Turizm Bakanı açıkladı: “Mayıs sonuna doğru normalleşme bekliyoruz”

TURİZM 18.04.2020 - 15:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Turizm Bakanı açıkladı: “Mayıs sonuna doğru normalleşme bekliyoruz”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mayıs ayı sonuna doğru normalleşme ve iç turizmde canlanma beklediklerini belirterek, salgının bitmesi ile birlikte Asya ülkelerinden turist beklediklerini söyledi.

haberimizvar.net-Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde salgın önlemleri ile ilgili konuştu. NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Bakan Erson, Mayıs ayı sonuna doğru iç turizmde canlanma olacağını beklediklerini belirterek, salgının bitmesinin ardından ilk etapta Asya ülkelerinden turist gelmesini beklediklerini söyledi. Bakan Ersoy’un açıklamalarından satır başları şöyle: "Nisan sonu mayıs başında kırılmalar olacağını öngörüyoruz.  Mayısın sonuna doğru normalleşmenin mümkün olacağını düşünüyorum.  Mayıs sonuna doğru iç turizmde hareket başlayacak." TURİZMDE SERTİFİKASYON DÖNEMİ Korona olmayan alanlar için uluslararası kabul gören bir sertikasyon bir sistemi oluşturuyoruz. Tesislerde sertifikasyon dönemi başlayacak. Tesislere önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek. Büyük tur operatörlerinin de bu konuda fikirlerini istedik o fikirleri de bu sistemin içine dahil edeceğiz. Virüs süreci bittikten sonra ilk etapta Asya ülkeleri gelir diye düşünüyorum. TÜRSAB'tan gelen eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. 9500 seyahat acentesi var. Bu acentelerin içinde bana kaç tane marka sayabilirsiniz. Ben 85 yılından beri bu sektördeyim. En fazla 100 tane sayabilirim. Markanız gerçekten değerli ise şirketiniz köklü ve iyi bir firmadır. Firmanızın borçlarını eski şirkete bırakıp ünvan ve markanızı akrabanızın üzerine kurduğunuz başka bir şirkete aktarmak isterseniz geride birçok turizm tedarikçisi mağdurlar yaratıyorsunuz. Bu geçmişte defalarca oldu o nedenle belge devri yasaklandı. Şu an sektörün ihtiyacı olduğu için belge devrine izin verelim dedik. Art niyetliliğin önüne geçmek zorundayız. Sektördeki mağduriyeti gidermek için çalışıyoruz." 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mayıs ayı sonuna doğru normalleşme ve iç turizmde canlanma beklediklerini belirterek, salgının bitmesi ile birlikte Asya ülkelerinden turist beklediklerini söyledi.

haberimizvar.net-Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde salgın önlemleri ile ilgili konuştu. NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Bakan Erson, Mayıs ayı sonuna doğru iç turizmde canlanma olacağını beklediklerini belirterek, salgının bitmesinin ardından ilk etapta Asya ülkelerinden turist gelmesini beklediklerini söyledi.

Bakan Ersoy’un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Nisan sonu mayıs başında kırılmalar olacağını öngörüyoruz. 

Mayısın sonuna doğru normalleşmenin mümkün olacağını düşünüyorum.

 Mayıs sonuna doğru iç turizmde hareket başlayacak."

TURİZMDE SERTİFİKASYON DÖNEMİ

Korona olmayan alanlar için uluslararası kabul gören bir sertikasyon bir sistemi oluşturuyoruz. Tesislerde sertifikasyon dönemi başlayacak.

Tesislere önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek. Büyük tur operatörlerinin de bu konuda fikirlerini istedik o fikirleri de bu sistemin içine dahil edeceğiz.

Virüs süreci bittikten sonra ilk etapta Asya ülkeleri gelir diye düşünüyorum.

TÜRSAB'tan gelen eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. 9500 seyahat acentesi var. Bu acentelerin içinde bana kaç tane marka sayabilirsiniz. Ben 85 yılından beri bu sektördeyim. En fazla 100 tane sayabilirim. Markanız gerçekten değerli ise şirketiniz köklü ve iyi bir firmadır. Firmanızın borçlarını eski şirkete bırakıp ünvan ve markanızı akrabanızın üzerine kurduğunuz başka bir şirkete aktarmak isterseniz geride birçok turizm tedarikçisi mağdurlar yaratıyorsunuz. Bu geçmişte defalarca oldu o nedenle belge devri yasaklandı. Şu an sektörün ihtiyacı olduğu için belge devrine izin verelim dedik. Art niyetliliğin önüne geçmek zorundayız. Sektördeki mağduriyeti gidermek için çalışıyoruz." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.