'Sağlık Bakanı'na aşı ve COVAX hakkında yanlış bilgi mi verildi?'

SAĞLIK 19.01.2021 - 11:50, Güncelleme: 19.01.2021 - 11:50
 

'Sağlık Bakanı'na aşı ve COVAX hakkında yanlış bilgi mi verildi?'

"COVAX'a katılma konusunu bir kez daha düşünmekte fayda var" diyen Doktor Nuriye Ortaylı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yanlış bilgi verildiğini söyledi.

Haberimizvar.net- Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nuriye Ortaylı, aşı tedariki konusunda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) girişimi ile kurulan Korona Virüsü Aşısı Küresel Erişim Girişimi’ne (COVAX) katılmanın bir kez daha değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ortaylı, "Sağlık Bakanlığı aşı portföyünü daha etkin aşılarla çeşitlendirmek zorundadır" ifadelerini kullanırken, "Sayın Bakana Covax konusunda yanlış bilgi verilmiş. Covax’a katılınca aşı seçme şansları olmadığını söylüyor" yorumunu yaptı.  Nuriye Ortaylı, Yetkin Report'ta "'Sağlık Bakanı'na aşı ve COVAX hakkında yanlış bilgi mi verildi?'" başlığı ile yayımlanan yazısında, "Hem pandemiden çıkışı planlayabilmek hem de sağlık çalışanlarından sonra en riskli grup olan yaşlıları ve kronik hastaları koruyabilmek için gerekli" görüşünü savundu. Ortaylı, "Çeşitlendirme için COVAX’a katılmayı bir kez daha düşünmekte fayda var. Bir de twittinden anladığıma göre Sayın Bakana COVAX konusunda yanlış bilgi verilmiş. COVAX’a katılınca aşı seçme şansları olmadığını söylüyor. Halbuki, COVAX, Oxford-AstraZeneca, Moderna dahil yedi aşı ile ön alım anlaşması yapmış durumda. Bu iki aşının da koruyuculuğu daha fazla. Üstelik 65 yaş için güvenlik ve etkinlik verisi var. Elli milyon dolar ödenirse bunlardan birisinden otuz altı milyon doz almak mümkün. Mutlaka özel bir aşı seçmek istiyorsanız da biraz daha fazla bir ücret vermek gerekiyor. Bu da doz başına üç dolar, Sinovac’a verdiğimizin beşte biri. Bütçe açık veriyor diyeceksiniz, ama elli ya da yüz milyon dolar Türkiye için çok para değil. Dediğim gibi bir uçak satılsa karşılanır" ifadesini kullandı.
"COVAX'a katılma konusunu bir kez daha düşünmekte fayda var" diyen Doktor Nuriye Ortaylı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yanlış bilgi verildiğini söyledi.

Haberimizvar.net- Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nuriye Ortaylı,  aşı tedariki konusunda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) girişimi ile kurulan Korona Virüsü Aşısı Küresel Erişim Girişimi’ne (COVAX) katılmanın bir kez daha değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ortaylı, " Sağlık Bakanlığı aşı portföyünü daha etkin aşılarla çeşitlendirmek zorundadır" ifadelerini kullanırken, "Sayın Bakana Covax konusunda yanlış bilgi verilmiş. Covax’a katılınca aşı seçme şansları olmadığını söylüyor" yorumunu yaptı.

 Nuriye Ortaylı, Yetkin Report'ta "' Sağlık Bakanı'na aşı ve COVAX hakkında yanlış bilgi mi verildi?'" başlığı ile yayımlanan yazısında, "Hem pandemiden çıkışı planlayabilmek hem de sağlık çalışanlarından sonra en riskli grup olan yaşlıları ve kronik hastaları koruyabilmek için gerekli" görüşünü savundu.

Ortaylı, "Çeşitlendirme için COVAX’a katılmayı bir kez daha düşünmekte fayda var. Bir de twittinden anladığıma göre Sayın Bakana COVAX konusunda yanlış bilgi verilmiş. COVAX’a katılınca aşı seçme şansları olmadığını söylüyor. Halbuki, COVAX, Oxford-AstraZeneca, Moderna dahil yedi aşı ile ön alım anlaşması yapmış durumda. Bu iki aşının da koruyuculuğu daha fazla. Üstelik 65 yaş için güvenlik ve etkinlik verisi var. Elli milyon dolar ödenirse bunlardan birisinden otuz altı milyon doz almak mümkün. Mutlaka özel bir aşı seçmek istiyorsanız da biraz daha fazla bir ücret vermek gerekiyor. Bu da doz başına üç dolar, Sinovac’a verdiğimizin beşte biri. Bütçe açık veriyor diyeceksiniz, ama elli ya da yüz milyon dolar Türkiye için çok para değil. Dediğim gibi bir uçak satılsa karşılanır" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.