Antalya’dan 360 bin başvuru!

EKONOMİ 23.01.2021 - 16:59, Güncelleme: 23.01.2021 - 16:59
 

Antalya’dan 360 bin başvuru!

Cumhurbaşkanlığı kararıyla ocak sonuna kadar uzatılan vergi borcu yapılandırmasında son 10 güne girildi. Yapılandırma sürecinde yaklaşık 360 bin kişi Antalya Vergi Dairesi’ne başvurarak talep oluşturdu. Yapılan başvuruların 355 bini kabul edildi.

haberimizvar.net- Bazılarının birden fazla borcu olması nedeniyle oluşturulan dosya sayısı da 417 bine ulaştı. Mükelleflerin 1 Şubat akşamına kadar başvuru yapmasını isteyen Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, ilk taksit ödemesinin de en son 1 Mart bitimine kadar yapılması gerektiğini söyledi. BAŞVURUDA İNTERNET KOLAYLIĞI Antalya’daki yapılandırma talebinin yüksek olduğunu dile getiren İlhan Karayılan, “Son günlere yaklaştıkça işlem yoğunluğu artıyor. İnternet üzerinden işlem yapabilen vatandaşların bu yolu tercih etmelerini öneriyorum” dedi. Son bir hafta için vergi dairesinde mesaide dönüşüm ve kısa çalışma saatlerini kaldırdıklarını belirten Karayılan, “Vatandaşın mağdur olmaması için hafta boyunca daha çok çalışanımız tam mesai süresinde çalışarak işlem yapacak” dedi. BORCUN YÜZDE 75’İ SİLİNECEK Borcu olanlara yapılandırma çağrısında bulunan Karayılan, “Söz konusu kanundan yararlanılması halinde, vergi ve diğer borçların faizi yaklaşık yüzde 75 oranında azalacak. Vergiye bağlı cezalar ve usulsüzlük cezalarının da yüzde 50’si silinecek” hatırlatması yaptı. Borçların peşin ya da taksitle ödenebileceğini belirten İlhan Karayılan, “6, 9, 12 ya da 18 taksit seçeneği var. Taksitler 2 ayda bir ödenecek. Yapılandırmanın bozulmaması için ilk 2 taksitin zamanında ödenmesi gerekiyor” şeklinde bilgi verdi. ÖDEMEYE GÖRE İNDİRİM Vergi yapılandırmasının nasıl uygulanacağını örnekle anlatan İlhan Karayılan, sistemi şöyle açıkladı: “Kanun öncesi 90 bin TL vergi aslı, 90 bin TL vergi cezası ve 70 bin lira gecikme faizi olmak üzere toplam 250 bin liralık borcu olan bir mükellef peşin ödeme yaparsa 90 bin 870 TL verecek. Taksit yaptırıp, ilk iki taksiti süresinde ödediğinde ise borcu 94 bin 350 TL’ye inecek. 18 taksitte ödemeyi tercih etmesi halinde ise 113 bin 505 lira ödeyerek borcunu bitirebilecek.” HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR? Borç yapılandırması gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergileri kapsıyor. Vergi borçlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar dahil idari para cezaları, öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecrimisil borçları da bu kanuna göre yapılandırılarak ödenebilecek.
Cumhurbaşkanlığı kararıyla ocak sonuna kadar uzatılan vergi borcu yapılandırmasında son 10 güne girildi. Yapılandırma sürecinde yaklaşık 360 bin kişi Antalya Vergi Dairesi’ne başvurarak talep oluşturdu. Yapılan başvuruların 355 bini kabul edildi.

haberimizvar.net- Bazılarının birden fazla borcu olması nedeniyle oluşturulan dosya sayısı da 417 bine ulaştı. Mükelleflerin 1 Şubat akşamına kadar başvuru yapmasını isteyen Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, ilk taksit ödemesinin de en son 1 Mart bitimine kadar yapılması gerektiğini söyledi.

BAŞVURUDA İNTERNET KOLAYLIĞI

Antalya’daki yapılandırma talebinin yüksek olduğunu dile getiren İlhan Karayılan, “Son günlere yaklaştıkça işlem yoğunluğu artıyor. İnternet üzerinden işlem yapabilen vatandaşların bu yolu tercih etmelerini öneriyorum” dedi.

Son bir hafta için vergi dairesinde mesaide dönüşüm ve kısa çalışma saatlerini kaldırdıklarını belirten Karayılan, “Vatandaşın mağdur olmaması için hafta boyunca daha çok çalışanımız tam mesai süresinde çalışarak işlem yapacak” dedi.

BORCUN YÜZDE 75’İ SİLİNECEK

Borcu olanlara yapılandırma çağrısında bulunan Karayılan, “Söz konusu kanundan yararlanılması halinde, vergi ve diğer borçların faizi yaklaşık yüzde 75 oranında azalacak. Vergiye bağlı cezalar ve usulsüzlük cezalarının da yüzde 50’si silinecek” hatırlatması yaptı. Borçların peşin ya da taksitle ödenebileceğini belirten İlhan Karayılan, “6, 9, 12 ya da 18 taksit seçeneği var. Taksitler 2 ayda bir ödenecek. Yapılandırmanın bozulmaması için ilk 2 taksitin zamanında ödenmesi gerekiyor” şeklinde bilgi verdi.

ÖDEMEYE GÖRE İNDİRİM

Vergi yapılandırmasının nasıl uygulanacağını örnekle anlatan İlhan Karayılan, sistemi şöyle açıkladı: “Kanun öncesi 90 bin TL vergi aslı, 90 bin TL vergi cezası ve 70 bin lira gecikme faizi olmak üzere toplam 250 bin liralık borcu olan bir mükellef peşin ödeme yaparsa 90 bin 870 TL verecek. Taksit yaptırıp, ilk iki taksiti süresinde ödediğinde ise borcu 94 bin 350 TL’ye inecek. 18 taksitte ödemeyi tercih etmesi halinde ise 113 bin 505 lira ödeyerek borcunu bitirebilecek.”

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Borç yapılandırması gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergileri kapsıyor. Vergi borçlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar dahil idari para cezaları, öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecrimisil borçları da bu kanuna göre yapılandırılarak ödenebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.