beIN Sports'tan Fenerbahçe'ye dava

SPOR 23.02.2021 - 10:55, Güncelleme: 23.02.2021 - 11:59
 

beIN Sports'tan Fenerbahçe'ye dava

Spor Toto Süper Lig'in yayıncısı olan Digitürk'ün spordan sorumlusu Grup Başkanı Rashed Al-Marri'nın, Fenerbahçe Kulübü'nün yayıncı kuruluşla ilgili tutumunu devam ettirmesi halinde dava açacaklarını bildirmişti. Katar merkezli yayıncı, Fenerbahçe'nin giydiği 'beFair' tişörtleri nedeniyle sarı-lacivertli kulübe fikri mülkiyet ihlali davası açtı.

Haberimizvar.net- Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Fenerbahçe ile Süper Lig'in yayıncı kuruluşu BeINSports arasındaki gerginliğin sürmesinin ardından hukuki zemine taşınıyor. Katarlı yayıncı kuruluş, sarı lacivertli kulübe fikri mülkiyet ihlali davası açtı. BEFAIR TİŞÖRTÜNE DAVA İngiliz medyasından City A.M'in 'özel haber' olarak verdiği bilgilere göre; Fenerbahçeli futbolcuların maç öncesi ve sonrasında verilen röportajlarda 'beFair' yazan tişörtler giymeleri, saha içi reklam panolarında kurum karşıtı benzer yazılar yazılması üzerine şirket, Fenerbahçe'ye 'fikri mülkiyet hakkının ihlali' gerekçesiyle dava açma kararı aldı. "LOGOMUZU KULLANIRSANIZ PROBLEM OLUR" Digitürk'ün spordan sorumlusu Grup Başkanı Rashed Al-Marri, Fenerbahçeli futbolcuların maç sonunda giydikleri tişörtlerle ilgili olarak, "Biz bir iki hafta bekleyelim dedik. Ama bir noktadan sonra siz bizim logomuzu illegal şekilde kullanırsanız bu problem olur. Tişörtleri çıkarın, ne söylemek istiyorsanız söyleyin hiçbir problem yok. Bazı şeylerin ihlalini yapmayalım artık. Yüzde yüz olmasa da bazı şeyleri aştığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı. Haberde Fenerbahçe'nin BeINSports'a karşı bir 'halkla ilişkiler savaşı' başlattığı belirtilirken, BeINSports avukatlarının da İstanbul'daki ilgili mahkemeye 24 saat içinde gerekli evrakları sunacağı belirtildi. Fenerbahçe, sezon ortasından itibaren BeINSports'u VAR'ı manipüle ederek ve elverişsiz kamera açıları seçerek kendilerine karşı komplo kurmakla suçlamış, beIN iddiaları reddetmişti. "HER TÜRLÜ YASAL İŞLEMİ BAŞLATACAĞIZ" BeIN Media Group sözcüsü, "Haklarımızı korumak için gereken her türlü yasal işlemi başlatacağız. Daha önce de gösterdiğimiz gibi, fikri mülkiyetin korunmasında tavizsiz bir yaklaşım benimsiyoruz, bunun tek sebebi futbolun ekonomik temeli olması." ifadelerini kullandı. "SİZİ SIKINTIYA DÜŞÜRÜR" Grup Başkanı Rashed Al-Marri ise Sarı Lacivertliler'in son dönemde yayıncı kuruluş ile yaşadığı problemlerle alakalı olarak verdiği röportajda "Kimse şirketimizden birinin kovulmasını isteyemez. Tehdit ettiğiniz boykot kampanyası sizi sıkıntıya düşürür, parayı kesersek size gelecek para azalmış olur." demiş, bu açıklama Fenerbahçe'nin daha büyük tepkisini çekmişti. EROL BULUT KONUŞTU Dünkü maç öncesinde teknik direktör Erol Bulut bu açıklamaya "Kimse Fenerbahçe'yi tehdit edemez" diyerek cevap vermişti.
Spor Toto Süper Lig'in yayıncısı olan Digitürk'ün spordan sorumlusu Grup Başkanı Rashed Al-Marri'nın, Fenerbahçe Kulübü'nün yayıncı kuruluşla ilgili tutumunu devam ettirmesi halinde dava açacaklarını bildirmişti. Katar merkezli yayıncı, Fenerbahçe'nin giydiği 'beFair' tişörtleri nedeniyle sarı-lacivertli kulübe fikri mülkiyet ihlali davası açtı.

Haberimizvar.net- Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göreFenerbahçe ile Süper Lig'in yayıncı kuruluşu BeINSports arasındaki gerginliğin sürmesinin ardından hukuki zemine taşınıyor. Katarlı yayıncı kuruluş, sarı lacivertli kulübe fikri mülkiyet ihlali davası açtı.

BEFAIR TİŞÖRTÜNE DAVA

İngiliz medyasından City A.M'in 'özel haber' olarak verdiği bilgilere göre; Fenerbahçeli futbolcuların maç öncesi ve sonrasında verilen röportajlarda 'beFair' yazan tişörtler giymeleri, saha içi reklam panolarında kurum karşıtı benzer yazılar yazılması üzerine şirket, Fenerbahçe'ye 'fikri mülkiyet hakkının ihlali' gerekçesiyle dava açma kararı aldı.

"LOGOMUZU KULLANIRSANIZ PROBLEM OLUR"

Digitürk'ün spordan sorumlusu Grup Başkanı Rashed Al-Marri, Fenerbahçeli futbolcuların maç sonunda giydikleri tişörtlerle ilgili olarak, "Biz bir iki hafta bekleyelim dedik. Ama bir noktadan sonra siz bizim logomuzu illegal şekilde kullanırsanız bu problem olur. Tişörtleri çıkarın, ne söylemek istiyorsanız söyleyin hiçbir problem yok. Bazı şeylerin ihlalini yapmayalım artık. Yüzde yüz olmasa da bazı şeyleri aştığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Haberde Fenerbahçe'nin BeINSports'a karşı bir 'halkla ilişkiler savaşı' başlattığı belirtilirken, BeINSports avukatlarının da İstanbul'daki ilgili mahkemeye 24 saat içinde gerekli evrakları sunacağı belirtildi. Fenerbahçe, sezon ortasından itibaren BeINSports'u VAR'ı manipüle ederek ve elverişsiz kamera açıları seçerek kendilerine karşı komplo kurmakla suçlamış, beIN iddiaları reddetmişti.

"HER TÜRLÜ YASAL İŞLEMİ BAŞLATACAĞIZ"

BeIN Media Group sözcüsü, "Haklarımızı korumak için gereken her türlü yasal işlemi başlatacağız. Daha önce de gösterdiğimiz gibi, fikri mülkiyetin korunmasında tavizsiz bir yaklaşım benimsiyoruz, bunun tek sebebi futbolun ekonomik temeli olması." ifadelerini kullandı.

"SİZİ SIKINTIYA DÜŞÜRÜR"

Grup Başkanı Rashed Al-Marri ise Sarı Lacivertliler'in son dönemde yayıncı kuruluş ile yaşadığı problemlerle alakalı olarak verdiği röportajda "Kimse şirketimizden birinin kovulmasını isteyemez. Tehdit ettiğiniz boykot kampanyası sizi sıkıntıya düşürür, parayı kesersek size gelecek para azalmış olur." demiş, bu açıklama Fenerbahçe'nin daha büyük tepkisini çekmişti.

EROL BULUT KONUŞTU

Dünkü maç öncesinde teknik direktör Erol Bulut bu açıklamaya "Kimse Fenerbahçe'yi tehdit edemez" diyerek cevap vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.