ABC’den Rektör Özkan’a ‘basına sansür’ kınaması

GÜNDEM 05.11.2020 - 12:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

ABC’den Rektör Özkan’a ‘basına sansür’ kınaması

Antalya Basın Cemiyeti Başkanı İbrahim Akkaya, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın Gazeteci Dursun Gündoğdu ve İnternet Gazetesi Gün Haber’e uyguladığı bilgi vermeme ve sansür yasağı nedeniyle kınadı.

haberimizvar.net- İbrahim Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, başta gazeteci olmak üzere çok sayıda mesleğe işgücü yetiştiren, üstelik Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’nın rektör danışmanı, profesyonel bir gazetecinin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptığı Akdeniz Üniversitesi’nin rektörünün böyle antidemokratik bir uygulama yapmasının tüm basın camiasını üzdüğünü belirtti. Rektör Özkan’ın Dursun Gündoğdu’nun haberleri ve köşe yazılarını beğenmediği için böyle bir karar uygulattığını vurgulayan ABC Başkanı İbrahim Akkaya, Rektör Özlenen Özkan’a ‘BEĞENDİRMEK ZORUNDA DEĞİL’  “Ulu Önder Atatürk ün gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini samimiyetle yazmalıdır vecizesi ve basın hürdür sansür sözlerine, basın özgürlüğü ve gazeteci bağımsızlığına rağmen, üstelik geleceğe gazeteci yetiştiren bir ilim ve bilim yuvasını yöneten bir kişi olarak gazetecilerin haber alma hürriyetini sağlayacak önlemleri alması gereken Sayın Rektörün aldığı bu kararı kınıyoruz. Kimse şunu aklından çıkarmasın gazeteci kamu yöneticilerine her yazdığını beğendirmek ya da onların istedikleri gibi yazmak zorunda değildir. Şayet gazeteci yanlış yazmışsa bunu bertaraf etmenin tek yolu yüce yargıdır” diye seslendi.  
Antalya Basın Cemiyeti Başkanı İbrahim Akkaya, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın Gazeteci Dursun Gündoğdu ve İnternet Gazetesi Gün Haber’e uyguladığı bilgi vermeme ve sansür yasağı nedeniyle kınadı.

haberimizvar.net- İbrahim Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, başta gazeteci olmak üzere çok sayıda mesleğe işgücü yetiştiren, üstelik Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’nın rektör danışmanı, profesyonel bir gazetecinin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptığı Akdeniz Üniversitesi’nin rektörünün böyle antidemokratik bir uygulama yapmasının tüm basın camiasını üzdüğünü belirtti. Rektör Özkan’ın Dursun Gündoğdu’nun haberleri ve köşe yazılarını beğenmediği için böyle bir karar uygulattığını vurgulayan ABC Başkanı İbrahim Akkaya, Rektör Özlenen Özkan’a

‘BEĞENDİRMEK ZORUNDA DEĞİL’
 “Ulu Önder Atatürk ün gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini samimiyetle yazmalıdır vecizesi ve basın hürdür sansür sözlerine, basın özgürlüğü ve gazeteci bağımsızlığına rağmen, üstelik geleceğe gazeteci yetiştiren bir ilim ve bilim yuvasını yöneten bir kişi olarak gazetecilerin haber alma hürriyetini sağlayacak önlemleri alması gereken Sayın Rektörün aldığı bu kararı kınıyoruz. Kimse şunu aklından çıkarmasın gazeteci kamu yöneticilerine her yazdığını beğendirmek ya da onların istedikleri gibi yazmak zorunda değildir. Şayet gazeteci yanlış yazmışsa bunu bertaraf etmenin tek yolu yüce yargıdır” diye seslendi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.