Saray'ın "bunu kullanın" dediği uygulama daha tehlikeli çıktı

GÜNDEM 10.01.2021 - 22:52, Güncelleme: 10.01.2021 - 22:52
 

Saray'ın "bunu kullanın" dediği uygulama daha tehlikeli çıktı

Cumhurbaşkanlığı tarafından WhatsApp'a alternatif olarak önerilen uygulama daha tehlikeli çıktı...

haberimizvar.net WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Ali Taha Koç, güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini 8 Şubat'a kadar onaylamayan kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağını açıklayan WhatsApp'a ilişkin bir açıklama yapmıştı. Koç, “BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Fakat Saray’ın önerdiği BİP’in de kişisel veriler açısından güvenli olmadığı ortaya çıktı. BİP’in istediği veriler arasında konum, kimlik bilgileri ile cihaz bilgileri, yedekleme bilgileri ve hatta ödeme bilgilerinin olması dikkat çekti. Halbuki Türkiye’de WhatsApp’ın kişisel verileri tehlikeye atacağı iddia edilen sözleşme önerisinin çıkmasının ardından özellikle sosyal medyadan sürekli olarak BİP’e geçilmesi yönünde kampanyalar düzenlenmişti.
Cumhurbaşkanlığı tarafından WhatsApp'a alternatif olarak önerilen uygulama daha tehlikeli çıktı...

haberimizvar.net

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Ali Taha Koç, güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini 8 Şubat'a kadar onaylamayan kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağını açıklayan WhatsApp'a ilişkin bir açıklama yapmıştı. Koç, “BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Fakat Saray’ın önerdiği BİP’in de kişisel veriler açısından güvenli olmadığı ortaya çıktı. BİP’in istediği veriler arasında konum, kimlik bilgileri ile cihaz bilgileri, yedekleme bilgileri ve hatta ödeme bilgilerinin olması dikkat çekti. Halbuki Türkiye’de WhatsApp’ın kişisel verileri tehlikeye atacağı iddia edilen sözleşme önerisinin çıkmasının ardından özellikle sosyal medyadan sürekli olarak BİP’e geçilmesi yönünde kampanyalar düzenlenmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.