Antalya’da kadınlar sokaktan haykırdı: 'Kadın cinayetlerinin faili devlettir'

YEREL 09.03.2021 - 12:37, Güncelleme: 09.03.2021 - 12:37
 

Antalya’da kadınlar sokaktan haykırdı: 'Kadın cinayetlerinin faili devlettir'

Antalya Attalos Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kutlama akşam saatlerinde Üçkapılar’da Feminist Gece Yürüyüşü ile devam etti. Antalya Kadın Platformu’nun çağrısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Antalya’da kutlandı. Attalos Meydan’ında pankart ve dövizlerle bir araya gelen yüzlerce kadın sloganlar attı. Attalos Meydanı’nda yapılan açıklamada ”Kadın cinayetlerinin ve kadınlara yönelik saldırıların faili devlettir. Biliyoruz ki, bizim eşit ve özgür bir yaşam mücadelemiz devletin erkek egemen hukukuna ve yasalarına sığmaz. Dünyayı yerinden oynatacak cesaretimiz, eşit ve özgür bir yaşam kurma kararlılığımızla sokakları doldurmaya devam ediyoruz.”denildi.

Haberimizvar.net-  Attalos Meydanı’nın ardından Üç Kapılar Feminist Gece Yürüyüşüne geçen kadınlar, şarkılarla, sloganlarla 8 Mart’ı kutladı. Polislerin yürüyüşü engellemesinin ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Ceren Demir, ”Pandemiyle beraber kapandığımız evlerimiz her kadın için güvenli değiller. 2021 yılının ilk iki ayında 55 kadın öldürüldü; şüpheli denilen, intihar denilen her kadın ölümü bir cinayet çıktı! Şiddet uygulayan erkeklere takılması için getirilen ve kadınların can güvenliği için kullanılacağı temin edilen elektronik kelepçeler Boğaziçi’nde kayyum rektöre karşı direnen öğrenci arkadaşlarımıza ve muhaliflere takıldı. İnfazın ertelenmesi hükmüyle bırakılan erkekler de serbest kaldıklarında yarım bıraktıkları işleri tamamlayıp kadınları öldürdü! Elbette hesabını soracağız.” dedi. TESADÜF DEĞİL ERKEK ŞİDDETİ LGBTİ haklarının insan hakkı olduğu vurgusunu yapan Ceren Demir, ”LGBTİ bayrağını neredeyse beka sorunu haline getiren devlet; sokak ortasında trans kadınların üstüne patlayıcı madde atılıp sosyal medyada yayın yapanlara sessiz kalıyor. Yetmiyor bir de hedef gösteriyor.LGBTİ bireylerin can güvenliğini sağlamak lütuf ya da tercih değil zorunluluktur. Ve dini, ırkı, cinsiyeti ve cinsel yönelimine olursa olsun her vatandaşın can güvenliğini sağlamak devletin sorumluluğundadır.” dedi. YAŞASIN TÜRLERİN DAYANIŞMASI Hayvanlara tecavüz eden, onların yaşam hakkına saldıranların aramızda dolaştığını söyleyen Ceren Demir, ”Evde, sokakta, iş yerinde şiddete uğrayan, katledilen ve erkek egemen toplumun ötekileştirdiği ve ayrıştırdığı kadınların yaşadıklarıyla; insan olmayan hayvanların mezbahalarda, hayvanlı sirklerde, akvaryumlarda, çiftliklerde ve fabrikalarda maruz kaldıkları hak gasplarını, sistematik şiddeti ve sömürüyü ayrı görmüyoruz. Tahakkümden beslenen şiddet türlerini her yerde her zaman teşhir edeceğiz.” dedi. SUSMUYORUZ KORKMUYORUZ İTAAT ETMİYORUZ! Sanat dünyasından akademiye, siyasi partilerden fabrikalara; her yerin şiddet mahalli olduğunu dile getiren Ceren Demir, ”Onlarca kadın+’nın yan yana mücadele ederek, emek emek kazandığı haklarımızdan vazgeçemeye hiç niyetimiz yok! Çünkü feminist mücadelemizin geri dönüşü yok. Oy hakkından yaşam hakkına koskoca bir tarih, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kadının mücadelesi var arkamızda. Patriyarkanın karanlığına inat rengarenk omuz omuza mücadele etmeye de devam edeceğiz. Attığımız her adım feminist bir eylem, ettiğimiz her söz feminist bir manifestodur. Çıktık artık yola bir kere, hepimiz özgür ve eşit bir dünyada yaşayana kadar sürecek bu dalga!” diyerek açıklamayı sonlandırdı. Kaynak: Antalya Sokakları https://www.antalyasokaklari.com/manset/sokak/toplumsal-cinsiyet/kadin/antalyada-kadinlar-sokaktan-haykirdi-kadinlar-dunyayi-degistirir/
Antalya Attalos Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kutlama akşam saatlerinde Üçkapılar’da Feminist Gece Yürüyüşü ile devam etti. Antalya Kadın Platformu’nun çağrısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Antalya’da kutlandı. Attalos Meydan’ında pankart ve dövizlerle bir araya gelen yüzlerce kadın sloganlar attı. Attalos Meydanı’nda yapılan açıklamada ”Kadın cinayetlerinin ve kadınlara yönelik saldırıların faili devlettir. Biliyoruz ki, bizim eşit ve özgür bir yaşam mücadelemiz devletin erkek egemen hukukuna ve yasalarına sığmaz. Dünyayı yerinden oynatacak cesaretimiz, eşit ve özgür bir yaşam kurma kararlılığımızla sokakları doldurmaya devam ediyoruz.”denildi.

Haberimizvar.net- 

Attalos Meydanı’nın ardından Üç Kapılar Feminist Gece Yürüyüşüne geçen kadınlar, şarkılarla, sloganlarla 8 Mart’ı kutladı. Polislerin yürüyüşü engellemesinin ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Ceren Demir, ”Pandemiyle beraber kapandığımız evlerimiz her kadın için güvenli değiller. 2021 yılının ilk iki ayında 55 kadın öldürüldü; şüpheli denilen, intihar denilen her kadın ölümü bir cinayet çıktı! Şiddet uygulayan erkeklere takılması için getirilen ve kadınların can güvenliği için kullanılacağı temin edilen elektronik kelepçeler Boğaziçi’nde kayyum rektöre karşı direnen öğrenci arkadaşlarımıza ve muhaliflere takıldı. İnfazın ertelenmesi hükmüyle bırakılan erkekler de serbest kaldıklarında yarım bıraktıkları işleri tamamlayıp kadınları öldürdü! Elbette hesabını soracağız.” dedi.

TESADÜF DEĞİL ERKEK ŞİDDETİ

LGBTİ haklarının insan hakkı olduğu vurgusunu yapan Ceren Demir, ”LGBTİ bayrağını neredeyse beka sorunu haline getiren devlet; sokak ortasında trans kadınların üstüne patlayıcı madde atılıp sosyal medyada yayın yapanlara sessiz kalıyor. Yetmiyor bir de hedef gösteriyor.LGBTİ bireylerin can güvenliğini sağlamak lütuf ya da tercih değil zorunluluktur. Ve dini, ırkı, cinsiyeti ve cinsel yönelimine olursa olsun her vatandaşın can güvenliğini sağlamak devletin sorumluluğundadır.” dedi.

YAŞASIN TÜRLERİN DAYANIŞMASI

Hayvanlara tecavüz eden, onların yaşam hakkına saldıranların aramızda dolaştığını söyleyen Ceren Demir, ”Evde, sokakta, iş yerinde şiddete uğrayan, katledilen ve erkek egemen toplumun ötekileştirdiği ve ayrıştırdığı kadınların yaşadıklarıyla; insan olmayan hayvanların mezbahalarda, hayvanlı sirklerde, akvaryumlarda, çiftliklerde ve fabrikalarda maruz kaldıkları hak gasplarını, sistematik şiddeti ve sömürüyü ayrı görmüyoruz. Tahakkümden beslenen şiddet türlerini her yerde her zaman teşhir edeceğiz.” dedi.

SUSMUYORUZ KORKMUYORUZ İTAAT ETMİYORUZ!

Sanat dünyasından akademiye, siyasi partilerden fabrikalara; her yerin şiddet mahalli olduğunu dile getiren Ceren Demir, ”Onlarca kadın+’nın yan yana mücadele ederek, emek emek kazandığı haklarımızdan vazgeçemeye hiç niyetimiz yok! Çünkü feminist mücadelemizin geri dönüşü yok. Oy hakkından yaşam hakkına koskoca bir tarih, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kadının mücadelesi var arkamızda. Patriyarkanın karanlığına inat rengarenk omuz omuza mücadele etmeye de devam edeceğiz. Attığımız her adım feminist bir eylem, ettiğimiz her söz feminist bir manifestodur. Çıktık artık yola bir kere, hepimiz özgür ve eşit bir dünyada yaşayana kadar sürecek bu dalga!” diyerek açıklamayı sonlandırdı.

Kaynak: Antalya Sokakları

https://www.antalyasokaklari.com/manset/sokak/toplumsal-cinsiyet/kadin/antalyada-kadinlar-sokaktan-haykirdi-kadinlar-dunyayi-degistirir/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.