Antalya Barosu: Avukatlar gününü kutlamıyoruz

GÜNDEM 05.04.2020 - 16:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Antalya Barosu: Avukatlar gününü kutlamıyoruz

Savunmanın yok sayıldığını, avukatlara yönelik saldırıların yoğunlaştığını vurgulayan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, korona salgının yıkıcı sonuçlarının da eklendiğini belirtti. Balkan, bu gerekçelerle Avukatlar Günü’nü kutlamayacaklarını duyurdu.

haberimizvar.net-Avukatlara yönelik saldırılar her geçen gün daha da yoğunlaşırken, bütün bunlara korona virüs salgınının yıkıcı sonuçlarının da eklendiğini belirten Antalya Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlamayacaklarını duyurdu. Yazılı bir açıklama yapan Antalya Barosu, “Yargı denetimsiz iktidar, savunmasız yargı hayallerinin kurulduğunu, yargının bağımsız ve tarafsızmış gibi bile davranamadığını, yargıya duyulan güvenin tarihin en dip seviyesine düştüğünü, devletin hukuktan, yargının da adaletten kopuşa sürüklendiğini, hukuksal ve yargısal süreçlerde savunmanın yok sayıldığını, avukatların ekonomik ve mesleki hiçbir sorununa, bilerek ve isteyerek, hiçbir ciddi ve kalıcı çözüm üretilmediğini, yine bilerek ve isteyerek ekonomik ve mesleki çöküşün eşiğine getirildiğini, avukatlık mesleğine ve avukatlara yönelik saldırıların her geçen gün daha da yoğunlaştığını, bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüse bağlı Covid-19 küresel salgınının yıkıcı sonuçlarından en çok etkilenen mesleklerden birinin de Avukatlık olduğunu biliyor, görüyor ve yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.   ‘TARİHİMİZDEN ASLA ÖDÜN VERMEYİZ’   Bu gerçekleri hatırlatarak 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlamayacaklarını açıklayan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Hakikate giden tek bir yolu açan avukatlar olarak haklı ve onurlu bir tarihe sahibiz. Tarihimizden ve saygınlığımızdan asla ödün vermeyiz. Anayasal hukuk düzenine, laik cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine yönelik saldırılar karşısında korkmadık, korkmayacağız; susmadık, susmayacağız! Yaşasın hukuk, yaşasın savunma, yaşasın 5 Nisan” dedi.  
Savunmanın yok sayıldığını, avukatlara yönelik saldırıların yoğunlaştığını vurgulayan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, korona salgının yıkıcı sonuçlarının da eklendiğini belirtti. Balkan, bu gerekçelerle Avukatlar Günü’nü kutlamayacaklarını duyurdu.

haberimizvar.net-Avukatlara yönelik saldırılar her geçen gün daha da yoğunlaşırken, bütün bunlara korona virüs salgınının yıkıcı sonuçlarının da eklendiğini belirten Antalya Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlamayacaklarını duyurdu. Yazılı bir açıklama yapan Antalya Barosu, “Yargı denetimsiz iktidar, savunmasız yargı hayallerinin kurulduğunu, yargının bağımsız ve tarafsızmış gibi bile davranamadığını, yargıya duyulan güvenin tarihin en dip seviyesine düştüğünü, devletin hukuktan, yargının da adaletten kopuşa sürüklendiğini, hukuksal ve yargısal süreçlerde savunmanın yok sayıldığını, avukatların ekonomik ve mesleki hiçbir sorununa, bilerek ve isteyerek, hiçbir ciddi ve kalıcı çözüm üretilmediğini, yine bilerek ve isteyerek ekonomik ve mesleki çöküşün eşiğine getirildiğini, avukatlık mesleğine ve avukatlara yönelik saldırıların her geçen gün daha da yoğunlaştığını, bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüse bağlı Covid-19 küresel salgınının yıkıcı sonuçlarından en çok etkilenen mesleklerden birinin de Avukatlık olduğunu biliyor, görüyor ve yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘TARİHİMİZDEN ASLA ÖDÜN VERMEYİZ’

 

Bu gerçekleri hatırlatarak 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlamayacaklarını açıklayan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Hakikate giden tek bir yolu açan avukatlar olarak haklı ve onurlu bir tarihe sahibiz. Tarihimizden ve saygınlığımızdan asla ödün vermeyiz. Anayasal hukuk düzenine, laik cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine yönelik saldırılar karşısında korkmadık, korkmayacağız; susmadık, susmayacağız! Yaşasın hukuk, yaşasın savunma, yaşasın 5 Nisan” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.