Şahin:AKP iktidarının derdi eğitim değil para

GÜNDEM 13.08.2020 - 17:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Şahin:AKP iktidarının derdi eğitim değil para

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, AKP iktidarı döneminde ülkede eğitimin içinden çıkılamaz bir hale geldiğini söyledi. Şahin, “AKP iktidarı döneminde eğitimin ne hale geldiğini tartışmaya bile gerek yok. Oysaki nitelikli ve herkes için erişilebilir bir eğitim, demokratik toplumun ve sürdürülebilir kalkınmanın temelidir” dedi.

haberimizvar.net-Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un okulların açılış tarihinin 21 Eylül’e ertelendiğini duyurduğunu hatırlatan Şahin, “31 Ağustos’tan 21 Eylül’e kadar uzaktan eğitimin yapılacağını bildirdi. Özel okullardaki çocuklar eğitime 17 Ağustos’ta, interneti olan çocuklar eğitime 31 Ağustos’ta, interneti olmayan çocuklar eğitime 21 Eylül’de başlayacak. Bu mu eğitimde fırsat eşitliği, bu mu sosyal devlet anlayışı?” diye sordu.   İNSAN SAĞLIĞI İKİNCİ PLANDA Şahin paylaşımında şunları dile getirdi: “Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk olarak okulları kapatan AKP iktidarı, AVM gibi virüsün cirit attığı yerleri oldukça geç bir tarihte kapatmış ve kısa bir süre içerisinde de açılmasına müsaade vermiştir. Buna rağmen eğitim konusunda nitelikli bir çalışma yapılmamış, gerekli önem verilmemiştir. Elbette ki insan sağlığı her şeyden önemli ama en son kapatılması gereken okulların AVM ler, eğlence merkezleri açıkken kapatılması anlaşılabilir değil. Çünkü iktidarın derdi eğitim filan değil sadece para. Çöken ekonominin daha da dibe vurmasını istemiyorlar. İnsan sağlığını ikinci plana attılar. Ölen ölsün kalan sağlar bizimdir. Varsa yoksa para, varsa yoksa ticaret!”  
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, AKP iktidarı döneminde ülkede eğitimin içinden çıkılamaz bir hale geldiğini söyledi. Şahin, “AKP iktidarı döneminde eğitimin ne hale geldiğini tartışmaya bile gerek yok. Oysaki nitelikli ve herkes için erişilebilir bir eğitim, demokratik toplumun ve sürdürülebilir kalkınmanın temelidir” dedi.

haberimizvar.net-Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un okulların açılış tarihinin 21 Eylül’e ertelendiğini duyurduğunu hatırlatan Şahin, “31 Ağustos’tan 21 Eylül’e kadar uzaktan eğitimin yapılacağını bildirdi. Özel okullardaki çocuklar eğitime 17 Ağustos’ta, interneti olan çocuklar eğitime 31 Ağustos’ta, interneti olmayan çocuklar eğitime 21 Eylül’de başlayacak. Bu mu eğitimde fırsat eşitliği, bu mu sosyal devlet anlayışı?” diye sordu.

 

İNSAN SAĞLIĞI İKİNCİ PLANDA

Şahin paylaşımında şunları dile getirdi: “Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk olarak okulları kapatan AKP iktidarı, AVM gibi virüsün cirit attığı yerleri oldukça geç bir tarihte kapatmış ve kısa bir süre içerisinde de açılmasına müsaade vermiştir. Buna rağmen eğitim konusunda nitelikli bir çalışma yapılmamış, gerekli önem verilmemiştir. Elbette ki insan sağlığı her şeyden önemli ama en son kapatılması gereken okulların AVM ler, eğlence merkezleri açıkken kapatılması anlaşılabilir değil. Çünkü iktidarın derdi eğitim filan değil sadece para.

Çöken ekonominin daha da dibe vurmasını istemiyorlar. İnsan sağlığını ikinci plana attılar. Ölen ölsün kalan sağlar bizimdir. Varsa yoksa para, varsa yoksa ticaret!”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.