ABC’den 19 Mayıs bayram mesajı

GÜNDEM 18.05.2020 - 16:09, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

ABC’den 19 Mayıs bayram mesajı

Antalya Basın Cemiyeti (ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.

haberimizvar.net-ABC Başkanı Akkaya, bayram mesajında şunları kaydetti: “19 Mayıs ruhunu yaşatıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Kurucu Önderin doğum günü olarak da kabul ettiği tam bağımsız Türkiye'nin ilk adımlarının atıldığı 19 Mayıs'ı gururla, onurla, kıvançla, heyecanla Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutluyoruz. Son yıllarda çeşitli yöntemlerle kutlamaların engellenme girişimleri, çabaları Türk halkını ve bu büyük bayramın gerçek sahipleri olan Türk Gençlerini 19 Mayıs 1919 ruhundan ayıramamış, koparamamış, tersine Türk Halkı ve Türk Genci, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan her 19 Mayıs'ta 1919 ruhunu daha büyük kararlılıkla, daha büyük heyecanla, coşkuyla, onurla ve gururla kutluyor, dünya durdukça da ilk günün ruhuyla kutlamaya devam edeceğiz. TÜRK GENÇLERİNE HİP İNANDIK GÜVENDİK Atatürk ve devrimlerine karşı organize bir karalama, kötüleme kampanyası sürdürenler, ulusal bayramları unutturmaya, yasaklamaya çalışanlara inat 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı onurla, gururla, heyecanla kutlamaya dün olduğu gibi bugün de yarın da devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın emanetçisi olan Türk Gençliği'ne hep güvendik, inandık, Türkiye Cumhuriyeti'nin garantörü olarak kabul ettik etmeye de devam edeceğiz. UNUTTURMAYA ÇALIŞANLARA İNAT Atatürk, gençlere çok güveniyordu. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Önderi Atatürk, Türk milletini ileriye götürecek ve köhnelemiş fikirlere karşı geleceklerin genç fikirler olduğunu belirterek, bu anlamlı bayrama gençlere emanet etmişti.  Gençlik kavramını önemseyen Ulu Önder, gençliği yaş sınırı olarak değil fikirde yenilik olarak kabul ediyordu. Gençlik kavramına ayrı bir önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bayramı ve ülkeyi emanet ettiği gençlere yönelik düşüncelerini şöyle açıklıyor: Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE Ulu Önder, Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de ‘gençlik’ kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık söz ederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır: Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Spor Bayramı kutlu olsun. Yaşasın tam bağımsız Türkiye…”    
Antalya Basın Cemiyeti (ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.

haberimizvar.net-ABC Başkanı Akkaya, bayram mesajında şunları kaydetti: “19 Mayıs ruhunu yaşatıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Kurucu Önderin doğum günü olarak da kabul ettiği tam bağımsız Türkiye'nin ilk adımlarının atıldığı 19 Mayıs'ı gururla, onurla, kıvançla, heyecanla Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutluyoruz. Son yıllarda çeşitli yöntemlerle kutlamaların engellenme girişimleri, çabaları Türk halkını ve bu büyük bayramın gerçek sahipleri olan Türk Gençlerini 19 Mayıs 1919 ruhundan ayıramamış, koparamamış, tersine Türk Halkı ve Türk Genci, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan her 19 Mayıs'ta 1919 ruhunu daha büyük kararlılıkla, daha büyük heyecanla, coşkuyla, onurla ve gururla kutluyor, dünya durdukça da ilk günün ruhuyla kutlamaya devam edeceğiz.

TÜRK GENÇLERİNE HİP İNANDIK GÜVENDİK

Atatürk ve devrimlerine karşı organize bir karalama, kötüleme kampanyası sürdürenler, ulusal bayramları unutturmaya, yasaklamaya çalışanlara inat 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı onurla, gururla, heyecanla kutlamaya dün olduğu gibi bugün de yarın da devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın emanetçisi olan Türk Gençliği'ne hep güvendik, inandık, Türkiye Cumhuriyeti'nin garantörü olarak kabul ettik etmeye de devam edeceğiz.

UNUTTURMAYA ÇALIŞANLARA İNAT

Atatürk, gençlere çok güveniyordu. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Önderi Atatürk, Türk milletini ileriye götürecek ve köhnelemiş fikirlere karşı geleceklerin genç fikirler olduğunu belirterek, bu anlamlı bayrama gençlere emanet etmişti.  Gençlik kavramını önemseyen Ulu Önder, gençliği yaş sınırı olarak değil fikirde yenilik olarak kabul ediyordu. Gençlik kavramına ayrı bir önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bayramı ve ülkeyi emanet ettiği gençlere yönelik düşüncelerini şöyle açıklıyor: Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

Ulu Önder, Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de ‘gençlik’ kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık söz ederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır: Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Spor Bayramı kutlu olsun. Yaşasın tam bağımsız Türkiye…”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.