Külliyen zarar

GÜNDEM 05.03.2021 - 11:32, Güncelleme: 05.03.2021 - 11:32
 

Külliyen zarar

Sayıştay’ın kamu idarelerinde yaptığı denetimlerde ortaya çıkan ve hükme bağlanan kamu zararı 18 yılda 4.5 milyar TL oldu. Kamudaki görevlilerin yol açtığı zarar 2002’de 9 milyon TL iken 18 yıl sonra 216 milyon TL’ye çıktı.

haberimizvar.net- AKP iktidarları döneminde liyakatsizlik, torpil, nepotizmle anılan kamu bürokrasinin yol açtığı zararlar artık milyarlarla ifade ediliyor. En önemli kamu kuruluşlarının başına, eski bakanları, eski milletvekillerini, AKP adaylarını, Saray danışmanlarını, hatta güreşçileri atayan ve bu kadrolaşmayı en alt kadrolara kadar sürdüren iktidar partisinin bürokratlarının kamuda yol açtıkları zarar 2020’de 9 milyon TL iken 2020’de 216 milyon TL’ye çıktı. 18 yıllık zarar 4 milyar 446 milyon TL oldu. Meclis adına kamu idarelerinin gelir ve giderleri ile mallarının kullanımını denetleyen ve denetimler sonucu ortaya çıkan mevzuata aykırı işlemlerle ilgili hesap yargılaması yapan Sayıştay’ın hükme bağladığı zarar tutarı giderek büyüyor. Sayıştay denetçilerinin yaptığı tespitlerin raporlara sansürlenerek alındığı ilk raporlarla Meclis’e sunulanlar arasında farklar olduğu iddialarına karşın kamu görevlilerinin yol açtıkları zararlar gizlenemiyor. Yapılan yargılamalar sonucu hükme bağlanan zararın büyüklüğü milyarlarca liraya ulaştı. 18 yılda kesinleşen ve sorumlularından tazminine karar verilen 4.5 milyar TL’nin döviz cinsinden ifade edilenleri yap işlet devret modeli ile yapılan otoyol projeleri nedeniyle ortaya çıktı. Sayıştay’ın sekiz dairesi “Sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak” görevi çerçevesinde tespit edilen zararları tazmin edilmek üzere karara bağlandı. Çok sayıda dosya da ceza yargılaması için savcılıklara iletildi.
Sayıştay’ın kamu idarelerinde yaptığı denetimlerde ortaya çıkan ve hükme bağlanan kamu zararı 18 yılda 4.5 milyar TL oldu. Kamudaki görevlilerin yol açtığı zarar 2002’de 9 milyon TL iken 18 yıl sonra 216 milyon TL’ye çıktı.

haberimizvar.net-  AKP iktidarları döneminde liyakatsizlik, torpil, nepotizmle anılan kamu bürokrasinin yol açtığı zararlar artık milyarlarla ifade ediliyor. En önemli kamu kuruluşlarının başına, eski bakanları, eski milletvekillerini, AKP adaylarını, Saray danışmanlarını, hatta güreşçileri atayan ve bu kadrolaşmayı en alt kadrolara kadar sürdüren iktidar partisinin bürokratlarının kamuda yol açtıkları zarar 2020’de 9 milyon TL iken 2020’de 216 milyon TL’ye çıktı. 18 yıllık zarar 4 milyar 446 milyon TL oldu.

Meclis adına kamu idarelerinin gelir ve giderleri ile mallarının kullanımını denetleyen ve denetimler sonucu ortaya çıkan mevzuata aykırı işlemlerle ilgili hesap yargılaması yapan Sayıştay’ın hükme bağladığı zarar tutarı giderek büyüyor. Sayıştay denetçilerinin yaptığı tespitlerin raporlara sansürlenerek alındığı ilk raporlarla Meclis’e sunulanlar arasında farklar olduğu iddialarına karşın kamu görevlilerinin yol açtıkları zararlar gizlenemiyor.

Yapılan yargılamalar sonucu hükme bağlanan zararın büyüklüğü milyarlarca liraya ulaştı. 18 yılda kesinleşen ve sorumlularından tazminine karar verilen 4.5 milyar TL’nin döviz cinsinden ifade edilenleri yap işlet devret modeli ile yapılan otoyol projeleri nedeniyle ortaya çıktı. Sayıştay’ın sekiz dairesi “Sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak” görevi çerçevesinde tespit edilen zararları tazmin edilmek üzere karara bağlandı. Çok sayıda dosya da ceza yargılaması için savcılıklara iletildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.