Gazeteci Hakan Aygün tutuklandı

GÜNDEM 03.04.2020 - 18:50, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Gazeteci Hakan Aygün tutuklandı

Twitter hesabında yer alan “ey İBAN edenler” ifadesi nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün tutuklandı.

haberimizvar.net-Twitter hesabında yer alan “ey İBAN edenler” ifadesi nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün tutuklandı. Hakan Aygün söz konusu tweeti kendisinin yazmadığını, retweet olarak sayfasına geldiğini söylemişti. Bodrum’daki teknesinde Perşembe günü gözaltına alınan Aygün, Cuma günü savcılık ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle Bodrum adliyesine sevk edildi. Aygün’ün Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesi uyarınca sorgulandığı öğrenildi.   BU ESPRİ DİNE HAKARET SAYILMAZ   Perşembe akşam üstü saatlerinde Aygün’ün teknesinde üç saat boyunca arama yapıldı, bilgisayarına el koyuldu. Aygün, gözaltına alınması öncesi yine Twitter hesabından bir açıklama yaparak, söz konusu tweeti yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu savundu. Gazeteci Aygün, aynı paylaşımda, “ibanlı-imanlı” esprinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, dine hakaret olmadığını söyledi.   HALK TV’DE YÖNETİCİLİK YAPMIŞTI   Halk TV televizyonunda uzun süre yöneticilik görevini üstlenen gazeteci Hakan Aygün, aynı televizyonda program da yapmıştı. Gazeteci Hakan Aygün hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “hakaret” suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başında korona virüsle ilgili bağış kampanyası başlatmış ve IBAN numaraları paylaşmıştı.  
Twitter hesabında yer alan “ey İBAN edenler” ifadesi nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün tutuklandı.

haberimizvar.net-Twitter hesabında yer alan “ey İBAN edenler” ifadesi nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün tutuklandı. Hakan Aygün söz konusu tweeti kendisinin yazmadığını, retweet olarak sayfasına geldiğini söylemişti. Bodrum’daki teknesinde Perşembe günü gözaltına alınan Aygün, Cuma günü savcılık ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle Bodrum adliyesine sevk edildi. Aygün’ün Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesi uyarınca sorgulandığı öğrenildi.

 

BU ESPRİ DİNE HAKARET SAYILMAZ

 

Perşembe akşam üstü saatlerinde Aygün’ün teknesinde üç saat boyunca arama yapıldı, bilgisayarına el koyuldu. Aygün, gözaltına alınması öncesi yine Twitter hesabından bir açıklama yaparak, söz konusu tweeti yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu savundu. Gazeteci Aygün, aynı paylaşımda, “ibanlı-imanlı” esprinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, dine hakaret olmadığını söyledi.

 

HALK TV’DE YÖNETİCİLİK YAPMIŞTI

 

Halk TV televizyonunda uzun süre yöneticilik görevini üstlenen gazeteci Hakan Aygün, aynı televizyonda program da yapmıştı. Gazeteci Hakan Aygün hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “hakaret” suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başında korona virüsle ilgili bağış kampanyası başlatmış ve IBAN numaraları paylaşmıştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.