Anadolu Üniversitesi Rektörü istifa etti

GÜNDEM 08.05.2020 - 16:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Anadolu Üniversitesi Rektörü istifa etti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek YÖK ve Cumhurbaşkanlığı'na istifasını sunduğunu açıkladı

haberimizvar.net- Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şafak Ertan Çomaklı, düzenlediği toplantıda sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Çomaklı, AÜ Rektörlük Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 8 ay önce eski bir rahatsızlığının nüksettiğini belirterek şunları dile getirdi: "Rahatsızlığım aşırı noktalara vardı. Doktorlar sürekli dinlenmem gerektiğini söyledi. Açıköğretim sınavlarının bitmesini bekledim. Sağlık sorunum ciddi noktalara ulaştı, ben de affımı istedim. Cumhurbaşkanımız ve YÖK Başkanı'ndan affımı isteyerek istifamı sundum. Sağlığım çok önemli. Benim 3 çocuğum var, 45 yaşındayım ve çok ciddi sağlık sorunu yaşıyorum. Yapacak çok şey var ama çıkamıyorum. Ayaklarımdaki rahatsızlıklar, ciğerimdeki sorun uç noktaya ulaştı, gitmiyor artık. Emin olun çok hüzünlüyüm. İstifamın kabul edileceğinden eminim. Herkese teşekkür ediyorum. Biz hedefimize vardık, yapacaklarımızı yaptık. Tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Bir yerden sonra artık sağlığıma dikkat etmem gerekiyor." SKANDAL CANLI YAYINLARI GÜNDEM OLMUŞTU Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Şafak Ertan Çomaklı, sosyal medya hesabı Instagram’dan yaptığı yayın sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘reis’ demesi ve kullandığı cinsiyetçi ifadeler ile tepkilere neden olmuştu. Çomaklı, instagram hesabından yaptığı canlı yayınla gündeme gelmişti. Canlı yayının nasıl yapıldığını iyi bilmeyen Çomaklı’nın öğrencilerle diyalogları sosyal medyada tepki çekmişti. Bir öğrencisinin “siyaset yapma sınavları iptal et” mesajı üzerine öğrencisine gülerek parmak sallayan Çomaklı, “Lan sen… Ders çalış ders çalış… Valla anama derim sizi… Parçalar sizin hepinizi ha!… Kafanızı gözünüzü kırar…” demişti.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek YÖK ve Cumhurbaşkanlığı'na istifasını sunduğunu açıkladı

haberimizvar.net- Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şafak Ertan Çomaklı, düzenlediği toplantıda sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Çomaklı, AÜ Rektörlük Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 8 ay önce eski bir rahatsızlığının nüksettiğini belirterek şunları dile getirdi:

"Rahatsızlığım aşırı noktalara vardı. Doktorlar sürekli dinlenmem gerektiğini söyledi. Açıköğretim sınavlarının bitmesini bekledim. Sağlık sorunum ciddi noktalara ulaştı, ben de affımı istedim. Cumhurbaşkanımız ve YÖK Başkanı'ndan affımı isteyerek istifamı sundum. Sağlığım çok önemli. Benim 3 çocuğum var, 45 yaşındayım ve çok ciddi sağlık sorunu yaşıyorum. Yapacak çok şey var ama çıkamıyorum. Ayaklarımdaki rahatsızlıklar, ciğerimdeki sorun uç noktaya ulaştı, gitmiyor artık. Emin olun çok hüzünlüyüm. İstifamın kabul edileceğinden eminim.

Herkese teşekkür ediyorum. Biz hedefimize vardık, yapacaklarımızı yaptık. Tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Bir yerden sonra artık sağlığıma dikkat etmem gerekiyor."

SKANDAL CANLI YAYINLARI GÜNDEM OLMUŞTU

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Şafak Ertan Çomaklı, sosyal medya hesabı Instagram’dan yaptığı yayın sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘reis’ demesi ve kullandığı cinsiyetçi ifadeler ile tepkilere neden olmuştu.

Çomaklı, instagram hesabından yaptığı canlı yayınla gündeme gelmişti. Canlı yayının nasıl yapıldığını iyi bilmeyen Çomaklı’nın öğrencilerle diyalogları sosyal medyada tepki çekmişti. Bir öğrencisinin “siyaset yapma sınavları iptal et” mesajı üzerine öğrencisine gülerek parmak sallayan Çomaklı, “Lan sen… Ders çalış ders çalış… Valla anama derim sizi… Parçalar sizin hepinizi ha!… Kafanızı gözünüzü kırar…” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.