'ASAT Genel Müdürü istifa etmelidir'

YEREL 12.05.2020 - 16:12, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

'ASAT Genel Müdürü istifa etmelidir'

Antalya Halkevi suya gizli gizli zam yapıp üzerine "Zam yok" açıklaması yapan ASAT Genel Müdürü'nü istifaya çağırdı

Antalya’da yaşayan yurttaşlar su faturalarının fazla geldiğine ilişkin şikayette bulununca Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürü Av. İbrahim Kurt bir açıklama yaparak “Suya zam veya kademe artışı yapılmadığını” söyledi. Kurt yaptığı açıklamada yurttaşların salgın günlerinde daha fazla su tükettiğini savundu ancak ASAT’ın kendi internet sitesinde yer alan tablo incelendiğinde suya her ay parça parça zam yapıldığı görüldü. Antalya Halkevi konu ile ilgili bir açıklama yaparak, halkı yanıltmaya su zammını gizlemeye çalışan Kurt’u istifaya çağırdı.    Açıklamada “Yılbaşında 3,62 TL olan 1 m3 su fiyatı, Mayıs ayı itibari ile 3,76 TL olmuştur. Suya  3.86 oranında zam yapılmış, 1 m3 fiyatı 14 kuruş artmıştır. İşyerleri için artış 4 olmuştur. Birleşik olarak beş aylık bu zamlar daha da fazla tutmaktadır” ifadelerine yer verildi. Açıklama şöyle sürdürüldü:   Hatırlayalım, aynı ASAT Genel Müdürü, geçen yıl Ekim ayında suya yüzde 20 zam yapmış ve kamuoyunda eleştiri almıştı. O zaman da suya yüzde 20 zam ile beraber atık su bedeline de yapılan artış kamuoyundan saklanmış hiçbir açıklama yapılmamıştı. Metreküp başına yüzde 35 oranında alınan atık su bedeli yüzde 40’a çıkarılmıştı. Yurttaşlarımız faturayı görünce bu artışın farkına varmıştı. Halkı aptal yerine koyarak, gerçekleri örtbas etmeye çalışarak, algı yaratarak kamu kurumlarını yönetemezsiniz. Ama ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt’un bu yönetme biçimi artık alışkanlık olmuş. Antalya Halkevi, Kurt’a “Acaba bu yönetme alışkanlığını 2017 yılında ASAT Genel Müdürlüğüne sizi getiren AKP’li Menderes Türel döneminde mi edindiniz?” diye de sordu. Açıklamada ayrıca CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bu kişiyi görevden alması gerektiğine şu ifadelerle dikkat çekildi:   CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, AKP döneminden kalma bu Genel Müdür’ün sözüne güvenip kendisi de suya zam yapılmadığını açıklamıştır. Böcek, ya bu genel müdürünü görevden alacak ya da onun kamuoyunu yanıltma, bilgi saklama usulü ile yönetme biçiminin ortağı olacaktır. Açıklama su zamlarının geri çekilmesi ve Kurt’un istifa talebiyle sonlandırıldı.
Antalya Halkevi suya gizli gizli zam yapıp üzerine "Zam yok" açıklaması yapan ASAT Genel Müdürü'nü istifaya çağırdı

Antalya’da yaşayan yurttaşlar su faturalarının fazla geldiğine ilişkin şikayette bulununca Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürü Av. İbrahim Kurt bir açıklama yaparak “Suya zam veya kademe artışı yapılmadığını” söyledi.

Kurt yaptığı açıklamada yurttaşların salgın günlerinde daha fazla su tükettiğini savundu ancak ASAT’ın kendi internet sitesinde yer alan tablo incelendiğinde suya her ay parça parça zam yapıldığı görüldü.

Antalya Halkevi konu ile ilgili bir açıklama yaparak, halkı yanıltmaya su zammını gizlemeye çalışan Kurt’u istifaya çağırdı.

 
 Açıklamada “Yılbaşında 3,62 TL olan 1 m3 su fiyatı, Mayıs ayı itibari ile 3,76 TL olmuştur. Suya  3.86 oranında zam yapılmış, 1 m3 fiyatı 14 kuruş artmıştır. İşyerleri için artış 4 olmuştur. Birleşik olarak beş aylık bu zamlar daha da fazla tutmaktadır” ifadelerine yer verildi. Açıklama şöyle sürdürüldü:
 

Hatırlayalım, aynı ASAT Genel Müdürü, geçen yıl Ekim ayında suya yüzde 20 zam yapmış ve kamuoyunda eleştiri almıştı. O zaman da suya yüzde 20 zam ile beraber atık su bedeline de yapılan artış kamuoyundan saklanmış hiçbir açıklama yapılmamıştı. Metreküp başına yüzde 35 oranında alınan atık su bedeli yüzde 40’a çıkarılmıştı. Yurttaşlarımız faturayı görünce bu artışın farkına varmıştı. Halkı aptal yerine koyarak, gerçekleri örtbas etmeye çalışarak, algı yaratarak kamu kurumlarını yönetemezsiniz. Ama ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt’un bu yönetme biçimi artık alışkanlık olmuş.

Antalya Halkevi, Kurt’a “Acaba bu yönetme alışkanlığını 2017 yılında ASAT Genel Müdürlüğüne sizi getiren AKP’li Menderes Türel döneminde mi edindiniz?” diye de sordu.

Açıklamada ayrıca CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bu kişiyi görevden alması gerektiğine şu ifadelerle dikkat çekildi:

 

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, AKP döneminden kalma bu Genel Müdür’ün sözüne güvenip kendisi de suya zam yapılmadığını açıklamıştır. Böcek, ya bu genel müdürünü görevden alacak ya da onun kamuoyunu yanıltma, bilgi saklama usulü ile yönetme biçiminin ortağı olacaktır.

Açıklama su zamlarının geri çekilmesi ve Kurt’un istifa talebiyle sonlandırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.