Vergi indirimine ‘borç’ şartı

EKONOMİ 28.05.2020 - 11:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Vergi indirimine ‘borç’ şartı

Son iki yıllık vergisini zamanında ödeyen gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine yüzde 5 indirim yapılacak.

haberimizvar.net-Gelir İdaresi Başkanlığı, dün Resmi Gazete iki gelir vergisi tebliği yayımlayarak 2019 sonunda TBMM’den geçen torba yasadaki düzenlemelere açıklık getirdi: - Finans ve sigorta sektörü hariç vergisini zamanında yatıran gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine yüzde 5 indirim yapılacak. Bu mükellefler için indirimin hesaplanacağı beyannamenin ait olduğu yıl ile bu yıldan önceki 2 yıla ait beyannameleri yasal süresi içerisinde vermiş olmaları ve tahakkuk eden vergilerin ödenmesi şartı aranacak. Önceki düzenlemede kanuni sürede ödenmiş olma şartı vardı. Uygulama 1 Ocak itibarıyla başladı. - 2019 gelir vergisi beyannameleri, yeni eklenen yüzde 40’lık dilim dahil düzenlenecek. RESSAM VE HAKEM - Ressam, besteci, bilgisayar programcısı gibi eser sahipleri ile hakem ve sporcuların, kazançlarının, gelir vergisi tarifesinin dördüncü diliminde yer alan tutarı (bu yıl için 600 bin lira) aşması halinde beyanname vermesi gerekecek. - İşverenler tarafından çalışanlara verilen toplu taşıma kartı, bileti veya benzeri ödemeler, 2020 yılı için günlük 12 lira olmak üzere ücret istisnası kapsamında olacak.
Son iki yıllık vergisini zamanında ödeyen gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine yüzde 5 indirim yapılacak.

haberimizvar.net-Gelir İdaresi Başkanlığı, dün Resmi Gazete iki gelir vergisi tebliği yayımlayarak 2019 sonunda TBMM’den geçen torba yasadaki düzenlemelere açıklık getirdi:

- Finans ve sigorta sektörü hariç vergisini zamanında yatıran gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine yüzde 5 indirim yapılacak. Bu mükellefler için indirimin hesaplanacağı beyannamenin ait olduğu yıl ile bu yıldan önceki 2 yıla ait beyannameleri yasal süresi içerisinde vermiş olmaları ve tahakkuk eden vergilerin ödenmesi şartı aranacak. Önceki düzenlemede kanuni sürede ödenmiş olma şartı vardı. Uygulama 1 Ocak itibarıyla başladı.

- 2019 gelir vergisi beyannameleri, yeni eklenen yüzde 40’lık dilim dahil düzenlenecek.

RESSAM VE HAKEM

- Ressam, besteci, bilgisayar programcısı gibi eser sahipleri ile hakem ve sporcuların, kazançlarının, gelir vergisi tarifesinin dördüncü diliminde yer alan tutarı (bu yıl için 600 bin lira) aşması halinde beyanname vermesi gerekecek.

- İşverenler tarafından çalışanlara verilen toplu taşıma kartı, bileti veya benzeri ödemeler, 2020 yılı için günlük 12 lira olmak üzere ücret istisnası kapsamında olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.