ÇGD, katledilen gazeteciler için adalet istedi

GÜNDEM 24.01.2021 - 14:23, Güncelleme: 24.01.2021 - 14:23
 

ÇGD, katledilen gazeteciler için adalet istedi

ÇGD ve İHD, Uğur Mumcu'yu katledilişinin 28. yıldönümünde andı. Açıklamalarda sorumluların yargılanmaması ve davanın zamanaşımı işe düşürülmesine tepki gösterildi.

haberimizvar.net Çağdaş Gazeteciler Derneği ve İnsan Hakları Derneği tarafından Uğur Mumcu cinayetinin 28. yıldönümünde açıklama yayımlandı. ÇGD, “Mesleğimize yönelik saldırıları, Uğur Mumcu gibi inadına gazetecilik yaparak aşacağız” dedi. İHD “Ocak ayında katledilen Uğur Mumcu, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink, Ruhi Can Tul, Mehmet Topaloğlu ve tüm katledilen gazeteciler için adalet talebimiz devam ediyor” diye belirtti. ÇGD: KALEMİNİ SATMADAN YAZDI Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yine bir Pazar günüydü. Tam 28 yıl üzerinden geçti. Uğur Mumcu, sadece gerçekleri yazdığı, sadece gazetecilik yaptığı için katledildi. Uğur Mumcu, kimleri rahatsız etti? 28 yıldır bu cinayeti kimler aydınlatmadıysa, kimler dosyaları üst üste yığarken hala içinden gerçeği bulamıyorsa onları… Uğur Mumcu, bugün hala yazdıklarıyla, 28 yıl geçmesine karşın, önümüzü aydınlatıyorsa, bu onun gazetecilik ilkelerinden taviz vermeden, kalemini satmadan yazmasından kaynaklıdır. Uğur Mumcu önce biz gazetecilerin sonra tüm toplumun ışığı olmaya devam edecek. Bugün gazetecilerin tutuklamalar, gözaltı, sansür ve baskı ile karşılaştıklarında gazetecilik ilkelerinden sonra Uğur Mumcu’nun adını anmalarının sebebi de bu ışığı söndürememeleridir. Uğur Mumcu da Uğur Mumcu gazeteciliği de ölümsüzdür! Mesleğimize yönelik saldırıları, Uğur Mumcu gibi inadına gazetecilik yaparak aşacağız. Üyemiz Uğur Mumcu’yu özlem ve saygı ile anıyoruz temsil ettiği meslek değerlerini her ne olursa olsun savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.” İHD: KATLEDİLEN GAZETECİLERİ UNUTMADIK, ADALET İSTİYORUZ! İHD ise yargılama sürecine dikkat çektiği açıklamasında saldırıda Hizbullah, İBDA-C, Tevhid-Selam ve Kudüs Ordusu gibi örgütlerin adının geçtiğini hatırlatarak, "6 yıl sonra açılan davada cinayetin örgütsel bağlantılarına ilişkin verilere ulaşılmasına rağmen, bu bağlantılar gizlendi ve cinayet emrini verenler korundu. Olayla ilişkileri ispatlanan ve ceza alan faillerin davası ise 17 yıl sonra bozularak davanın zamanaşımından düşürülmesinin yolu açıldı” dedi. 1905-1975 arası 22 gazeteci öldürülürken, 1975'ten bugüne en az 57 gazeteci öldürüldüğünün altı çizilen açıklamada şöyle denildi: “Uğur Mumcu’nun katledilmesinden sonra öldürülen gazeteci sayısı 26. Gazetecilerin, yazarların, aydınların karanlığa karşı yürüttükleri mücadeleyi onları katlederek, tutuklayarak, cezalandırarak bitirmek istiyorlar. Bugün, Uğur Mumcu’nun gerçek katilleri cezasız bırakılırken basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik baskıların artarak devam ediyor olması siyasi iktidarın utancıdır. Ülkeyi yönetenleri, bu baskılara derhal son vermeye çağırıyoruz. Katilleri koruyan ve adaletin önünü tıkayan cezasızlık zırhı kaldırılsın! Katledilişinin 28. yılında Uğur Mumcu’yu ve katledilen gazetecileri, aydınları unutmadık, adalet istiyoruz!” denildi.
ÇGD ve İHD, Uğur Mumcu'yu katledilişinin 28. yıldönümünde andı. Açıklamalarda sorumluların yargılanmaması ve davanın zamanaşımı işe düşürülmesine tepki gösterildi.

haberimizvar.net

Çağdaş Gazeteciler Derneği ve İnsan Hakları Derneği tarafından Uğur Mumcu cinayetinin 28. yıldönümünde açıklama yayımlandı. ÇGD, “Mesleğimize yönelik saldırıları, Uğur Mumcu gibi inadına gazetecilik yaparak aşacağız” dedi. İHD “Ocak ayında katledilen Uğur Mumcu, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink, Ruhi Can Tul, Mehmet Topaloğlu ve tüm katledilen gazeteciler için adalet talebimiz devam ediyor” diye belirtti.

ÇGD: KALEMİNİ SATMADAN YAZDI

Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yine bir Pazar günüydü. Tam 28 yıl üzerinden geçti. Uğur Mumcu, sadece gerçekleri yazdığı, sadece gazetecilik yaptığı için katledildi. Uğur Mumcu, kimleri rahatsız etti? 28 yıldır bu cinayeti kimler aydınlatmadıysa, kimler dosyaları üst üste yığarken hala içinden gerçeği bulamıyorsa onları…

Uğur Mumcu, bugün hala yazdıklarıyla, 28 yıl geçmesine karşın, önümüzü aydınlatıyorsa, bu onun gazetecilik ilkelerinden taviz vermeden, kalemini satmadan yazmasından kaynaklıdır.

Uğur Mumcu önce biz gazetecilerin sonra tüm toplumun ışığı olmaya devam edecek. Bugün gazetecilerin tutuklamalar, gözaltı, sansür ve baskı ile karşılaştıklarında gazetecilik ilkelerinden sonra Uğur Mumcu’nun adını anmalarının sebebi de bu ışığı söndürememeleridir.

Uğur Mumcu da Uğur Mumcu gazeteciliği de ölümsüzdür! Mesleğimize yönelik saldırıları, Uğur Mumcu gibi inadına gazetecilik yaparak aşacağız. Üyemiz Uğur Mumcu’yu özlem ve saygı ile anıyoruz temsil ettiği meslek değerlerini her ne olursa olsun savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.”

İHD: KATLEDİLEN GAZETECİLERİ UNUTMADIK, ADALET İSTİYORUZ!

İHD ise yargılama sürecine dikkat çektiği açıklamasında saldırıda Hizbullah, İBDA-C, Tevhid-Selam ve Kudüs Ordusu gibi örgütlerin adının geçtiğini hatırlatarak, "6 yıl sonra açılan davada cinayetin örgütsel bağlantılarına ilişkin verilere ulaşılmasına rağmen, bu bağlantılar gizlendi ve cinayet emrini verenler korundu. Olayla ilişkileri ispatlanan ve ceza alan faillerin davası ise 17 yıl sonra bozularak davanın zamanaşımından düşürülmesinin yolu açıldı” dedi.

1905-1975 arası 22 gazeteci öldürülürken, 1975'ten bugüne en az 57 gazeteci öldürüldüğünün altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

“Uğur Mumcu’nun katledilmesinden sonra öldürülen gazeteci sayısı 26. Gazetecilerin, yazarların, aydınların karanlığa karşı yürüttükleri mücadeleyi onları katlederek, tutuklayarak, cezalandırarak bitirmek istiyorlar.

Bugün, Uğur Mumcu’nun gerçek katilleri cezasız bırakılırken basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik baskıların artarak devam ediyor olması siyasi iktidarın utancıdır. Ülkeyi yönetenleri, bu baskılara derhal son vermeye çağırıyoruz. Katilleri koruyan ve adaletin önünü tıkayan cezasızlık zırhı kaldırılsın!

Katledilişinin 28. yılında Uğur Mumcu’yu ve katledilen gazetecileri, aydınları unutmadık, adalet istiyoruz!” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.