Mesele pazar yeri mi? Pazarın yeri mi?

YEREL 20.01.2021 - 12:58, Güncelleme: 20.01.2021 - 13:04
 

Mesele pazar yeri mi? Pazarın yeri mi?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli gündemiyle alakalı basın toplantısı düzenledi. Pazaryeriyle alakalı olarak “aynı yere daha güzel Pazar yeri yapılsın esnafımız mağdur olmasın” diyen Arı, arasta projesiyle alakalı olarak ta, Korkuteli’nin yayla özelliğini kaybetmemesi gerektiğini vurguladı.

haberimizvar.net CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Bugün Korkuteli’ni meşgul eden iki konu var. Birisi Pazar yeri diğeri Arasta. Bu iki konu birbiri ile entegre bir konu. Yıkılan Pazar yeri ve Arastanın şu andaki mevcut durumu haliyle önce İmar Hukukunu ilgilendiren bir yönü var. Yine Korkuteli esnafımızın ve pazarcımızın ekonomik hayatını ilgilendiren ekonomi yanı var. Yıllara dayanan tarihsel bir Çarşamba Pazarı geleneğiyle bende o pazarda büyüyen birisiyim sosyal yönü var. Bunun yanı sıra da bugün Korkuteli merkezinde bu 50 bin metre karelik alanın Pazar yeri dahil açıklık alanlarıyla beraber sadece yaylayız diye övündüğümüz Korkuteli’nin hava sirkülasyonun tek sağlanabileceği yer kalan çevre özelliği var. Yani bu konu salt bir pazarcı, bir esnaf meselesi değil” diye konuştu. MEVCUT HALİNİ KORUYACAK BİR ANLAYIŞLA PROJELENDİRELİM Arasta konusunda da açıklamalarda bulunan Cavit Arı, “Mülkiyet sahibinin mülkiyeti, kiracının akıbeti bunlar sorunken bir meselede Korkuteli’nin geleceği. Bizim bütün kaygımız bununla ilgili. Ben sadece yaylacılık kültürü ile övündüğümüz yaylacılık kültürünün en güzel yaşandığı Korkuteli’nin Korkuteli olma özelliğini kaybettirmeden gelecek nesillere hep beraber aktaralım diyorum. Benim tek gayem ve arzum budur. Bugün Korkuteli’nin merkezinde bu alanın mevcut Çarşı vasfını örnek bir proje ile yaşatalım. Yani mevcut halini koruyacak bir anlayışla projelendirelim bizde bu projeye destek verelim Bizim demek istediğimiz de buydu zaten” dedi. HER DOĞRU İŞİN YANINDA, YANLIŞ İŞİN KARŞISINDAYIZ Açıklanan arasta projesinin Korkuteli’nin dokusuna uymadığını ifade eden Arı, “Bu proje Korkuteli’nin dokusuna uygun bir proje değil. 284 esnafımız bu inşaat sürecinin ne kadar süreceğini bilmez. 1 yıldır esnafımız pandemi dolayısıyla zor durumda ve iş yapamıyor. Mevcut belediye başkanının çalışmalarını, şimdiye kadar yaptıklarını eleştirmek veya gölgelemek veya yok saymak gibi en küçük bir niyetimiz olmadı, olmazda. Yine yeni yapılacak olan işlerin önüne geçmek gibi bir niyetimiz bu güne kadar olmadı, bundan sonrada olmaz da. Biz kesinlikle ve kesinlikle Korkuteli’ne yapılacak her doğru işin yanında olduğumuzu, her yanlış işin karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum”  şeklinde konuştu.
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli gündemiyle alakalı basın toplantısı düzenledi. Pazaryeriyle alakalı olarak “aynı yere daha güzel Pazar yeri yapılsın esnafımız mağdur olmasın” diyen Arı, arasta projesiyle alakalı olarak ta, Korkuteli’nin yayla özelliğini kaybetmemesi gerektiğini vurguladı.

haberimizvar.net

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Bugün Korkuteli’ni meşgul eden iki konu var. Birisi Pazar yeri diğeri Arasta. Bu iki konu birbiri ile entegre bir konu. Yıkılan Pazar yeri ve Arastanın şu andaki mevcut durumu haliyle önce İmar Hukukunu ilgilendiren bir yönü var. Yine Korkuteli esnafımızın ve pazarcımızın ekonomik hayatını ilgilendiren ekonomi yanı var. Yıllara dayanan tarihsel bir Çarşamba Pazarı geleneğiyle bende o pazarda büyüyen birisiyim sosyal yönü var. Bunun yanı sıra da bugün Korkuteli merkezinde bu 50 bin metre karelik alanın Pazar yeri dahil açıklık alanlarıyla beraber sadece yaylayız diye övündüğümüz Korkuteli’nin hava sirkülasyonun tek sağlanabileceği yer kalan çevre özelliği var. Yani bu konu salt bir pazarcı, bir esnaf meselesi değil” diye konuştu.

MEVCUT HALİNİ KORUYACAK BİR ANLAYIŞLA PROJELENDİRELİM

Arasta konusunda da açıklamalarda bulunan Cavit Arı, “Mülkiyet sahibinin mülkiyeti, kiracının akıbeti bunlar sorunken bir meselede Korkuteli’nin geleceği. Bizim bütün kaygımız bununla ilgili. Ben sadece yaylacılık kültürü ile övündüğümüz yaylacılık kültürünün en güzel yaşandığı Korkuteli’nin Korkuteli olma özelliğini kaybettirmeden gelecek nesillere hep beraber aktaralım diyorum. Benim tek gayem ve arzum budur. Bugün Korkuteli’nin merkezinde bu alanın mevcut Çarşı vasfını örnek bir proje ile yaşatalım. Yani mevcut halini koruyacak bir anlayışla projelendirelim bizde bu projeye destek verelim Bizim demek istediğimiz de buydu zaten” dedi.

HER DOĞRU İŞİN YANINDA, YANLIŞ İŞİN KARŞISINDAYIZ

Açıklanan arasta projesinin Korkuteli’nin dokusuna uymadığını ifade eden Arı, “Bu proje Korkuteli’nin dokusuna uygun bir proje değil. 284 esnafımız bu inşaat sürecinin ne kadar süreceğini bilmez. 1 yıldır esnafımız pandemi dolayısıyla zor durumda ve iş yapamıyor. Mevcut belediye başkanının çalışmalarını, şimdiye kadar yaptıklarını eleştirmek veya gölgelemek veya yok saymak gibi en küçük bir niyetimiz olmadı, olmazda. Yine yeni yapılacak olan işlerin önüne geçmek gibi bir niyetimiz bu güne kadar olmadı, bundan sonrada olmaz da. Biz kesinlikle ve kesinlikle Korkuteli’ne yapılacak her doğru işin yanında olduğumuzu, her yanlış işin karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum”  şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.