Validen amatör balıkçılara müjde

GÜNDEM 14.05.2020 - 18:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Validen amatör balıkçılara müjde

Antalya'da koronavirüs salgını nedeniyle iki ayı aşkın süredir yasak olan amatör balıkçılık yeniden serbest bırakıldı. Amatör balıkçıların yoğun talepte bulunduğu izinle ilgili Vali Karaloğlu, “Hepinize rastgele" dedi.

haberimizvar.net- Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında mart ayından itibaren 640 kilometre sahil bandına sahip Antalya'da hem denize girmek hem de amatör balıkçılık faaliyetleri İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yasaklanmıştı. Son günlerde havanın ısınmasıyla birlikte amatör balık avıyla ilgili yoğun talep gelmesi üzerine Vali Münir Karaloğlu, müjdeli haberi sosyal medya hesaplarından duyurdu.    Vali Karaloğlu, “Vakit tamam. Çoktandır beklenen müjdeli haberi veriyoruz. Amatör balıkçılarımız maske takmak, sosyal mesafe ekteki kararda belirtilen kurallara uymak şartıyla, artık teknelerinden olta ile avlanabilirler. Hepinize rastgele" dedi.    Denizde özel tekneler ile amatör su ürünleri avcılığı, olta ile tam boyu 5 metre ve altında olan tekneler için tekne içerisinde en fazla 2 kişi, 6-10 metre arasındaki tekneler için en fazla 3 kişi, 10 metreden büyük tekneler için en fazla 5 kişi bulunması kararı alındı. Tekne içerisinde bulunulduğu sürece maske takılması, sosyal mesafenin korunması ve yürürlükteki mevzuat kurallarına uyulması zorunluluğu da getirildi.  
Antalya'da koronavirüs salgını nedeniyle iki ayı aşkın süredir yasak olan amatör balıkçılık yeniden serbest bırakıldı. Amatör balıkçıların yoğun talepte bulunduğu izinle ilgili Vali Karaloğlu, “Hepinize rastgele" dedi.
haberimizvar.net- Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında mart ayından itibaren 640 kilometre sahil bandına sahip Antalya'da hem denize girmek hem de amatör balıkçılık faaliyetleri İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yasaklanmıştı. Son günlerde havanın ısınmasıyla birlikte amatör balık avıyla ilgili yoğun talep gelmesi üzerine Vali Münir Karaloğlu, müjdeli haberi sosyal medya hesaplarından duyurdu. 
 
Vali Karaloğlu, “Vakit tamam. Çoktandır beklenen müjdeli haberi veriyoruz. Amatör balıkçılarımız maske takmak, sosyal mesafe ekteki kararda belirtilen kurallara uymak şartıyla, artık teknelerinden olta ile avlanabilirler. Hepinize rastgele" dedi. 
 
Denizde özel tekneler ile amatör su ürünleri avcılığı, olta ile tam boyu 5 metre ve altında olan tekneler için tekne içerisinde en fazla 2 kişi, 6-10 metre arasındaki tekneler için en fazla 3 kişi, 10 metreden büyük tekneler için en fazla 5 kişi bulunması kararı alındı. Tekne içerisinde bulunulduğu sürece maske takılması, sosyal mesafenin korunması ve yürürlükteki mevzuat kurallarına uyulması zorunluluğu da getirildi.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.