Korona virüsü ilk kez gorillerde de tespit edildi

GÜNDEM 12.01.2021 - 10:33, Güncelleme: 12.01.2021 - 10:33
 

Korona virüsü ilk kez gorillerde de tespit edildi

ABD'nin San Diego kentindeki hayvanat bahçesinde iki gorile Covid-19 bulaştı. Gorillerden ikisinin geçen çarşamba öksürmeye başladığı belirtildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan San Diego Hayvanat Bahçesi'nde iki gorilin korona virüsü testi pozitif çıktı. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, iki gorilin Covid-19 semptomları gösterdiğini ve bunun üzerine test yapıldığı açıkladı. Böylece, korona virüsü ilk kez bir maymun türünde tespit edilmiş oldu. Virüsün nasıl bulaştığı ise henüz inceleniyor. İnsanlardan mı yoksa başka bir hayvandan mı bulaştığı henüz netlik kazanmadı. San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Park'ın internet sitesinden yapılan bir paylaşımdayse, virüsün gorillere semptom göstermeyen ancak daha sonra Covid-19 olduğu tespit edilen bir görevliden bulaşmış olabileceği belirtildi. Aynı kafesteki gorillerden ikisinin geçen çarşamba öksürmeye başladığı, bunun üzerine hayvanat bahçesindeki tüm maymun türlerinde yapılan testlerde sadece bu iki gorilin sonucunun pozitif çıktığı açıklandı. Virüsün aynı kafesteki diğer gorillere de bulaşmış olabileceği ancak tespit edilmesinin birkaç gün daha alabileceği belirtiliyor. (BBC Türkçe)
ABD'nin San Diego kentindeki hayvanat bahçesinde iki gorile Covid-19 bulaştı. Gorillerden ikisinin geçen çarşamba öksürmeye başladığı belirtildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan San Diego Hayvanat Bahçesi'nde iki gorilin korona virüsü testi pozitif çıktı. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, iki gorilin Covid-19 semptomları gösterdiğini ve bunun üzerine test yapıldığı açıkladı. Böylece, korona virüsü ilk kez bir maymun türünde tespit edilmiş oldu.

Virüsün nasıl bulaştığı ise henüz inceleniyor. İnsanlardan mı yoksa başka bir hayvandan mı bulaştığı henüz netlik kazanmadı.

San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Park'ın internet sitesinden yapılan bir paylaşımdayse, virüsün gorillere semptom göstermeyen ancak daha sonra Covid-19 olduğu tespit edilen bir görevliden bulaşmış olabileceği belirtildi.

Aynı kafesteki gorillerden ikisinin geçen çarşamba öksürmeye başladığı, bunun üzerine hayvanat bahçesindeki tüm maymun türlerinde yapılan testlerde sadece bu iki gorilin sonucunun pozitif çıktığı açıklandı. Virüsün aynı kafesteki diğer gorillere de bulaşmış olabileceği ancak tespit edilmesinin birkaç gün daha alabileceği belirtiliyor. (BBC Türkçe)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.