Fiyatları fırlayan süt ile ilgili yeni gelişme

EKONOMİ 17.01.2021 - 10:10, Güncelleme: 17.01.2021 - 10:10
 

Fiyatları fırlayan süt ile ilgili yeni gelişme

Türkiye’de korona virüs salgını nedeniyle artan hayat pahalılığı, temel gıda ürünlerinde yüksek zamlara neden olmuştu. Son olarak fiyatında yüzde 25 zam yapılan sütün 1 litresinin 8 lira 45 kuruşa çıktığı marketler olduğu görüldü.

haberimizvar.net- Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlara, korona virüs salgının da eklenmesi, bunlarla beraber tarımda yaşanan aksamalar nedeniyle çok sayıda temel gıda ürününün fiyatı, vatandaşların ulaşamayacağı derecede arttı. Son olarak Ayçiçek fiyatlarında meydana gelen artış, vatandaşın cebini zorlaşmıştı. Fiyatında yüzde 25 zam gerçekleştirilen sütte de Ayçiçek yağına benzer bir durum yaşanıyor. Son aktarılan bilgilere göre, 1 litre sütün 8 lira 45 kuruşa kadar ulaştığı marketler olduğu belirtildi. Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan vatandaşlar, son zamlarla birlikte geçinmenin çok zor hale geldiğini belirtiyor. ZAMLARLA BERABER SÜT SATIŞLARI DÜŞTÜ  Sektör yetkilileri, özellikle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilen sütün fiyatındaki bu artışın, anne ve babaların süt alışverişinde zorlanmasına da neden olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.  Hürriyet gazetesinden Burak Coşan’a konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, son zamlarla birlikte satışların düştüğünü belirterek, "Biz de ürünlerimize zam yapmak istemezdik. Mecbur kaldık. Zamların raflara yansımasının ardından satışlarda da düşüş oldu. Çünkü insanlar bir anda yüzde 20-25’lik zamları görünce daha çok etkilendi. Eğer gerçekten maliyetlerde yaşanan yükselişi fiyatlara yansıtmış olsaydık zam oranları yüzde 30’u aşabilirdi." İfadelerini kullanmıştı.   
Türkiye’de korona virüs salgını nedeniyle artan hayat pahalılığı, temel gıda ürünlerinde yüksek zamlara neden olmuştu. Son olarak fiyatında yüzde 25 zam yapılan sütün 1 litresinin 8 lira 45 kuruşa çıktığı marketler olduğu görüldü.

haberimizvar.net- Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlara, korona virüs salgının da eklenmesi, bunlarla beraber tarımda yaşanan aksamalar nedeniyle çok sayıda temel gıda ürününün fiyatı, vatandaşların ulaşamayacağı derecede arttı. Son olarak Ayçiçek fiyatlarında meydana gelen artış, vatandaşın cebini zorlaşmıştı.

Fiyatında yüzde 25 zam gerçekleştirilen sütte de Ayçiçek yağına benzer bir durum yaşanıyor. Son aktarılan bilgilere göre, 1 litre sütün 8 lira 45 kuruşa kadar ulaştığı marketler olduğu belirtildi. Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan vatandaşlar, son zamlarla birlikte geçinmenin çok zor hale geldiğini belirtiyor.

ZAMLARLA BERABER SÜT SATIŞLARI DÜŞTÜ 

Sektör yetkilileri, özellikle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilen sütün fiyatındaki bu artışın, anne ve babaların süt alışverişinde zorlanmasına da neden olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. 

Hürriyet gazetesinden Burak Coşan’a konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tek süt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, son zamlarla birlikte satışların düştüğünü belirterek, "Biz de ürünlerimize zam yapmak istemezdik. Mecbur kaldık. Zamların raflara yansımasının ardından satışlarda da düşüş oldu. Çünkü insanlar bir anda yüzde 20-25’lik zamları görünce daha çok etkilendi. Eğer gerçekten maliyetlerde yaşanan yükselişi fiyatlara yansıtmış olsaydık zam oranları yüzde 30’u aşabilirdi." İfadelerini kullanmıştı. 

139145729-1345802042437790-1032244843594143497-o.jpg 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.