CHP’den ‘örgüt’ vurgusu

SİYASET 08.03.2021 - 16:15, Güncelleme: 08.03.2021 - 16:15
 

CHP’den ‘örgüt’ vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel AKM’de düzenlenen etkinlikte kadın dayanışması ve mücadelesi konuşuldu. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “8 Mart bir kutlama gününden ziyade; direniş ve mücadele günüdür” dedi

Haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel AKM’de düzenlenen etkinliğe; CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, CHP’li milletvekilleri Rafet Zeybek ve Cavit Arı, Kadın Kolları MYK Üyesi Bahar Önal, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ile birlikte İl ve İlçe Yöneticileri katıldı. Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, kürsüde yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü; Kadınlara armağan edilmiş olan bu anlamlı gün, tarihte bugün yaşanmış olaylara bakıldığında; bir kutlama gününden ziyade, direniş ve mücadele günüdür. Ülkemizde son yıllarda kadın dediğimizde akla ne yazık ki ilk olarak; “cinayet, şiddet, taciz ve tecavüz” suçları gelmektedir. Kadına karşı işlenen suçların gelişen ve değişen dünyanın aksine hızla artıyor olmasındaki temel neden; ülkemizin yönetici koltuklarında oturan AKP iktidarı yetkililerinin eylem ve söylemleridir! Kadın ile erkeği “fıtrat gereği” eşit görmeyen, kadınların maruz kaldığı şiddetin abartıldığını düşünen, kadına “evin süsü” yakıştırması yapan, buna benzer birçok şekilde kadını aşağılayan ifadeler kullanan AKP genel başkanı ve üst düzey yöneticileri iktidarda kaldıkları sürece kadına karşı şiddet olaylarının azaldığını maalesef ki göremeyeceğiz! Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu toplantısında imzalanan İstanbul Sözleşmesi’ne ilk imzayı, Türkiye adına AKP hükümeti atmıştır. AKP, o gün “okumadan” imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’ni; bugün, “yuva yıkıyor” bahanesiyle uygulamamaktadır! Yalnız kadınları değil; şiddete maruz kalan her bireyi korumayı hedefleyen İstanbul Sözleşmesi, bugün tam anlamıyla uygulanıyor olsaydı; cumartesi akşamı Samsun’da yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden etkileyen o acı olaya şahit olmazdık! Kadınlarımız yasalarla ve kolluk kuvvetlerinin desteğiyle; hem fiziki hem hukuki olarak korunur, defalarca failleri şikayet etmelerine rağmen evlatlarının gözleri önünde öldürülesiye darp edilmez, cinayete kurban gitmezlerdi! Hakları gözetilmeyen, failleri cezalandırılmayan kadınlarımız; kendilerini toplumda ikinci sınıf insan statüsüne sokmaya çalışan AKP hükümetine, sandıkta gereken cevabı verecektir! Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak; kadına ve kadının toplumdaki yerine verdiği önemle dünyaya örnek olmuş bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu eşit, özgürlükçü, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni; gençlerimiz, kadınlarımız ve tüm halkımızla birlikte yeniden inşa edeceğiz! Sizlere güveniyor, 8 Mart’ın dayanışmacı ve mücadeleci ruhu ile tüm emekçi kadınları selamlıyorum.”
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel AKM’de düzenlenen etkinlikte kadın dayanışması ve mücadelesi konuşuldu. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “8 Mart bir kutlama gününden ziyade; direniş ve mücadele günüdür” dedi

Haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel AKM’de düzenlenen etkinliğe; CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, CHP’li milletvekilleri Rafet Zeybek ve Cavit Arı, Kadın Kolları MYK Üyesi Bahar Önal, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ile birlikte İl ve İlçe Yöneticileri katıldı. Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, kürsüde yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü; Kadınlara armağan edilmiş olan bu anlamlı gün, tarihte bugün yaşanmış olaylara bakıldığında; bir kutlama gününden ziyade, direniş ve mücadele günüdür.
Ülkemizde son yıllarda kadın dediğimizde akla ne yazık ki ilk olarak; “cinayet, şiddet, taciz ve tecavüz” suçları gelmektedir. Kadına karşı işlenen suçların gelişen ve değişen dünyanın aksine hızla artıyor olmasındaki temel neden; ülkemizin yönetici koltuklarında oturan AKP iktidarı yetkililerinin eylem ve söylemleridir!
Kadın ile erkeği “fıtrat gereği” eşit görmeyen, kadınların maruz kaldığı şiddetin abartıldığını düşünen, kadına “evin süsü” yakıştırması yapan, buna benzer birçok şekilde kadını aşağılayan ifadeler kullanan AKP genel başkanı ve üst düzey yöneticileri iktidarda kaldıkları sürece kadına karşı şiddet olaylarının azaldığını maalesef ki göremeyeceğiz!
Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu toplantısında imzalanan İstanbul Sözleşmesi’ne ilk imzayı, Türkiye adına AKP hükümeti atmıştır. AKP, o gün “okumadan” imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’ni; bugün, “yuva yıkıyor” bahanesiyle uygulamamaktadır! Yalnız kadınları değil; şiddete maruz kalan her bireyi korumayı hedefleyen İstanbul Sözleşmesi, bugün tam anlamıyla uygulanıyor olsaydı; cumartesi akşamı Samsun’da yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden etkileyen o acı olaya şahit olmazdık!
Kadınlarımız yasalarla ve kolluk kuvvetlerinin desteğiyle; hem fiziki hem hukuki olarak korunur, defalarca failleri şikayet etmelerine rağmen evlatlarının gözleri önünde öldürülesiye darp edilmez, cinayete kurban gitmezlerdi! Hakları gözetilmeyen, failleri cezalandırılmayan kadınlarımız; kendilerini toplumda ikinci sınıf insan statüsüne sokmaya çalışan AKP hükümetine, sandıkta gereken cevabı verecektir!
Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak; kadına ve kadının toplumdaki yerine verdiği önemle dünyaya örnek olmuş bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu eşit, özgürlükçü, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni; gençlerimiz, kadınlarımız ve tüm halkımızla birlikte yeniden inşa edeceğiz! Sizlere güveniyor, 8 Mart’ın dayanışmacı ve mücadeleci ruhu ile tüm emekçi kadınları selamlıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.