Özel çocuklar kardeşleriyle fotoğraflandı

YAŞAM 19.11.2020 - 12:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Özel çocuklar kardeşleriyle fotoğraflandı

Her yıl farklı bir sanat projesini hayata geçiren ZİÇEV Antalya yönetimi, 'ZİÇEV Kardeş Projesi'ni tamamladı. 'Sen neysen ben o idim. Ben neysem sen de o olacaksın' sloganı ile başlanan projede, özel çocuklar kardeşleriyle birlikte fotoğraflandı. Fotoğraf çekimlerini Gizem Tuna gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Antalya'da her yıl farklı bir projeye imza atan ZİÇEV Antalya, bu yıl da özel çocuklarla kardeşlerini aynı fotoğraf karesinde buluşturdu. ZİÇEV Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Ayaz Yılmaz başkanlığında hayata geçirilen çalışmanın fotoğraflarını, Gizem Tuna çekti. Her sene bir sanat projesini hayata geçirme düşüncesiyle çalıştıklarını, geçen yıl 'Kusursuzluğun Yansıması'nı, bu yıl da 'ZİÇEV Kardeş Projesi'ni tamamladıklarını anlatan Yılmaz, "Kusursuzluğu ünlü resimler üzerinden yansıtmıştık, kardeşleri de aynalarla fotoğrafladık.  Proje ortağımız Antalya Rotary Kulübü Başkan Birol Öncel ve geçmiş dönem başkanı Evrim Çakıl baştan sona fotoğraf çekimlerinde bizimle birliktelerdi. Projenin sanat yönetmenliğini, geçen yıl olduğu gibi Pınar Gönen üstlendi. ZİÇEV öğretmenimiz Fatoş Ceran ve Yönetim Kurulu üyemiz Ceren Çabukoğlu projenin hayata geçmesini sağlayan gizli meleklerdir" dedi. 'Sen neysen ben o idim. Ben neysem sen de o olacaksın' sloganı ile başlanan projede, 'Engelli bireylerin kardeşi olmak, onlarla yaşamak, onların yaşadıkları güçlüklere ilişkin algı yaratmak neydi' sorularına cevap aradıklarını anlatan Yılmaz, "Projede kardeşlerden biri orada ikram ettiğim kekin neyli olduğunu sordu. Ben de havuçlu kek dedim. Down sendromlu kardeşini göstererek - ki ondan yaşça küçüktü - 'Havuçlu olduğunu söylemeyelim, havuç yemiyor ama havuç faydalı, yesin' dedi. İşte ben bu projeden cevabımı almıştım. Engelli bireyin kardeşi olmak aklının erdiği andan itibaren yaşadığın sürece ona kol kanat germekti" diye konuştu.  
Her yıl farklı bir sanat projesini hayata geçiren ZİÇEV Antalya yönetimi, 'ZİÇEV Kardeş Projesi'ni tamamladı. 'Sen neysen ben o idim. Ben neysem sen de o olacaksın' sloganı ile başlanan projede, özel çocuklar kardeşleriyle birlikte fotoğraflandı. Fotoğraf çekimlerini Gizem Tuna gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Antalya'da her yıl farklı bir projeye imza atan ZİÇEV Antalya, bu yıl da özel çocuklarla kardeşlerini aynı fotoğraf karesinde buluşturdu. ZİÇEV Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Ayaz Yılmaz başkanlığında hayata geçirilen çalışmanın fotoğraflarını, Gizem Tuna çekti.

Her sene bir sanat projesini hayata geçirme düşüncesiyle çalıştıklarını, geçen yıl 'Kusursuzluğun Yansıması'nı, bu yıl da 'ZİÇEV Kardeş Projesi'ni tamamladıklarını anlatan Yılmaz, "Kusursuzluğu ünlü resimler üzerinden yansıtmıştık, kardeşleri de aynalarla fotoğrafladık.  Proje ortağımız Antalya Rotary Kulübü Başkan Birol Öncel ve geçmiş dönem başkanı Evrim Çakıl baştan sona fotoğraf çekimlerinde bizimle birliktelerdi. Projenin sanat yönetmenliğini, geçen yıl olduğu gibi Pınar Gönen üstlendi. ZİÇEV öğretmenimiz Fatoş Ceran ve Yönetim Kurulu üyemiz Ceren Çabukoğlu projenin hayata geçmesini sağlayan gizli meleklerdir" dedi.

'Sen neysen ben o idim. Ben neysem sen de o olacaksın' sloganı ile başlanan projede, 'Engelli bireylerin kardeşi olmak, onlarla yaşamak, onların yaşadıkları güçlüklere ilişkin algı yaratmak neydi' sorularına cevap aradıklarını anlatan Yılmaz, "Projede kardeşlerden biri orada ikram ettiğim kekin neyli olduğunu sordu. Ben de havuçlu kek dedim. Down sendromlu kardeşini göstererek - ki ondan yaşça küçüktü - 'Havuçlu olduğunu söylemeyelim, havuç yemiyor ama havuç faydalı, yesin' dedi. İşte ben bu projeden cevabımı almıştım. Engelli bireyin kardeşi olmak aklının erdiği andan itibaren yaşadığın sürece ona kol kanat germekti" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.