CHP Korkuteli’nde 23 Nisan kutlaması

GÜNDEM 22.04.2020 - 18:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

CHP Korkuteli’nde 23 Nisan kutlaması

CHP Korkuteli İlçe Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı koronavirüse karşı sosyal mesafe kurallarının uygulandığı törenle kutladı.

Korkuteli Şehitler anıtında düzenlenen törene CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, Belediye Meclis Üyeleri Av. Ayşe Gül Pınar, Hatice Demir, CHP Kadın Kolları Başkanı Müşerref Özgen, Gençlik Kolları Başkanı Kadir Erten, İlçe Başkan Yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı. CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  “DÜYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN” CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır yapmış olduğu konuşmada, “Sayın partililerim, Cumhuriyet sevdalıları Kurtuluş Mücadelesinin Kahramanlarının onurlu torunları hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.23 Nisan 1920 Millet Meclisimiz açılmıştır. 1924 yılından itibaren Bayram olarak ilan edilmiş, 1929 yılında ise Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. 1979 yılında 6 ülkenin katılımıyla başlayan süreçte uluslar arası bir boyut kazanarak Dünya çocuklarına arğmağan edilen ilk bayramdır” dedi. “COŞKUMUZ DAHA YÜKSEK” 23 Nisan coşkusunun salgın hastalık tehtidine rağmen coşkusunun daha fazla olduğunu ifade eden Çıldır, “İçinde bulunduğumuz koronavirüs tehditi tüm dünyayı etkilemiş ve çaresiz bırakmışken, her ne kadarda fiili olarak bayram coşkusunu kutlayamıyor olsakta inanıyorum ki ruhani ve kalbi olarak 100’üncü yılımızda coşkumuz her yıla oranla, onlarca kat daha fazladır” diye konuştu. “TÜRKİYE TBMM’NİN ESERİDİR” Kurtuluş Savaşının kazanılmasının TBMM’nin eseri olduğunu belirten Çıldır, “Bu 100 yıllık süreç içersinide meclisimiz darbeciler tarafından 1960’ta 1,5 yıl, 1980’de 3 yıl askıya alınmış ve bu büyük utanç darbeciler için tarihdeki yerini almıştır. TBMM, bir askeri zaferin eseri değildir. Tam tersine askeri zafer TBMM’nin eseridir. Bu niteliği ile TBMM belkide dünyadaki tek gazi meclistir. TBMM’nden önce ne bir devlet, ne bir Cumhuriyet nede bir ordur vardır. Devleti de, orduyuda, cumhuriyetide TBMM kurmuştur” dedi. “SAVAŞ YOKLUKLAR İÇERİSİNDE KAZANILDI” Savaşın yokluklar ve zorluklar içinde kazanıldığını da ifade eden Çıldır, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yokluklar ve zorluklar içinde başarıyla yönetmiş ve zaferle sonuçlandırmıştır. Savaşı kazanan TBMM,  Lozan Antlaşmasını da gerçekleştirerek barışı, istikrarı ve uluslar arası düzeyde tanınmayıda güvence altına almıştır” diye konuştu. “MECLİSİMİZİN 100’ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN” Çıldır, “Böylece milletimizin Anadoludaki varlığına son vermeyi amaçlayan Sevr dayatmasıda yırtılıp atılmıştır. Lozan antlaşması içeriden ve dışarıdan tüm yıpratma çalışmalarına rağmen ulusal devletimizin temel dayanağı olmaya devam etmektedir.  Bu vesile ile TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılını ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıını kutlarım” Dedi. HABER MERKEZİ  
CHP Korkuteli İlçe Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı koronavirüse karşı sosyal mesafe kurallarının uygulandığı törenle kutladı.

Korkuteli Şehitler anıtında düzenlenen törene CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, Belediye Meclis Üyeleri Av. Ayşe Gül Pınar, Hatice Demir, CHP Kadın Kolları Başkanı Müşerref Özgen, Gençlik Kolları Başkanı Kadir Erten, İlçe Başkan Yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı. CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

“DÜYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN”

CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır yapmış olduğu konuşmada, “Sayın partililerim, Cumhuriyet sevdalıları Kurtuluş Mücadelesinin Kahramanlarının onurlu torunları hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.23 Nisan 1920 Millet Meclisimiz açılmıştır. 1924 yılından itibaren Bayram olarak ilan edilmiş, 1929 yılında ise Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. 1979 yılında 6 ülkenin katılımıyla başlayan süreçte uluslar arası bir boyut kazanarak Dünya çocuklarına arğmağan edilen ilk bayramdır” dedi.

“COŞKUMUZ DAHA YÜKSEK”

23 Nisan coşkusunun salgın hastalık tehtidine rağmen coşkusunun daha fazla olduğunu ifade eden Çıldır, “İçinde bulunduğumuz koronavirüs tehditi tüm dünyayı etkilemiş ve çaresiz bırakmışken, her ne kadarda fiili olarak bayram coşkusunu kutlayamıyor olsakta inanıyorum ki ruhani ve kalbi olarak 100’üncü yılımızda coşkumuz her yıla oranla, onlarca kat daha fazladır” diye konuştu.

“TÜRKİYE TBMM’NİN ESERİDİR”

Kurtuluş Savaşının kazanılmasının TBMM’nin eseri olduğunu belirten Çıldır, “Bu 100 yıllık süreç içersinide meclisimiz darbeciler tarafından 1960’ta 1,5 yıl, 1980’de 3 yıl askıya alınmış ve bu büyük utanç darbeciler için tarihdeki yerini almıştır. TBMM, bir askeri zaferin eseri değildir. Tam tersine askeri zafer TBMM’nin eseridir. Bu niteliği ile TBMM belkide dünyadaki tek gazi meclistir. TBMM’nden önce ne bir devlet, ne bir Cumhuriyet nede bir ordur vardır. Devleti de, orduyuda, cumhuriyetide TBMM kurmuştur” dedi.

“SAVAŞ YOKLUKLAR İÇERİSİNDE KAZANILDI”

Savaşın yokluklar ve zorluklar içinde kazanıldığını da ifade eden Çıldır, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yokluklar ve zorluklar içinde başarıyla yönetmiş ve zaferle sonuçlandırmıştır. Savaşı kazanan TBMM,  Lozan Antlaşmasını da gerçekleştirerek barışı, istikrarı ve uluslar arası düzeyde tanınmayıda güvence altına almıştır” diye konuştu.

“MECLİSİMİZİN 100’ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN”

Çıldır, “Böylece milletimizin Anadoludaki varlığına son vermeyi amaçlayan Sevr dayatmasıda yırtılıp atılmıştır. Lozan antlaşması içeriden ve dışarıdan tüm yıpratma çalışmalarına rağmen ulusal devletimizin temel dayanağı olmaya devam etmektedir.  Bu vesile ile TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılını ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıını kutlarım” Dedi. HABER MERKEZİ

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.