışları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Akra otelimizin operasyonları etkilenmiş ve Buket Yıkama şirketimizin operasyonları önemli ölçüde yavaşlamıştır” şeklinde bilgi verdi. ‘15 MAYIS’TA GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ’ Haydar Barut’un imzasını taşıyan yazıda, “Doğudaki ülkelerde olduğu gibi, önümüzdeki dönemde hastalığın yayılımının kontrol altına alınacağına ve böylelikle sektörümüzde şartların iyileşeceğine inanıyor ve ümit ediyoruz. Bu doğrultuda şirketimizin sürdürülebilirliği için 15 Mayıs 2020’ye doğru içinde bulunduğumuz şartları, planlarımızı gözden geçirecek ve atacağımız adımları güncelleyeceğiz” ifadelerine yer verildi.  
Barut otellerinin sahibi Haydar Barut, korona virüsü krizine rağmen hiçbir çalışanlarını işten çıkarmayacaklarını ve ücretsiz izne göndermeyeceklerini duyurdu. Barut, bütün çalışanlarının maaşını tam olarak ödeyeceklerini de belirtti.

haberimizvar.net- Örnek bir karara imza atan Antalya’daki Akra Barut Hotel ve BHM Otelcilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, korona virüsünün turizm sektörüne yaşattığı krize rağmen hiçbir çalışanlarını işten çıkarmama, askıya almama ve ücretsiz izne göndermeme kararını duyurdu. Tüm çalışanlarının maaşlarını tam ödemeye devam edeceklerini, onları korumaya ve sahiplenmeye karar verdiklerini belirten Barut, şirket çalışanlarına gönderdiği yazıda, “Sizlerin sağlığı ve güvenliği için bu süreçte ücretli izin planlamalarıyla vaktinizi evinizde geçirmenizi sağlamaya karar verdik” dedi.

TURİZMDE KORONA ÖNLEMLERİ

Korona virüsün küresel çapta yayılmasının ülkemize ve turizm sektörüne etkilerini dile getiren Barut, “Dünya Sağlık Örgütü Covid-19’u küresel çapta pandemik ilan etti ve merkezini Avrupa’ya kaydırdı. 17 Nisan 2020’ye kadar 20 ülkeye seyahat yasağı getirildi. Turizm Bakanlığı ülkemize gelecek turist sayısını azaltmayı ve otel açılışlarını ertelemeyi tavsiye etti. TUİ ikinci bir tarihe kadar operasyonlarının büyük çoğunluğunu durdurdu. Türkiye ile İngiltere arasında ulaşım kapatıldı” diye özetledi.

‘OPERASYONLARIMIZ ETKİLENDİ’

Bu gelişmelerin turizm sektörüne etkilerini ve şirketleri açısından doğurduğu sonuçları İcra Kurulu ile değerlendirdiklerini aktaran Haydar Barut, “Konaklama işletmelerinin çok büyük bir çoğunluğu misafirlere kapılarını açamamakta ve her gün rezervasyon iptalleri almaya devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle resort otellerimizin açılışları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Akra otelimizin operasyonları etkilenmiş ve Buket Yıkama şirketimizin operasyonları önemli ölçüde yavaşlamıştır” şeklinde bilgi verdi.

‘15 MAYIS’TA GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ’

Haydar Barut’un imzasını taşıyan yazıda, “Doğudaki ülkelerde olduğu gibi, önümüzdeki dönemde hastalığın yayılımının kontrol altına alınacağına ve böylelikle sektörümüzde şartların iyileşeceğine inanıyor ve ümit ediyoruz. Bu doğrultuda şirketimizin sürdürülebilirliği için 15 Mayıs 2020’ye doğru içinde bulunduğumuz şartları, planlarımızı gözden geçirecek ve atacağımız adımları güncelleyeceğiz” ifadelerine yer verildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.