Sabah gazetesi Ankara, İzmir, Adana, Antalya eklerini kapatıyor

YEREL 17.01.2021 - 15:58, Güncelleme: 17.01.2021 - 15:58
 

Sabah gazetesi Ankara, İzmir, Adana, Antalya eklerini kapatıyor

DİSK'e bağlı Basın-İş Sendikası, Sabah gazetesinin dört ilde bölge eklerini kapacağını ve bu eklerin 15 Ocak Cuma günü son kez yayınlandığını duyurdu. Kararda, sözkonusu illerde belediyeleri CHP'nin kazanmasının etkili olduğunu ifade edildi.

 haberimizvar.net-  Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Basın-İş Sendikası, iktidara yakınlığıyla bilinen Turkuvaz medya grubuna bağlı Sabah gazetesinin Ankara, İzmir, Adana ve Antalya bölge eklerini kapatacağını açıkladı. Sendika, grubun Antalya matbaasının da kapatılacağına dair duyum alındığı bilgisini paylaştı.  Birçok basın emekçisinin işsiz kalacağını belirten sendika, kapatma kararında Ankara, Adana, Antalya'da belediyeleri CHP’li başkanların kazanmasının etkisi olduğunu duyurdu. DİSK Basın-İş, işine son verilecek çalışanların tazminat ve yasal hakları için konunun takipçisi olacağını vurguladı. Sendikanın açıklaması şöyle: "İktidarın yayın grubu Turkuvaz Medya’ya bağlı Sabah gazetesi Ankara, İzmir, Adana ve Antalya bölge eklerini kapama kararı aldı. Ekler dün son kez yayımlandı. Ayrıca aldığımız duyumlara göre grup, Antalya matbaasını da kapatma kararı aldı. Bu kararla onlarca basın emekçisi işsizler ordusuna katılacak. Yıllardır iktidarın nimetlerinden yararlanan Turkuvaz Medya’nın bu kararının ardında Ankara, Adana, Antalya belediyelerine CHP’li başkanların seçilmesinin etkisi olduğu konuşuluyor. Yıllarca iktidar tarafından sübvanse edilen, aldığı ihalelerle milyonlarca dolarlık haksız kazançlar elde eden grup, en ufak sarsıntıda bedeli basın emekçilerine ödetmeye çalışıyor. Umarız, işinden olan meslektaşlarımız tazminatlarını ve yasal haklarını alır. Bu konuda yaşanacak her sorunda DİSK Basın-İş meslektaşlarımızın yanındadır."    
DİSK'e bağlı Basın-İş Sendikası, Sabah gazetesinin dört ilde bölge eklerini kapacağını ve bu eklerin 15 Ocak Cuma günü son kez yayınlandığını duyurdu. Kararda, sözkonusu illerde belediyeleri CHP'nin kazanmasının etkili olduğunu ifade edildi.

 haberimizvar.net-  Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Basın-İş Sendikası, iktidara yakınlığıyla bilinen Turkuvaz medya grubuna bağlı Sabah gazetesinin Ankara, İzmir, Adana ve Antalya bölge eklerini kapatacağını açıkladı. Sendika, grubun Antalya matbaasının da kapatılacağına dair duyum alındığı bilgisini paylaştı. 

Birçok basın emekçisinin işsiz kalacağını belirten sendika, kapatma kararında Ankara, Adana, Antalya'da belediyeleri CHP’li başkanların kazanmasının etkisi olduğunu duyurdu.

DİSK Basın-İş, işine son verilec ek çalışanların tazminat ve yasal hakları için konunun takipçisi olacağını vurguladı. Sendikanın açıklaması şöyle:

"İktidarın yayın grubu Turkuvaz Medya’ya bağlı Sabah gazetesi Ankara, İzmir, Adana ve Antalya bölge eklerini kapama kararı aldı. Ekler dün son kez yayımlandı. Ayrıca aldığımız duyumlara göre grup, Antalya matbaasını da kapatma kararı aldı.

Bu kararla onlarca basın emekçisi işsizler ordusuna katılacak.

Yıllardır iktidarın nimetlerinden yararlanan Turkuvaz Medya’nın bu kararının ardında Ankara, Adana, Antalya belediyelerine CHP’li başkanların seçilmesinin etkisi olduğu konuşuluyor.

Yıllarca iktidar tarafından sübvanse edilen, aldığı ihalelerle milyonlarca dolarlık haksız kazançlar elde eden grup, en ufak sarsıntıda bedeli basın emekçilerine ödetmeye çalışıyor.

Umarız, işinden olan meslektaşlarımız tazminatlarını ve yasal haklarını alır. Bu konuda yaşanacak her sorunda DİSK Basın-İş meslektaşlarımızın yanındadır."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.