Bunun adı kepazeliktir

GÜNDEM 01.04.2020 - 15:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Bunun adı kepazeliktir

Erdoğan’ın başlattığı bağış kampanyası için destek isteyen Yargıtay Başkanı’na yüklenen CHP’li Engin Altay, “Bunun adı kepazeliktir” dedi. İnfaz değişikliği paketiyle ilgili de konuşan Altay, “Uyuşturucu baronları serbest, gazeteciler cezaevinde kalacak” dedi.

haberimizvar.net- Meclis’e sunulan infaz paketine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Konuşmak mı suç adam öldürmek mi suç? Vallahi billahi konuşmak AKP’ye göre daha büyük bir suç” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bağış kampanyası için destek isteyen Yargıtay Başkanı’na da yüklenen Altay, “Bunun adı da kepazeliktir. Korona vergisini Yargıtay üyelerine talimatla emretmek kepazeliktir” diye konuştu.   ‘BU İŞİN ADI KORONA VERGİSİDİR’   Erdoğan’ın başlattığı kampanyayı ‘Korona vergisi’ olarak adlandıran Altay, “Gönüllü bağışın adı zorunlu bağış oldu. Bu işin tam adı korona vergisidir. Suriyelilere 40 milyar dolar daha harcarım diyen Erdoğan’a söylüyorum, o 40 milyarı sen bir önce harca. Hani dünyanın en büyük 17. ekonomisiydik? Devlet alan el değil veren el olursa devlettir. Alan el muhtaç olan devlettir. Sen kamuda çalışanlara genelgeler yollayıp şu kadar parayı verirsen verirsin yoksa seni fişlerim demek ayıptır” ifadelerini kullandı.   ‘SARAYIN SÖZCÜSÜ GİBİ ÇALIŞIYOR’   Bağış kampanyasına Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Din Kurulu tarafından verilen destek fetvasını da eleştiren Altay, “Diyanet İşleri Başkanlığı kamuoyundaki saygınlığına halel getirecek işler yapmaya devam ediyor. Sarayın talepleri doğrultusunda dini gerekçe ve dayanak yaratamazsınız. Bundan vazgeç. Diyanet hepimizindir. Türkiye’nin en önemli kurumudur. Ama Diyanet İşleri Başkanımız sarayın sözcüsü gibi çalışmaktadır. Başkanın tutum ve davranışları kamu vicdanını rahatsız etmektedir” sözlerini kullandı.   CİNAYET SERBEST, KONUŞMAK SUÇ   İnfaz paketiyle ilgili de eleştirilerde bulunan Altay, “Bu cezaevleri neden doldu, kendimizi bir gözden geçirelim diyen yok. Konuşmak mı suç, adam öldürmek mi suç? Vallahi billahi konuşmak AKP’ye göre daha büyük bir suç. Dolandırıcılık suç değil, bunların hepsini salıverelim diyen bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Konuşmak, mitinge katılmak, haber yapmak suç. Bunlar cezaevinde kalsın. Gelen teklif bu. Gelen teklifin kaba olarak mahiyeti bu” ifadelerini kullandı.   UYUŞTURUCU BARONLARI İÇİN AF   CHP olarak, kanunun kamu vicdanını kanatmayacak hale getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Engin Altay, “Biz de konuya son derece insani hukuk kuralları içinde yaklaşacağımızın altını çiziyoruz. Askerimize tuzak kuranların, tecavüz edenlerin, uyuşturucu baronlarının affedilmesi kamu vicdanını kanatır. Düşüncesini açıkladığı için insanların cezaevinde tutulması da kamu vicdanını kanatır” dedi.  
Erdoğan’ın başlattığı bağış kampanyası için destek isteyen Yargıtay Başkanı’na yüklenen CHP’li Engin Altay, “Bunun adı kepazeliktir” dedi. İnfaz değişikliği paketiyle ilgili de konuşan Altay, “Uyuşturucu baronları serbest, gazeteciler cezaevinde kalacak” dedi.

haberimizvar.net- Meclis’e sunulan infaz paketine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Konuşmak mı suç adam öldürmek mi suç? Vallahi billahi konuşmak AKP’ye göre daha büyük bir suç” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bağış kampanyası için destek isteyen Yargıtay Başkanı’na da yüklenen Altay, “Bunun adı da kepazeliktir. Korona vergisini Yargıtay üyelerine talimatla emretmek kepazeliktir” diye konuştu.

 

‘BU İŞİN ADI KORONA VERGİSİDİR’

 

Erdoğan’ın başlattığı kampanyayı ‘Korona vergisi’ olarak adlandıran Altay, “Gönüllü bağışın adı zorunlu bağış oldu. Bu işin tam adı korona vergisidir. Suriyelilere 40 milyar dolar daha harcarım diyen Erdoğan’a söylüyorum, o 40 milyarı sen bir önce harca. Hani dünyanın en büyük 17. ekonomisiydik? Devlet alan el değil veren el olursa devlettir. Alan el muhtaç olan devlettir. Sen kamuda çalışanlara genelgeler yollayıp şu kadar parayı verirsen verirsin yoksa seni fişlerim demek ayıptır” ifadelerini kullandı.

 

‘SARAYIN SÖZCÜSÜ GİBİ ÇALIŞIYOR’

 

Bağış kampanyasına Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Din Kurulu tarafından verilen destek fetvasını da eleştiren Altay, “Diyanet İşleri Başkanlığı kamuoyundaki saygınlığına halel getirecek işler yapmaya devam ediyor. Sarayın talepleri doğrultusunda dini gerekçe ve dayanak yaratamazsınız. Bundan vazgeç. Diyanet hepimizindir. Türkiye’nin en önemli kurumudur. Ama Diyanet İşleri Başkanımız sarayın sözcüsü gibi çalışmaktadır. Başkanın tutum ve davranışları kamu vicdanını rahatsız etmektedir” sözlerini kullandı.

 

CİNAYET SERBEST, KONUŞMAK SUÇ

 

İnfaz paketiyle ilgili de eleştirilerde bulunan Altay, “Bu cezaevleri neden doldu, kendimizi bir gözden geçirelim diyen yok. Konuşmak mı suç, adam öldürmek mi suç? Vallahi billahi konuşmak AKP’ye göre daha büyük bir suç. Dolandırıcılık suç değil, bunların hepsini salıverelim diyen bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Konuşmak, mitinge katılmak, haber yapmak suç. Bunlar cezaevinde kalsın. Gelen teklif bu. Gelen teklifin kaba olarak mahiyeti bu” ifadelerini kullandı.

 

UYUŞTURUCU BARONLARI İÇİN AF

 

CHP olarak, kanunun kamu vicdanını kanatmayacak hale getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Engin Altay, “Biz de konuya son derece insani hukuk kuralları içinde yaklaşacağımızın altını çiziyoruz. Askerimize tuzak kuranların, tecavüz edenlerin, uyuşturucu baronlarının affedilmesi kamu vicdanını kanatır. Düşüncesini açıkladığı için insanların cezaevinde tutulması da kamu vicdanını kanatır” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.