Kütüphanenin kitap koleksiyonu şehirle oluşturuluyor

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.01.2021 - 11:49, Güncelleme: 17.01.2021 - 11:49
 

Kütüphanenin kitap koleksiyonu şehirle oluşturuluyor

Kepez Belediyesi'nin, yakın bir tarihte kitap kurtlarıyla buluşturacağı Cemil Meriç Kütüphanesi'nin kitap koleksiyonu, toplumun her kesiminin katkılarıyla oluşturuluyor. Kütüphaneye kitap bağışı 50 bin rakamını geçti.

haberimizvar.net Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde yapımında sona gelinen Cemil Meriç Kütüphanesi için başlatılan kitap bağışı kampanyası büyük ilgi görüyor. Sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, iş, sanat, spor ve siyaset dünyasından isimler ile her yaş grubundan vatandaşlar yaptıkları kitap bağışıyla Cemil Meriç Kütüphanesi'nin koleksiyonunu zenginleştiriyor. BAĞIŞTA 50 BİN RAKAMI GEÇİLDİ Kütüphanenin koleksiyonuna son olarak Antalya Futbol Saha Komiserleri 1000 adet, Hayrat Vakfı da 600 adet kitap bağışında bulundu. Böylelikle kitap bağışında 50 bin rakamı geçildi. Bağışçılara teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kurmakta olduğumuz kütüphane uzunca yıllar Antalya'nın en nitelikli, çok farklı bir çeşitliliğe sahip kütüphanesi olarak hizmet verecek ve gelecek kuşakları aydınlatacak" dedi. CEMİL MERİÇ, GÖNÜLLERDEN İZLER TAŞIYACAK Kütüphanenin kitap koleksiyonunu, şehirle birlikte oluşturmayı amaçladıklarını belirten Başkan Tütüncü, şunları kaydetti: “Bu kütüphaneyi kurarken, birlikte, beraberce hepimizin kütüphanelerinden, gönüllerinden izler taşıyan bir koleksiyona sahip kütüphane olarak kurgulamak istedik. Dolayısıyla katılımcı bir anlayışla toplumun zihinsel ve düşünsel farklılıklarını ortaya koyacak ve bunların içerisinde farklı bir ışık olmayı yakalayacak bir çalışmanın içerisindeyiz. Kitap bağışı da kütüphanenin ayırıcı özelliği olması bakımından önemli bir konu, yani yapılan işten daha çok burada yöntemi ön plana çıkarmak istiyoruz." ÖDÜNÇ KİTAP VERİLMEYECEK Cemil Meriç Kütüphanesi'nde, ödünç kitap verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Tütüncü, bunun nedenini de şu şekilde açıkladı: "Cemil Meriç Kütüphanesi'nde, diğer kütüphanelerde olduğu gibi ödünç kitap verilmeyecek. Çünkü kütüphanemiz 24 saat açık olacak. Ödünç kitap verilmeyecek olması ne anlama geliyor? Bağış yapılan eserlerin yıllar sonra da o kütüphaneden çıkmayacağı anlamına geliyor. Uzunca yıllar bu kitapları o kütüphanede var olacak ve gelecek kuşaklara aydınlatacak. Çünkü ödünç kitapların verildiği yerler de, giden kitapların çoğu geri gelmiyor. Bağışı yapanlar da 'Kitaplarım kütüphanede ne kadar yaşayacak' gibi bir tereddüt içerisinde oluyor. Kütüphanemizde bu kaygı olmayacak. Kütüphanemize katkıda bulunmak isteyenler 'kitaplik.kepez-bld.gov.tr' linki üzerinden bağış yapabilir.
Kepez Belediyesi'nin, yakın bir tarihte kitap kurtlarıyla buluşturacağı Cemil Meriç Kütüphanesi'nin kitap koleksiyonu, toplumun her kesiminin katkılarıyla oluşturuluyor. Kütüphaneye kitap bağışı 50 bin rakamını geçti.

haberimizvar.net

Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde yapımında sona gelinen Cemil Meriç Kütüphanesi için başlatılan kitap bağışı kampanyası büyük ilgi görüyor. Sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, iş, sanat, spor ve siyaset dünyasından isimler ile her yaş grubundan vatandaşlar yaptıkları kitap bağışıyla Cemil Meriç Kütüphanesi'nin koleksiyonunu zenginleştiriyor.

BAĞIŞTA 50 BİN RAKAMI GEÇİLDİ

Kütüphanenin koleksiyonuna son olarak Antalya Futbol Saha Komiserleri 1000 adet, Hayrat Vakfı da 600 adet kitap bağışında bulundu. Böylelikle kitap bağışında 50 bin rakamı geçildi. Bağışçılara teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kurmakta olduğumuz kütüphane uzunca yıllar Antalya'nın en nitelikli, çok farklı bir çeşitliliğe sahip kütüphanesi olarak hizmet verecek ve gelecek kuşakları aydınlatacak" dedi.

CEMİL MERİÇ, GÖNÜLLERDEN İZLER TAŞIYACAK

Kütüphanenin kitap koleksiyonunu, şehirle birlikte oluşturmayı amaçladıklarını belirten Başkan Tütüncü, şunları kaydetti:

“Bu kütüphaneyi kurarken, birlikte, beraberce hepimizin kütüphanelerinden, gönüllerinden izler taşıyan bir koleksiyona sahip kütüphane olarak kurgulamak istedik. Dolayısıyla katılımcı bir anlayışla toplumun zihinsel ve düşünsel farklılıklarını ortaya koyacak ve bunların içerisinde farklı bir ışık olmayı yakalayacak bir çalışmanın içerisindeyiz. Kitap bağışı da kütüphanenin ayırıcı özelliği olması bakımından önemli bir konu, yani yapılan işten daha çok burada yöntemi ön plana çıkarmak istiyoruz."

ÖDÜNÇ KİTAP VERİLMEYECEK

Cemil Meriç Kütüphanesi'nde, ödünç kitap verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Tütüncü, bunun nedenini de şu şekilde açıkladı:

"Cemil Meriç Kütüphanesi'nde, diğer kütüphanelerde olduğu gibi ödünç kitap verilmeyecek. Çünkü kütüphanemiz 24 saat açık olacak. Ödünç kitap verilmeyecek olması ne anlama geliyor? Bağış yapılan eserlerin yıllar sonra da o kütüphaneden çıkmayacağı anlamına geliyor. Uzunca yıllar bu kitapları o kütüphanede var olacak ve gelecek kuşaklara aydınlatacak. Çünkü ödünç kitapların verildiği yerler de, giden kitapların çoğu geri gelmiyor. Bağışı yapanlar da 'Kitaplarım kütüphanede ne kadar yaşayacak' gibi bir tereddüt içerisinde oluyor. Kütüphanemizde bu kaygı olmayacak. Kütüphanemize katkıda bulunmak isteyenler 'kitaplik.kepez-bld.gov.tr' linki üzerinden bağış yapabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.