Dolar yükseliyor, yeni faiz artışı fiyatlanıyor

EKONOMİ 09.03.2021 - 12:20, Güncelleme: 09.03.2021 - 12:20
 

Dolar yükseliyor, yeni faiz artışı fiyatlanıyor

Dolar yeniden 7,70 seviyelerine geldi. TL dün dolar karşısında en çok değer kaybeden 3 para birimi arasında yer aldı. Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta toplantısında yeni bir faiz artışına daha gidebileceği belirtiliyor.

haberimizvar.net-  Döviz kurları geçen haftadan bu yana yükselmeye devam ediyor. Cuma gününü 7,49 liradan kapatan dolar haftaya 7,56 liradan başladıktan sonra bugün 7,70 liradan açılış yaptı. 9 lira seviyesini aşan euro 9,12, sterlin 10,65 liradan el değiştiriyor. Gram altın 418, çeyrek altın ise 686 liradan satılıyor. Dolar, yeni ekonomi yönetiminin arka arkaya yaptığı faiz artışları ve uluslararası konjonktürün etkisiyle yakın zamanda 6,90 liraya gerilemişti. Ancak bu durum kısa sürdü. Döviz kurlarındaki hareketlenmede ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvil getirisinin yükselişe geçmesi, enflasyonun hız kesmemesi rol oynuyor. TL dün dolar karşısında en çok değer kaybeden (yüzde 2) üç para biriminden (peso/Meksika, rand/Güney Afrika) biri oldu.  100 BAZ PUAN FAİZ ARTIŞI FİYATLANIYOR Öte yandan Citigroup ve JPMorgan dün, Merkez Bankası'nın enflasyon baskısını kontrol etmek gerekçesiyle mart ayında politika faizini 100 baz puan artırabileceğini açıkladı. Daha önce de Morgan Stanley'den James Lord, Merkez Bankası'nın mart toplantısında 100 baz puan faiz artışına gitmesini beklediğini ifade etmişti. Faiz beklentisi özellikle bu hafta itibariyle piyasalarda da fiyatlanıyor. Türkiye yüzde 17 ile dünyadaki en yüksek faiz oranına sahip ülkeler arasında yer alıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)
Dolar yeniden 7,70 seviyelerine geldi. TL dün dolar karşısında en çok değer kaybeden 3 para birimi arasında yer aldı. Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta toplantısında yeni bir faiz artışına daha gidebileceği belirtiliyor.

haberimizvar.net-  Döviz kurları geçen haftadan bu yana yükselmeye devam ediyor. Cuma gününü 7,49 liradan kapatan dolar haftaya 7,56 liradan başladıktan sonra bugün 7,70 liradan açılış yaptı. 9 lira seviyesini aşan euro 9,12, sterlin 10,65 liradan el değiştiriyor.

Gram altın 418, çeyrek altın ise 686 liradan satılıyor.

Dolar, yeni ekonomi yönetiminin arka arkaya yaptığı faiz artışları ve uluslararası konjonktürün etkisiyle yakın zamanda 6,90 liraya gerilemişti. Ancak bu durum kısa sürdü. Döviz kurlarındaki hareketlenmede ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvil getirisinin yükselişe geçmesi, enflasyonun hız kesmemesi rol oynuyor. TL dün dolar karşısında en çok değer kaybeden (yüzde 2) üç para biriminden (peso/Meksika, rand/Güney Afrika) biri oldu. 

100 BAZ PUAN FAİZ ARTIŞI FİYATLANIYOR

Öte yandan Citigroup ve JPMorgan dün, Merkez Bankası'nın enflasyon baskısını kontrol etmek gerekçesiyle mart ayında politika faizini 100 baz puan artırabileceğini açıkladı. Daha önce de Morgan Stanley'den James Lord, Merkez Bankası'nın mart toplantısında 100 baz puan faiz artışına gitmesini beklediğini ifade etmişti.  Faiz beklentisi özellikle bu hafta itibariyle piyasalarda da fiyatlanıyor.

Türkiye yüzde 17 ile dünyadaki en yüksek faiz oranına sahip ülkeler arasında yer alıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.