Her gün 2 gazeteci hâkim karşısına çıktı

GÜNDEM 01.08.2020 - 14:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Her gün 2 gazeteci hâkim karşısına çıktı

Gazeteci Barış Yarkadaş her ay düzenli olarak yayımladığı “Medyada Hak İhlalleri Raporu’’nun Temmuz ayı verilerini kamuoyu ile paylaştı. Yarkadaş, raporu bayramda da çalışmak zorunda olan meslektaşlarına ithaf etti.

haberimizvar.net- Gazetecilere yönelik baskıların Temmuz ayında da sistematik bir biçimde sürdüğünü belirten Yarkadaş, “Temmuz’da ortalama her gün iki gazeteci yargı karşısına çıktı” ifadesini kullandı.   TEMMUZDA NELER OLDU? Yarkadaş, temmuz ayında yaşanan hak ihlallerini ise şöyle özetledi: ♦ 60 gazeteci hâkim karşısına çıktı, 1 gazeteci gözaltına alındı. ♦ 2 televizyon kanalına 5 gün yayın durdurma cezası verildi. ♦ 2 gazeteciye soruşturma açıldı. ♦ 1 gazete cezaevine alınmadı. ♦ 1 gazeteye 5 günlük ilan kesme cezası verildi. ♦ 1 gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunuldu. ♦ 2 sanatçıya hapis istemiyle dava açıldı. ♦ 1 gazeteci silahlı saldırıya uğradı. ♦ 1 gazeteciye 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verildi. ♦ 1 gazeteye tazminat davası açıldı. ♦ 2 gazeteci bir grubun saldırısına uğradı. ♦ 1 tutuklu gazeteci 5,5 saat hastane nezaretinde bekletildi.
Gazeteci Barış Yarkadaş her ay düzenli olarak yayımladığı “Medyada Hak İhlalleri Raporu’’nun Temmuz ayı verilerini kamuoyu ile paylaştı. Yarkadaş, raporu bayramda da çalışmak zorunda olan meslektaşlarına ithaf etti.

haberimizvar.net- Gazetecilere yönelik baskıların Temmuz ayında da sistematik bir biçimde sürdüğünü belirten Yarkadaş, “Temmuz’da ortalama her gün iki gazeteci yargı karşısına çıktı” ifadesini kullandı.

 

TEMMUZDA NELER OLDU?

Yarkadaş, temmuz ayında yaşanan hak ihlallerini ise şöyle özetledi:

♦ 60 gazeteci hâkim karşısına çıktı, 1 gazeteci gözaltına alındı.

♦ 2 televizyon kanalına 5 gün yayın durdurma cezası verildi.

♦ 2 gazeteciye soruşturma açıldı.

♦ 1 gazete cezaevine alınmadı.

♦ 1 gazeteye 5 günlük ilan kesme cezası verildi.

♦ 1 gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

♦ 2 sanatçıya hapis istemiyle dava açıldı.

♦ 1 gazeteci silahlı saldırıya uğradı.

♦ 1 gazeteciye 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verildi.

♦ 1 gazeteye tazminat davası açıldı.

♦ 2 gazeteci bir grubun saldırısına uğradı.

♦ 1 tutuklu gazeteci 5,5 saat hastane nezaretinde bekletildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.