Antalya'da Covid-19 aşı uygulaması başlıyor

SAĞLIK (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.01.2021 - 17:14, Güncelleme: 13.01.2021 - 17:18
 

Antalya'da Covid-19 aşı uygulaması başlıyor

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Covid-19 aşı uygulamasına, yarın ya da cuma günü sağlık çalışanlarından başlanacağını kaydetti.

haberimizvar.net- Ünal Hülür, aşıların pek çok hastalığın önlenmesinde en etkili yöntem olduğunu söyledi. Aşılanma ve aşıya ulaşımın her vatandaşın hakkı olduğunu aktaran Hülür, "Aşı sadece kişiyi korumakla kalmaz, aşı yapılmayan veya yapılamayan kişileri de korur. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından genişletilmiş bağışıklama hizmetlerinde amaç, toplumda aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmektir" dedi. Bu kapsamda Covid-19 aşı uygulamasının yarın ya da cuma günü, öncelikle sağlık çalışanlarından olmak üzere başlanacağını kaydeden Ünal Hülür, "İlimize toplamda 25 bin 880 adet aşı sadece sağlık çalışanlarına yapılmak üzere gelmiştir. İlimizde tüm kamu ve özel hastanelerde, ilçe sağlık müdürlüklerinde, sağlıklı hayat merkezlerinde ve aile sağlığı merkezlerimizde aşı uygulaması yapılacaktır. Aşı Takip Sistemi olan tüm sağlık kuruluşlarına bugün itibarıyla aşı dağıtımı yapılmış olup, öncelikle sağlık çalışanlarının aşı uygulamaları 1 ay ara ile 2 doz olacak şekilde yapılacaktır" diye konuştu. 
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Covid-19 aşı uygulamasına, yarın ya da cuma günü sağlık çalışanlarından başlanacağını kaydetti.

haberimizvar.net- Ünal Hülür, aşıların pek çok hastalığın önlenmesinde en etkili yöntem olduğunu söyledi. Aşılanma ve aşıya ulaşımın her vatandaşın hakkı olduğunu aktaran Hülür, "Aşı sadece kişiyi korumakla kalmaz, aşı yapılmayan veya yapılamayan kişileri de korur. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından genişletilmiş bağışıklama hizmetlerinde amaç, toplumda aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmektir" dedi.


Bu kapsamda Covid-19 aşı uygulamasının yarın ya da cuma günü, öncelikle sağlık çalışanlarından olmak üzere başlanacağını kaydeden Ünal Hülür, "İlimize toplamda 25 bin 880 adet aşı sadece sağlık çalışanlarına yapılmak üzere gelmiştir. İlimizde tüm kamu ve özel hastanelerde, ilçe sağlık müdürlüklerinde, sağlıklı hayat merkezlerinde ve aile sağlığı merkezlerimizde aşı uygulaması yapılacaktır.


Aşı Takip Sistemi olan tüm sağlık kuruluşlarına bugün itibarıyla aşı dağıtımı yapılmış olup, öncelikle sağlık çalışanlarının aşı uygulamaları 1 ay ara ile 2 doz olacak şekilde yapılacaktır" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.