Deveci’den 10 Ocak mesajı

SİYASET 10.01.2021 - 12:33, Güncelleme: 10.01.2021 - 12:33
 

Deveci’den 10 Ocak mesajı

CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, 10 Ocak Çalışan Günü nedeniyle kulama mesajı yayınladı

haberimizvar.net CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, 10 Ocak Çalışan Günü nedeniyle kulama mesajı yayınladı. Deveci, kutlama mesajında şunları söyledi: “Son yıllarda basın özgürlüğünün kısıtlanması televizyon kanallarının kapatılması ve gazetecilerin tutuklanması her şeyi ben bilirim zihniyeti ile yönetilen, tek adam rejimi  hala devam ederken 10 Ocak 1961 tarihinde sağlanan temel gazeteci haklarının bugün kullanılamaz hale gelmesi  bizleri derinden üzüyor. 2020 yılı basın özgürlüğü endeksine göre 180 ülke arasında Türkiye 154’üncü sırada yer aldı. İktidar baskısıyla halkın haber alması engelleniyor ve gazeteciler sadece işlerini yaptığı için gözaltına alınıyor, hapis cezası alıyor. Covid-19 pandemisininde hayatı ve ekonomiyi olumsuz etkilediği bu dönemde, günümüz Türkiye’sinde gazetecilerimizin yüzde 30’u işsizlikle boğuşuyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; Mesai kavramı olmaksızın gece gündüz demeden ter akıtan basın emekçilerimizin,basın özgürlüğünün hissedildiği bir ülke haline gelerek; daha geniş yasal haklara sahip olmaları ve mesleklerini daha rahat icra edebilmeleri için çalışacağız. Bizler daha özgür daha yaşanabilir bir ülke için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çalışan Gazeteciler Günü’ nde bizler bir kez daha haykırıyoruz!  Türkiye’de tutuklu gazeteciler ve siyasi baskılarla çalışamaz hale getirilen basın emekçilerimiz ve medya için adalet talep ediyoruz! Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın! Bütün olumsuzluklara rağmen; Kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak için, görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde, başarıyla yerine getirmeye çalışan,mesleklerini cesaretle yapan, emek veren, boyun eğmeyen, bedel ödeyen ve işsiz kalmış tüm basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutluyoruz”  
CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, 10 Ocak Çalışan Günü nedeniyle kulama mesajı yayınladı

haberimizvar.net

CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, 10 Ocak Çalışan Günü nedeniyle kulama mesajı yayınladı. Deveci, kutlama mesajında şunları söyledi: “Son yıllarda basın özgürlüğünün kısıtlanması televizyon kanallarının kapatılması ve gazetecilerin tutuklanması her şeyi ben bilirim zihniyeti ile yönetilen, tek adam rejimi  hala devam ederken 10 Ocak 1961 tarihinde sağlanan temel gazeteci haklarının bugün kullanılamaz hale gelmesi  bizleri derinden üzüyor. 2020 yılı basın özgürlüğü endeksine göre 180 ülke arasında Türkiye 154’üncü sırada yer aldı. İktidar baskısıyla halkın haber alması engelleniyor ve gazeteciler sadece işlerini yaptığı için gözaltına alınıyor, hapis cezası alıyor. Covid-19 pandemisininde hayatı ve ekonomiyi olumsuz etkilediği bu dönemde, günümüz Türkiye’sinde gazetecilerimizin yüzde 30’u işsizlikle boğuşuyor.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; Mesai kavramı olmaksızın gece gündüz demeden ter akıtan basın emekçilerimizin,basın özgürlüğünün hissedildiği bir ülke haline gelerek; daha geniş yasal haklara sahip olmaları ve mesleklerini daha rahat icra edebilmeleri için çalışacağız. Bizler daha özgür daha yaşanabilir bir ülke için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çalışan Gazeteciler Günü’ nde bizler bir kez daha haykırıyoruz!  Türkiye’de tutuklu gazeteciler ve siyasi baskılarla çalışamaz hale getirilen basın emekçilerimiz ve medya için adalet talep ediyoruz! Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın! Bütün olumsuzluklara rağmen; Kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak için, görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde, başarıyla yerine getirmeye çalışan,mesleklerini cesaretle yapan, emek veren, boyun eğmeyen, bedel ödeyen ve işsiz kalmış tüm basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutluyoruz”

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.