Antalya'da rengarenk ilkbahar

YAŞAM 06.05.2020 - 14:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Antalya'da rengarenk ilkbahar

Koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin devam ettiği Antalya'da ilkbahar yüzünü gösterdi. Virüs salgını nedeniyle öğrencilerin evlerine gönderildiği Akdeniz Üniversitesi kampüsündaki ağaçlar rengarenk çiçeklerle baharı karşıladı. Dünyaca ünlü falezler üzerinde de sarı papatyalar çiçek açarak, masmavi deniz ve gökyüzüyle birlikte görsel şölen oluşturdu.

 haberimizvar.net-Turizm kenti Antalya'da havaların ısınmasıyla birlikte ilkbahar rengarenk görüntüler oluşturdu. Ağaçların dalları farklı renklerden oluşan çiçeklerle bezenirken, gökyüzü ise pırıl pırıl güneşi ağaçların üzerine yansıttı. Kentin dört bir yanında alınan koronavirüs önlemleri nedeniyle ilkbaharın tadını bu kez insanlar değil doğal yaşam çıkardı. Kediler, köpekler ve kuşlar ilkbaharın görsel güzelliğini doya doya yaşadı. Covid-19 önlemlerinin başlağı ilk günlerde alınan karar ile eğitime ara verilen üniversite içindeki ağaçlarda güzellikleriyle görenleri şaşkına çevirdi. Akademisyen ve öğretim görevlilerinin yürüyüş yaptığı gözlenen kampüs yollarındaki ilkbahar görüntüsü ise fotoğraf karelerine yansıdı. Kentin tarihi Kaleiçi semtinden bakıldığında tarihi Saat Kulesi ve Yivli Minare ilkbaharla renklenen doğanın arasından eşsiz bir manzara oluşturdu. Yemyeşil ağaçların, rengarenk çiçeklerin silüeti arasında görünen manzaranın tadını ise kuşlar çıkardı. İnsanların 'evde kal' çağrısına uyup sokaklara çıkmaması aynı zamanda emniyet güçlerinin park ve bahçeleri ziyarete kapatmasının ardından doğa özgün görünüme büründü. Kuşlar, önceleri insanların gelerek hatıra fotoğrafı çektirdiği terasları mesken tutarak falez, yat limanı ve kaleiçi manzarasında güneş banyosu yaptı. Önlemler çerçevesinde Antalyalıların girişine izin verilmeyen Falez Parkı'nda sarı papatyaların arasına konan bir karga masmavi rengin hakim olduğu denizi ve gökyüzünü uzun uzun izledi.    DHA-Bölge - Türkiye-Antalya - İbrahim LALELİ
Koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin devam ettiği Antalya'da ilkbahar yüzünü gösterdi. Virüs salgını nedeniyle öğrencilerin evlerine gönderildiği Akdeniz Üniversitesi kampüsündaki ağaçlar rengarenk çiçeklerle baharı karşıladı. Dünyaca ünlü falezler üzerinde de sarı papatyalar çiçek açarak, masmavi deniz ve gökyüzüyle birlikte görsel şölen oluşturdu.

 haberimizvar.net-Turizm kenti Antalya'da havaların ısınmasıyla birlikte ilkbahar rengarenk görüntüler oluşturdu. Ağaçların dalları farklı renklerden oluşan çiçeklerle bezenirken, gökyüzü ise pırıl pırıl güneşi ağaçların üzerine yansıttı. Kentin dört bir yanında alınan koronavirüs önlemleri nedeniyle ilkbaharın tadını bu kez insanlar değil doğal yaşam çıkardı. Kediler, köpekler ve kuşlar ilkbaharın görsel güzelliğini doya doya yaşadı. Covid-19 önlemlerinin başlağı ilk günlerde alınan karar ile eğitime ara verilen üniversite içindeki ağaçlarda güzellikleriyle görenleri şaşkına çevirdi. Akademisyen ve öğretim görevlilerinin yürüyüş yaptığı gözlenen kampüs yollarındaki ilkbahar görüntüsü ise fotoğraf karelerine yansıdı.


Kentin tarihi Kaleiçi semtinden bakıldığında tarihi Saat Kulesi ve Yivli Minare ilkbaharla renklenen doğanın arasından eşsiz bir manzara oluşturdu. Yemyeşil ağaçların, rengarenk çiçeklerin silüeti arasında görünen manzaranın tadını ise kuşlar çıkardı. İnsanların 'evde kal' çağrısına uyup sokaklara çıkmaması aynı zamanda emniyet güçlerinin park ve bahçeleri ziyarete kapatmasının ardından doğa özgün görünüme büründü. Kuşlar, önceleri insanların gelerek hatıra fotoğrafı çektirdiği terasları mesken tutarak falez, yat limanı ve kaleiçi manzarasında güneş banyosu yaptı.


Önlemler çerçevesinde Antalyalıların girişine izin verilmeyen Falez Parkı'nda sarı papatyaların arasına konan bir karga masmavi rengin hakim olduğu denizi ve gökyüzünü uzun uzun izledi. 

 

DHA-Bölge - Türkiye-Antalya - İbrahim LALELİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.